Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jednom malém království mají panovníka, kterého máloco udrží doma. Král Vilém (J. Čenský) s královnou Olivií (T. Kostková) jsou stále na cestách a s velkorysostí sobě vlastní přenechávají vládu nad říší královské radě, ve které mají hlavní slovo rádcové Ferenc (M. Vladyka) a Lorenc (J. Lábus). Jejich hlavním zájmem je vypisovat čím dál častěji nové daně, jejichž prostřednictvím získávají stále větší příjmy do vlastní kapsy. Práva obyčejných lidí chrání jen loupežník Karaba (O. Vetchý), který přepadá výběrčí daní a nespravedlivě vybrané peníze zase vrací původním majitelům. Když se mu narodí dcera Anička (K. Janovičová), uloží své loupežnické „nádobíčko“ včetně staré bambitky hluboko na dno velké truhly a vrátí se ke svému původnímu hrnčířskému řemeslu. Ve stejnou dobu se královským manželům narodí syn Jakub (T. Klus). Obě děti se později, na prahu dospělosti, setkají a ke slovu se znovu dostane loupežníkova bambitka, která napravuje zlodějinu královských rádců… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (695)

Chickenka 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné překvapení letošních Vánoc, nejen, že pohádka má spád a děj, tak ale také obsahuje řadu vtipných scén, hlášek a narážek na současný ekonomický systém. Navíc se mi líbil i neherec Tomáč Klus v roli nemotorného zpočátku hloupoučkého prince. Jen mi trochu vadilo přehnaně používané slovo "kudla". ()

Ellesime 

všechny recenze uživatele

Taková průměrná pohádka, ani špatná ani nijak výjimečná, rozhodně však neurazí. Ale pro Tomíka mám poslední dobou slabost, tak jednu hvězdičku přidám :)) Je pravda, že něco si mohli tvůrci odpustit, třeba ta prsa, co to jako bylo? (A kudla? No, nevím nevím). Ale tak dobře, to přehlédneme, i když nevím, proč se takové věci vůbec do dnešních pohádek dávají, viz polonahá Tereza Voříšková v Pekle s princeznou. Ne že bych byla nějaký puritán, ale nemusíme být za každou cenu moderní, že... ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Je s podivem, že pod námětem k této pohádce jsou podepsáni tři lidé. Přitom je to jen další kombinace mnohokrát použitých motivů. A kombinace nijak nápaditá. Zaujme jen aktuální paralela s naší vládou a ekonomickými reformami. Také je zvláštní, že filmaři každou chvíli přijdou s mladou kráskou, ale na osmnáctiletého mladíka si tu hraje Tomáš Klus. Veskrze průměrná televizní pohádka, ale přidávám jednu hvězdičku za otevřenou výzvu k rebelii. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Takhle - připadlo mi, že jde o pohádku pro dospělé, kteří ocenění narážky na dnešní dobu a politickou situaci. Ale pro děti to právě z tohoto důvodu moc není a četné dotazy, co je úřad, vláda... Stále častěji mi v pohádkách chybí klasický motiv statečného prince a tato pohádka to pěkně potvrzuje. Chápu, že se doba změnla, ženské vedou firmy, jsou v politických stranách a kdesi cosi. Ale aby princ byl vykreslen jako trouba, který chodí do kuchyně olizovat vařečku s povidly, zatímco se jeho království hroutí, pro to moc pochopení nemám. Tomu odpovídá i ženský protipól - srdnatá ženská, která pro ránu nejde daleko. Za pár let bude princ čekat, až přijede do temné sluje princezna na koni, aby právě nabroušeným mečem usekla dvanáctihlavému drakovi hlavy a osvobodila jej z jeho spárů. Fakt to chceme dotáhnout až sem? ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Hloupé a trapné, včetně těch "narážek", jak se tu o nich pořád hovoří. Nepřekvapuje, že scénárista dělal i na Kameňácích, ten humor byl přesně v těch intencích. A Klus, to byla katastrofa sama pro sebe. Chvíli jsme měl pocit, že to má být degenerovanej šlechtic, ale prý ne. Pohádková tvorba těchto Vánoc byla fakt špatná, jestli tohle byl jeden z vrcholů. ()

Galerie (156)

Zajímavosti (11)

  • Castingy na role se konaly v místech, kde natáčení probíhalo, konkrétně v Jablonném v Podještědí, v Brandýse nad Labem i přímo v Přerově nad Labem. (LEGACY)
  • „Zavolali mi z České televize, že se chystá na tuto roli konkurz. Věděli o mně, protože jsem již hrála roli Veroniky v ostravském seriálu o středoškolácích 4teens (od r. 2011). Tak jsem to šla zkusit znovu. Scénář mě zaujal hned na konkurzu,“ uvedla Kamila Janovičová, která ztvárnila roli Aničky. (SONY_)

Reklama

Reklama