Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snímku The Equalizer představuje Denzel Washington bývalého člena elitní tajné vojenské jednotky McCalla, který předstíral svou smrt, aby mohl začít žít poklidný život v Bostonu. Když kvůli záchraně života mladé dívky Teri (Chloe Grace Moretz) musí svůj dobrovolný odpočinek ukončit, ocitá se tváří v tvář extrémně násilným ruským gangsterům. Během tohoto zúčtování se v McCallovi znovu probudí touha po konání spravedlnosti. Pokud se tedy ocitnete v nesnázích s mizivou šancí na záchranu, a nemáte se na koho obrátit, McCall vám pomůže. Je tím jediným, kdo dokáže vaše problémy vyřešit jednou provždy. Je to Equalizer. (Falcon)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (1 163)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Sebejistý Fuqua a neesonovský Washington v komorní akční "jackreacherovině" o hrdinovi, na kterého se v naštvaném módu nechytají ani Avengers, a v níž skape víc lidí než ve všech Terminátorech dohromady. Nebýt dvou hrozně zbytečně přehrocených scén (mučení plynem, tankery), bylo by to za pět, pánové! ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Místy je sice Equalizer ve strnulejším tempu, avšak každá z bojových scén je neskutečně dobrá, navíc charakteristickým prvkem pro tento počin je napětí, jež je v menších či větších dávkách zastoupeno napříč celou stopáží. Souboje v podání hlavního hrdiny nemají chybu a zejména ta poslední "hornbachová" stála za to. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

The Equalizer má smolu, že som ho premeškal v kine (našťastie) a videl som ho až po výbornom John Wick. Že to bude podobné s Man on Fire som tak trochu dúfal a aj je, ale... Denzel Washington je tentoraz tak sebavedomý, akoby len šiel na ďalšiu cestu do práce (naviac si každú potýčku stopne, či náhodou nevyšiel z cviku) a tak nejaké napätie ani zďaleka nehrozí (maximálne tak boj s veľkým rusom). Nasranosť jeho postavy niekde vyšumela a ten zlom kedy sa rozhodne opäť vkročiť do starého remesla pôsobí ešte plytkejšie ako v spomínanom Johnu Wickovi. A finále? Tvorcovia si asi povedali, že už tých bojov bolo dosť a tak prebojovanie sa k hlavnému šéfovi cez jeho početnú ochranku divákovy vôbec netreba ukázať, stačí vidieť ich zmárovaných na zemi. Skrátka Denzel je tu najťažší drsňák na koho nemá absolútne nikto. A to smrteľne vážne. Ešte pár takýchto pokusov a Steven Seagal dostane vážnu konkurenciu. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Až bude nejhůř, vím zcela jasně, komu mám zavolat ! McCall všechno zařídí, tím jsem si zcela jistá. O Denzelovi se nikdy moc nevyjadřuji, ale musím to napravit, protože ho mám jako herce zařazeného v té vyšší garnituře a že umí, o tom žádná... Věděla jsem do čeho jdu a co mě čeká, tak jsem vývojem situace nebyla až tak moc zaskočená, ačkoliv se tak málem stalo po zjištění faktu, že McCall skutečně dokázal zcela sám, bez úhony na zdraví a nějaké výrazné pomoci, zlikvidovat pomalu celou ruskou mafii, ale věřím, že jeden člen jim snad zůstal:-) Mělo to všechno, co tento žánr obnáší a i přes delší stopáž jsem se vůbec nenudila, například nezapomenu mimo jiné, jak při jedné čistce situaci nejprve zmapoval očima (to bych chtěla vyzdvihnout, ty detailní záběry na oči, super), odhadl, jak to bude přesně probíhat a na konci jen řekl 28 - 9 = 19....hustý !!! Asi to byla jeho jediná chyba v odhadu, protože byl o 9 vteřin lepší než si to spočítal......to byl jen malinký spoiler:-) A o zahradnickém náčiní už ani netřeba psát, toho tady napsali už mnozí dostatečné množství. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Buď to berete, nebo ne, o ničem jiném to není. "To" znamená, že Robert McCall má nervy z oceli a téměř božské schopnosti, takže je úplně jasné, jak to celé dopadne. Maximálně se může stát, že se některý ze sidekicků nedožije titulků, ale co už, takový je žánr;) "To" také znamená, že Marton Csokas je sociopatický démon s o něco méně božskými schopnostmi, a - jak jinak - s efektními vorskými kérkami, před kterými by měl respekt i Viggo Mortensen;) A ten zbytek je tak nějak celkem nedůležitá soustava rekvizit, aby se to celé mohlo nějak hýbat kupředu. Je to méně efektní a prostší, pokud jde o životní úroveň hrdinů a s ní spojené zasazení filmu, než takový John Wick, ale body count je v Equalizerovi taky slušný. Nejsem si jistý, jaký byl smysl natočení tohoto snímku, protože na to, aby rozjel nějakou sérii, podle mě nestačí - ale musím uznat, že Antoine Fuqua to má stále v paži, a že jsem nějakou dobu měl ekvalizér ve Winampu (ano, někdo to stále ještě používá) přebarvený načerno:) Je to zkrátka velmi slušná žánrovka, která nemá hektické tempo a kulometný střih, ale místo toho má skvělé "já vím, že ty víš, že já vím, že ty víš" dialogy. Takže i když jsem se nemohl zbavit dojmu, že se tu někdo snaží navodit dojem, že je to tak trochu jako Leon, pozitiva převažují. A kdybych si měl vybrat, jestli radši znovu tohle nebo Muže V Ohni, tak vyhraje Equalizer. Ale těsně, takže i tady 70%. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (35)

  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2014 na mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (Varan)
  • Natáčení probíhalo v různých částech amerického státu Massachusetts, například v Bostonu, Salisbury nebo v Haverhillu. (Terva)

Související novinky

Denzel Washington chystá třetího Equalizera

Denzel Washington chystá třetího Equalizera

13.01.2022

67letý oscarový herec a režisér Denzel Washington (Let, Americký gangster) oznámil, že se chystá na natáčení třetího Equalizera. Prozradil to při rozhovoru o svém nejnovějším snímku The Tragedy of… (více)

Aquamanův smrtonosný srub

Aquamanův smrtonosný srub

05.09.2015

Když se Jason Momoa stal novým Conanem, moc lidí nejásalo. Pak si ale spravil reputaci ve Hře o trůny a v akčňáku Jedna mezi oči předvedl, že se zvládne postavit i samotnému Stallonovi. Co Momou čeká… (více)

Gerard Butler po Bílém domě zachrání Londýn

Gerard Butler po Bílém domě zachrání Londýn

31.10.2013

Na začátku roku vypadal souboj dvou letošních „Smrtonosných pastí v Bílém domě“ jako rozhodnutá záležitost. Emmerichův White House Down měl vyšší rozpočet, komerčního tahouna Tatuma v hlavní roli a… (více)

Reklama

Reklama