Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snímku The Equalizer představuje Denzel Washington bývalého člena elitní tajné vojenské jednotky McCalla, který předstíral svou smrt, aby mohl začít žít poklidný život v Bostonu. Když kvůli záchraně života mladé dívky Teri (Chloe Grace Moretz) musí svůj dobrovolný odpočinek ukončit, ocitá se tváří v tvář extrémně násilným ruským gangsterům. Během tohoto zúčtování se v McCallovi znovu probudí touha po konání spravedlnosti. Pokud se tedy ocitnete v nesnázích s mizivou šancí na záchranu, a nemáte se na koho obrátit, McCall vám pomůže. Je tím jediným, kdo dokáže vaše problémy vyřešit jednou provždy. Je to Equalizer. (Falcon)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (1 163)

petero 

všechny recenze uživatele

The Equalizer má smolu, že som ho premeškal v kine (našťastie) a videl som ho až po výbornom John Wick. Že to bude podobné s Man on Fire som tak trochu dúfal a aj je, ale... Denzel Washington je tentoraz tak sebavedomý, akoby len šiel na ďalšiu cestu do práce (naviac si každú potýčku stopne, či náhodou nevyšiel z cviku) a tak nejaké napätie ani zďaleka nehrozí (maximálne tak boj s veľkým rusom). Nasranosť jeho postavy niekde vyšumela a ten zlom kedy sa rozhodne opäť vkročiť do starého remesla pôsobí ešte plytkejšie ako v spomínanom Johnu Wickovi. A finále? Tvorcovia si asi povedali, že už tých bojov bolo dosť a tak prebojovanie sa k hlavnému šéfovi cez jeho početnú ochranku divákovy vôbec netreba ukázať, stačí vidieť ich zmárovaných na zemi. Skrátka Denzel je tu najťažší drsňák na koho nemá absolútne nikto. A to smrteľne vážne. Ešte pár takýchto pokusov a Steven Seagal dostane vážnu konkurenciu. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Buď to berete, nebo ne, o ničem jiném to není. "To" znamená, že Robert McCall má nervy z oceli a téměř božské schopnosti, takže je úplně jasné, jak to celé dopadne. Maximálně se může stát, že se některý ze sidekicků nedožije titulků, ale co už, takový je žánr;) "To" také znamená, že Marton Csokas je sociopatický démon s o něco méně božskými schopnostmi, a - jak jinak - s efektními vorskými kérkami, před kterými by měl respekt i Viggo Mortensen;) A ten zbytek je tak nějak celkem nedůležitá soustava rekvizit, aby se to celé mohlo nějak hýbat kupředu. Je to méně efektní a prostší, pokud jde o životní úroveň hrdinů a s ní spojené zasazení filmu, než takový John Wick, ale body count je v Equalizerovi taky slušný. Nejsem si jistý, jaký byl smysl natočení tohoto snímku, protože na to, aby rozjel nějakou sérii, podle mě nestačí - ale musím uznat, že Antoine Fuqua to má stále v paži, a že jsem nějakou dobu měl ekvalizér ve Winampu (ano, někdo to stále ještě používá) přebarvený načerno:) Je to zkrátka velmi slušná žánrovka, která nemá hektické tempo a kulometný střih, ale místo toho má skvělé "já vím, že ty víš, že já vím, že ty víš" dialogy. Takže i když jsem se nemohl zbavit dojmu, že se tu někdo snaží navodit dojem, že je to tak trochu jako Leon, pozitiva převažují. A kdybych si měl vybrat, jestli radši znovu tohle nebo Muže V Ohni, tak vyhraje Equalizer. Ale těsně, takže i tady 70%. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Naprosto šílená a nezáživná rutina. Navíc ještě natažená do 132 minut plných těch největších klišé viděných ve stovce jiných filmů. Washington je cool drsňák z výrazem černýho trpitele co chodí rád do kavárny, čte knížky, rozdává moudra a oblíbí si šlapku kterou má pod palcem Ruská mafie. Když ti debilové odmítnou jeho velkolepou nabídku a nechtějí mu jí prodat za 9800 dolarů (nevím jako co si ten vocas myslel) a navrch jí ještě dají pořádnou nakládačku rozhodne se jenom tak z plezíru, že ty Rusáky všechny zlikviduje. No prostě pakárna co vám budu povídat. Washington už je odepsanej pravda já ho nikdy nemusel, ale tady už mě to jeho sebeuvědomělý rádoby herectví fakt lezlo na nervy. Střih akčních scén je naprosto šílenej a nepřehlednej. Jedinej plus vidím v tom závěrečným masakru zahradní technikou aneb když nevíte coby najdete to v Obi. Jinak zklamání tohle Fuqua neukočíroval a daleko víc než kino by tomuhle produktu slušela nálepka direct to dvd.35% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Sebejistý Fuqua a neesonovský Washington v komorní akční "jackreacherovině" o hrdinovi, na kterého se v naštvaném módu nechytají ani Avengers, a v níž skape víc lidí než ve všech Terminátorech dohromady. Nebýt dvou hrozně zbytečně přehrocených scén (mučení plynem, tankery), bylo by to za pět, pánové! ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný thriller s Denzelom Washingtonom v hlavnej úlohe. Má vydarený príbeh o mužovi s vojenskou minulosťou, ktorý chce žiť už úplne obyčajným životom, pracuje v obchode s náradím, má dobrých kamarátov a priatelí sa s mladou prostitútkou, ktorej nepríjemný život sa mu ale vôbec nepáči. No keď dievča skončí v nemocnici, rozhodne sa to zobrať do vlastných rúk, ale ruská mafia neodpúšťa a tak medzi ňou a mužom začína úplná vojna. Spracovanie sa mi páči, síce tempo filmu je po väčšinu času skôr také pomalšie a mal som z toho pocit, že sa tu toho vlastne ani až tak moc neudeje, ale s tým nemám problém. Celé je to pojaté takým klasickým žánrovým štýlom, ktorý mi vyhovuje najlepšie, no hlavne je tu perfektný hlavný hrdina presne v štýle, aký mám rád, všetko rieši s úplným pokojom, prakticky za celý čas sa nestretne s niečím, čo by mu robilo nejaký problém, likvidovanie zabijakov je pre neho tá najobyčajnejšia záležitosť a navyše si potrpí na poriadok a spravodlivosť, takže po celý čas to s ľahkosťou ťahá a nemohol som sa nudiť. Navyše aj dejovo je to pre potreby filmu úplne ideálne, chémia medzi hlavným hrdinom a záporákom je dobre zvládnutá, pričom potešia aj všetky ich spoločné scény, ale aj inak sa mi plno scén nadmieru páčilo, takže si určite nemôžem výraznejšie sťažovať. Akcie tu nie je až tak moc, čo je škoda, keďže je výborná. Je veľmi dobre natočená, správne nekompromisná a až prekvapivo drsná, pričom sa zameriava hlavne na efektné a nápadité likvidácie, čo mi nadmieru vyhovuje a tak ma skutočne mrzí, že tu toho nebolo viac. Ale aj tak musím určite spomenúť skvelé finále v sklade, prvý stret s ruskou mafiou, alebo aj zaujímavo zvládnutú explóziu v prístave. Herecké obsadenie je veľmi dobré, Denzel Washington to po všetkých stránkach zvládol výborne, vydarený výber záporákov, obzvlášť hlavný Marton Csokas a sadli mi aj vedľajšie postavy, ako Chloë Grace Moretz alebo priateľ z obchodu. S réžiou a technickou stránkou som nadmieru spokojný, Antoine Fuqua má už s týmto žánrom skúsenosti a tentoraz ma rozhodne nesklamal, postaral sa o skvelý vizuál, pričom mi až prekvapivo dobre sadli aj spomaľovačky, ktoré inak moc neobľubuje, k tomu zaujímavá atmosféra a kvalitne zlvádnutá akcia. A poteší aj hudba, obzvlášť celé finále je vďaka nej ešte pôsobivejšie. Takže keby tu bolo viac akcie, bol by som ešte spokojnejší, ale aj tak sa mi to dosť páčilo, Equalizer je jeden z najlepších akčných filmov za dlhú dobu a rád si to pozriem znovu. 79% ()

Galerie (49)

Zajímavosti (35)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 55 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Film sa natáčal v Haverhill, South Hamilton, Ipswich, Salisbury, Boston, Chelsea a Quincy (Massachusetts, USA).od 17. júna do 6. septembra 2013. (Arsenal83)
  • Na začiatku filmu si Bob (Denzel Washington) pri príprave do práce oblečie obyčajné látkové nohavice a košeľu s gombíkmi. Je v práci v rovnakom oblečení. Keď však vystupuje z autobusu na ceste z práce, má na sebe modré rifle. Na následných záberoch, keď vchádza do svojho bytu, je späť v šatách, ktoré mal na sebe ráno. (Arsenal83)

Související novinky

Denzel Washington chystá třetího Equalizera

Denzel Washington chystá třetího Equalizera

13.01.2022

67letý oscarový herec a režisér Denzel Washington (Let, Americký gangster) oznámil, že se chystá na natáčení třetího Equalizera. Prozradil to při rozhovoru o svém nejnovějším snímku The Tragedy of… (více)

Aquamanův smrtonosný srub

Aquamanův smrtonosný srub

05.09.2015

Když se Jason Momoa stal novým Conanem, moc lidí nejásalo. Pak si ale spravil reputaci ve Hře o trůny a v akčňáku Jedna mezi oči předvedl, že se zvládne postavit i samotnému Stallonovi. Co Momou čeká… (více)

Gerard Butler po Bílém domě zachrání Londýn

Gerard Butler po Bílém domě zachrání Londýn

31.10.2013

Na začátku roku vypadal souboj dvou letošních „Smrtonosných pastí v Bílém domě“ jako rozhodnutá záležitost. Emmerichův White House Down měl vyšší rozpočet, komerčního tahouna Tatuma v hlavní roli a… (více)

Reklama

Reklama