Reklama

Reklama

Grizzly zabiják

  • USA Into the Grizzly Maze (více)
Trailer

James Marsden, Thomas Jane, Piper Perabová a Billy Bob Thornton se představí v akcí nabitém dobrodružství, které se odehrává v aljašské divočině. Když začne v místním městečku řádit nelítostný medvěd grizzly, šerif se vydá do lesa hledat svou manželku ekoložku. Místo ní zde však narazí na svého bratra, bývalého zločince, se kterým si už dávno nemá co říct. Oba se brzy ocitnou na útěku před obrovským medvědím zabijákem. Z lovce se stává lovná zvěř v tomto thrilleru o síle přírody a pachu krve, který zvedne diváky ze židlí. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (288)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Ani sebevíc přerostlý a ďábelsky chytrý čtyřnohý predátor, byť mazaný jako liška, nemá sebemenší šanci v souboji s dvounohým predátorem zvaným scenárista. Když ten je navíc, kromě klasických střelných, ozbrojen i tou nejsmrtelnější zbraní, přeslazenou romantikou. Chudák grizzly... Hájil jen svůj domov, svoje teritorium, činil se seč mohl. Taky zakousnul pěkných pár dvounožců (a jako zákusek i jednoho kolegu medvěda), ale na hollywoodské lidské lásce si holt vylámal zuby. Jo a jen tak mimochodem – když držím v táboře noční hlídku, protože v lese kolem čenichá medvěd lidožrout, určitě se na hlídání vyprdnu a zalezu si do stanu na pokec s bejvalkou, protože: "Venku mi byla zima". Venku, ale u plápolajícího ohně, co dodat. A nebo: "Ztratíme se grizzlymu v Medvědím bludišti, tam zabloudí i medvěd". Taky dobrý ... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Po veľmi dlhej dobe "eco" horor ako hrom so všetkým čo k tomu patrí. Prekrásne prostredie Aljašky, príjemní herci, pekné herečky a veľkotonážny naštvaný medveď. A čo je hlavné, atmosféra, ktorú sa vo filme podarilo navodiť, bola hutná a ťaživá, až taká, že som vôbec tým ľudkom vo filme ich situáciu nezávidel. Na vychutnanie snímku sa je len treba odprostiť od logiky a neuvažovať napr. nad tým, ako je možné, že sa tak obrovský medveď zrazu niekde nečakane a tichučko objavil, alebo že jeho IQ je vyššie ako IQ blonďavých spoluobčanov. Takéto "iracionality" skrátka k tomuto hororovému subžánru jednoducho patria, tu nemôžu doslovne platiť všetky zákony matky prírody, to by potom nemohol vzniknúť žiaden eco horor. 80/100 ()

Reklama

Indiana 

všechny recenze uživatele

Poctivý béčko s krásnou přírodou a plejádou dobrejch herců za zenitem. Občas mě rušilo zbytečné a slabé CGI a hlavní postavy se sem tam chovali lehce debilně (kdyby po mně dnem i nocí šel lidožravej medvěd, tak furt vyšokovaně mířim puškou všude kolem sebe, ukrytej někde na stromě nebo kopci s dobrym výhledem a neprocházim se tam jak kdyby o nic nešlo), ale přesto sem se docela bavil. 70% ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Nebudu tady zbytečně básnit o výborném hereckém obsazení, nádherných lokacích, ve kterých se tenhle kus odehrává, slušné atmosféře, lehkém gore a zbytečném, velmi silně nezvládnutém CGI, které bylo naštěstí použito jen v několika málo scénách... Ale zmíním se jen o medvědovi... Nádherný, obrovský kus, který rozhodně budí respekt a který lidmi nepochopen, moc dobře neskončí... Na konci filmu mi ho bylo opravdu líto... I když rozhodně tímto filmem nejsem zklamán, jsem smutný... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to velmi slaby horor v ktorom vôbec nefunguju lakacie sceny a najväcsia deviza filmu, ktorou sa tvorcovia chvastaju - zivi maco, je roztomily medvedik, ktoreho mam chut pohladkat a nakrmit gumovymi medvedikmi. Nedokazal vo mne ani v jednej scene vyvolat pocit hrôzy. A digitalne finale s mizernymi trikmi je uz uplne k smiechu. Skoro to na mna pôsobi ako nejaka sracka od produkcie Asylum. Lisi sa to len dvoma aspektami. Nadhernymi lokaciami, ktore su proste pôsobive. A na tento beckovy zaner netradicne kvalitnym hereckym obsadenim. Takze aj ked sa vdaka neschopnosti rezisera nebojim ani na sekundu o postavy pretoze nedokaze navodit napätie a po scenaristickej stranke to su klasicke archetypy u ktorych viete dokonale dopredu odhadnut poradie v ktorom chcipnu, tak vdaka spickovym hercom ma predsa len zaujimal ich zivotny pribeh. Takze paradoxne tento film vôbec nefunguje ako horor, ale ako vztahova drama to je celkom slusne. Tych par slusnych gore efektov tomu hororovu atmosferu nedoda. Davam tomu slabych 5/10. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • O projekt prejavil záujem aj Adrien Brody, ktorý ho chcel produkovať a zahrať si aj jednu z hlavných úloh. Dokonca sa stretol aj s Gerardom Butlerom, aby ho získal do úlohy brata. Neskôr o projekt stratil záujem. (beso74)

Související novinky

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Reklama

Reklama