Reklama

Reklama

Uvnitř odlehlé, přísně tajné laboratoře pracuje skupina vědců na experimentu, který by mohl znamenat další krok v evoluci člověka. Když ale předmět experimentu – uměle vytvořený "člověk" (Anya Taylor-Joy) – spustí řetězec děsivých událostí, vědci se musí rozhodnout, jestli je význam objevu takový, aby převážil i nebezpečí s ním spojená. (Bontonfilm)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (227)

Psychor 

všechny recenze uživatele

Jakožto zdejší hororový expert jsem od snímku Morgan příliš hororovosti neočekával, jelikož mé odborné poznatky naznačovaly, že půjde spíše o mysteriozní sci-fi thriller. A to se také potvrdilo. Luke Scott ve svém režijním debutu rozhodně nepropadl, leč scénář by měl prozatím přenechat někomu o poznání zdatnějšímu. Atraktivní námět si vysloveně říká o scénáristu, který se nebojí návštěvy hlubší filosofické roviny. Jenže Luke Scott v tomto směru doslova tápe a všechny snahy o povrchní naťukávání vezmou za své v polovině stopáže, kdy se snímek promění na nepříliš nápaditou vyvražďovačku, která se nevyvaruje občasných logických děr. Závěrečný předvídatelný twist už jen celou tu bídu scénáře podtrhuje. Na druhé straně pochválím prvotřídní vizuál; tempo, které mi opravdu sedlo; a zejména vynikající herecké výkony. Má oblíbenkyně Anya Taylor-Joy v roli Morgan vskutku zazářila a věštím ji tak velkou budoucnost, jestliže tedy nepromrhá svůj talent v různých superhrdinských blbinách. Kvůli ní také mírně nadhodnocuji a uděluji snímku Morgan slabší tři hvězdy. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jablko nepadlo úplně daleko od stromu a hrušky se míchají s jablky, aneb autor potvrdil geny pro čarokrásný vizuál a lidé si zahrávají s umělou inteligencí.. Natahovaná expozice s pár filozofickými plkanci absolutně netáhla. Pak však přišel na scénu psychiatr-zmrd Giamatti, Morgan svou lásku k němu prokázala trochu přehnaným pokusem o cucflek a začala zábava spojená se slabomyslnou vyvražďovačkou a twistem, který raději předem omezil moment překvapení na minimum. Ve druhé půli se sci-fi samoHanna našla, škoda jen, že papá nedoporučil nějakého šikovnějšího stříhače akčních sekvencí. Předpokládám, že Brian Cox se své repliky ze scénáře učil několik měsíců.. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Myšlienka nebola zlá, stret človeka s "nečlovekom" či už niekde v budúcnosti alebo dystopickej spoločnosti, bol vždy pre mňa zaujímavý. No žiaľ tento snímok je v mnohých ohľadoch sterilný, nezáživný a nedotiahnutý. Vlastne ani jedna stránka či myšlienka tu nejak výrazne nevynikla a dohromady mi to dávalo iba takú obyčajnú šeď. Mohlo sa pritlačiť aspoň na tú hororovú stránku a pridať viac gore, aby to bolo aspoň divácky atraktívnejšie a konzumnejšie, no okrem jedného kúsanca tu nebolo zhola nič. Na druhú stranu ale aspoň po hereckej stránke to bolo celkom fajn. No niet divu, zišla sa tu celá plejáda známejších mien. 50/100 ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Niekto vie a niekto nie. Ridley a (nebohý) Tony sú majstri svojho remesla, no syn Sira Ridleyho nemá moc toho po tatkovi ani po strýkovi. Samozrejme je to len jeden film, uvidíme čo predvedie ďalej. Jeho Morgan ma zaujal s Traileru, ale samotný film za veľa nestojí, zaujímavé prostredie a postava Morgan je slabé lákadlo a ničím dokopy neupúta. Film neponúkne nijak zvlášť dobrú atmosféru, či napätie alebo príbeh, ničím moc neprekvapí a celkovo nemá ani čim zaujať. 45% - 2* ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Mě to rozhodně nepřišlo jako horor, ale určitým způsobem to bylo "děsivé"...Bylo to tak mrazivé a byly tam momenty - tak dlouhé a čekající, že jsem se po nějaké době musela podívat stranou, jelikož jsem se bála co nastane...A ano - nezklamalo mě to :) Tolik mrtvých těl - jen tak jako sem tam :) To byla paráda :) :) Morgan byla rozhodně zajímavá a bavila mě :) :) Ale teprve pár minut před koncem filmu mi došla hlavní myšlenka :) A to byla paráda :) :) Tolik zlosti, nenávisti a pocitů, se kterými "člověk" neví jak pracovat...Hezké :) Rozhodně mě to zasáhlo - a to velice příjemně i nepříjemně :) CHCI TO VIDĚT ZNOVU :) ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Ve finálním souboji Lee Weathers (Kate Mara) a Morgan (Anya Taylor-Joy) v lese spadnou obě protagonistky několikrát do jehličí. Navzdory tomu se však na modré košili Lee neobjeví ani jedna skvrna, či jiná nečistota. (Nathaniell)

Reklama

Reklama