Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh hollywoodské hvězdy a držitelky Oscara Grace Kelly, která se vzdala své oslnivé kariéry a odešla do zcela neznámého světa. Na samém vrcholu slávy, kdy jí Hollywood a diváci leželi u nohou, se provdala za monackého knížete Rainiera III. a stala se navždy Grace – kněžnou z Monaka. Knížecí dvůr se ale stane bojištěm, na němž i samotná Grace Kelly musí ve své nové roli zápasit o osud malé země. Film Grace, kněžna monacká se soustředí na dramatické momenty, kdy na dveře paláce zaklepe slavný Alfred Hitchcock s nabídkou velké filmové role a na jiné dveře buší mocná Francie s hrozbami a výhrůžkami. Kněžna Grace se zapojí do tvrdého boje za osud Monaka, země, která se přes všechny překážky stala jejím domovem. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (155)

Joges 

všechny recenze uživatele

Srdcovka to není, ani si Grace nepřidám do TOP 10, ale bez delších úvah uděluji filmu plný počet bodů, zaslouží si je. Zvolený příběh, scénář, výprava, kamera, hudba, herecké výkony, všechno to, až na pár drobností, klape a je to v pořádku. Zkrátka je to podhodnocený film, a takovým snímkům s chutí body přidávám. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Trošku som prekvapený z relatívne nízkeho hodnotenia, pretože v porovnaní s iným nedávnym životopisným filmom o významnej žene 20.storočia - Diana, bolo toto o triedu vyššie. Aj keď priznávam, že životný osud Grace som poznal len dosť povrchne, takže nemôžem dôsledne zhodnotiť ako sa film držal skutočných udalostí, no rozhodne disponoval vynikajúcou atmosférou z čias krízy Monackého kniežatstva, kedy mu hrozilo podrobenie Francúzsku. Som rád, že v tom bola zahrnutá aj táto politická "fraška", a nebola to len óda na Grace ako tomu bolo napr. v prípade spomínaného filmu o Diane. Musím teda uznať, že Grace ma naozaj bavila. Aj keď škoda, že začiatok príbehu je priamo až po svadbe v Monaku. Mohlo byť aspoň 10 minút venovaných aj tej časti, kde sa Grace a Rainier III. dali dokopy. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tenhle film stojí a padá s hereckým výkonem Nicole Kidman, která díky botoxu vypadá pořád skvěle. Příběh o tom, jak jedna herečka zachránila Monako před anektováním Francií. Čekala jsem, že se dozvím něco o životě monacké kněžny, ale dozvěděla jsem se pouze něco o jednom výseku monackých dějin a to ještě poněkud omezeně. Škoda. Třeba se dočkám někdy jindy. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Já tu Nicole v poslední době nemusím. K sebrání jedné hvězdy mě donutil její srdceryvný projev na plese Červeného kříže, kdy to vypadalo, že mi ten sladkobol poteče i z uší. Probém tohohle filmu je, že se soustředí jen na Grace (a trochu tedy opomíjí souvislosti, kromě politiky tedy) a ukazuje ji jako trpitelku á la Diana. Grace si připadá ztracená, zhrzená, zrazená a zatracovaná. Ach, jak já těm Monačanům rozumím(pozor: v tomto případě nepříjemné Nicole á la Grace, která si myslí, že jí každý padne k nohám). Bohužel, pokud je vám protivná titulní hrdinka (a to mně tedy je), celý film nemá příliš co nabídnout. Snad jen krásné postředí Monaka, atmosféru monacké smetánky (María Callas!) a lehký náhled do francouzsko-monacké politiky počátku 60. let 20. století. Tohle není film o Grace Kelly, ale o tom, jak si Nicole užila dovolenou v Monaku ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Grace jako bojovnice za světový mír, čehož chce dosáhnout tím, že vydupe, aby Monaco zůstalo dál daňovým rájem pro různé šizuňky, kteří nechtějí pustit chlup ze své už tak dost namaštěné kapsy. Monacká kněžna ztvárněná zde mrtvolně botoxovou Kidmanou je zobrazená jako světice nejsvětější. Dokonce i ty děti, co měla s Rainierem, nejspíš počala samosprašně, vzhledem k tomu, jak nekontaktně se k ní manžel choval. Je legrační, jak film dělá z Monaca, což je v podstatě kus šutru, jazýček na vahách světového dění. SHRNUTÍ: Umělohmotný blábol, který politické čachry o prachy předestírá jako tažení za svobodu. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (12)

  • Snímkem byl zahájen filmový festival v Cannes. (Decim28)
  • Hudbu k filmu nahrál Pražský symfonický orchestr. (Pepinec)
  • Scénář k filmu byl uveden v žebříčku „Hollywood Black List" mezi nejlepšími doposud nezpracovanými projekty za rok 2011. (ČSFD)

Reklama

Reklama