Reklama

Reklama

Ip Man 3

  • Čína Ye Wen 3 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V nejnovějším pokračování série o legendárním mistru Wing Chun Ip Man (Donnie Yen) čelí nejen hongkongskému gangu, jehož hlavu si zahrála boxerská legenda Mike Tyson, ale musí se vypořádat rovněž s vlastním rodinným životem. Ve městě protkaném korupcí, ve kterém se ho zároveň neustále pokouší konfrontovat konkurenční mistr Wing Chun, to však nemá jednoduché. (JardaBauer)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (190)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Není nad to si tu vesměs západní kinematografii proložit něčím východním a vůbec nejlépe něčím hongkongským. Donnie Yen byl vždycky číslo 3 (Za Chanem a Li), ale rád na něj koukám, i přes jeho omezený výrazový rejstřík. Kung-fu se vždycky oháněl uměl a již tradičně má tenhle třetí kousek výborně zvládnuté akční pasáže, které prostě u hollywoodských spektáklů vidět zpravidla nejsou. U provazování příběhu to trošku drhne a Mike Tyson je jedno velké wtf, v závěru ale přijde i na nějaké ty emoce a celkově jsem se poměrně dobře bavil...7/10 ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Máme tu další pokračování Ip Manovi cesty, na které jsem se, nevím jestli úplně těšil, ale vím, že jsem si říkal po Zrození legendy, že bych klidně další film na toto téma dal. A stalo se! Donnie Yen opět ukázal, že je jedinečný, tentokrát ale se mu vyrovnal i jeho protivník/neprotivník Max Zhang (velmi mile překvapil). Obsazení Mika Tysona, považuji trochu za zbytečný úlet. Souboj mezi ním a Ip Manem byl sice zajímavý, pač konfrontace boxu a Wing Chungu se jen tak nevidí, ale radši bych v této záporné roli viděl třeba Jackieho Chana nebo Jeta Li. Víc by to do Hokongu sedělo! Bohužel musím přiznat, že příběhově jsem se malinko nudil a přišel mi až zbytečně vykounstruovaný, ale nadruhou stranu musím vyzdvihnout akční sekvence filmu, bojové scény byly úžasné a krásně přehledné, špica! Sečteno podtrženo jsem spokojený a pokud bude další díl, zase se na něj rád podívám :) ()

Reklama

Stallone 

všechny recenze uživatele

Donnie Yen je charismatický a dobře se na něj dívá. Příběh je opět prostý a souboje nezaujmou tak, jako v minulosti. Líbil se mi tanec pana Ip Mana a chválím výborný souboj proti těžké váze. Vzpomínám si, jak jsem jako malý kluk vstával v noci na boxerský souboj Tyson vs. Lewis (2002). Fandil jsem Lewisovi, který vyhrál knockoutem. Shrneme-li to. První díl přinesl kultovní souboj Ip Man vs. 10 men (bohužel bez výrazné záporné postavy). Druhý díl zaujme zdatným soupeřem. Jeho závěrečná bitva v ringu je to nejlepší, co nám tato série nabídla. Yip Man 3 je filmem, který do série nevnáší nic nového, asijský protivník bez charisma s nedotaženým bojem proti Iron Mike. Hodnotím 3-4* ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Znovu se ocitáme ve společnosti nekonečně hodného, moudrého a šlechetného pana Ipa. A znovu chceme věřit, že někde na světě existoval takhle čistý, neporazitelný bojovník, který se rval za práva slabších a sám proti všem vítězil. Děj se posouvá. Pan Ip prožívá jednu ze smutných životních kapitol. Navíc se někdo snaží přesvědčit všechny okolo, že jeho Wing Chun je lepší než to Pana Ipa. K tomu si přidejte zlého gangstera a víte, že o zábavu je znovu postaráno. Kdo si Ipa zamiloval v předešlých dvou částech názor nezmění. Komu se předešlá díla nelíbila neztrácejte čas. 90 procent. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Trojka určite lepšia ako prequel Zrodenie majstra a dokonca o niečo lepšia aj ako dvojka. Samozrejme, jednotke sa môže rovnať iba súbojmi. Práve na nich a na charizme Donnieho Jena môže stavať toto priame pokračovanie. Tyson je síce lakadlo a jeho súboj s hl. postavou je efektný, ale aj vtieravý a silne pochybujem, že by hocaký boxér dokázala odolávať všestrannému kung-fu umeniu, a to ešte takémuto veľmajstrovi z veľmajstrov. Dramatický príbeh neostal nič dlžný predchádzajúcim filmom, aj keď do neho primiešali zbytočne veľa linií. Spracovanie je kvalitné, nechýba napätie, akcia a aj vtip s Brucom Leem. A záverečný wing-čun súboj vsutku parádny, pokojne mohol byť aj dlhší. ()

Galerie (226)

Zajímavosti (9)

  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohrával v Hong Kongu, jeho natáčanie prebiehalo v juhočínskom meste Fo-šan. (MikaelSVK)
  • Thajským bojovníkom, ktorý ovláda Muay Thai bol Sarut Khanwilai. Tento thajský boxer sa objavil aj vo filme Skin Trade (2014), po boku svojho vzoru, ktorým je Tony Jaa. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama