Reklama

Reklama

Ip Man 4: The Finale

  • Hongkong Jie wen 4: Wan ťie pchien (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Ip Man (Donnie Yen) přijíždí na pozvání Bruce Leeho (Kwok-kwan Chan) do San Franciska. Kromě návštěvy turnaje karate, kde Bruce vystupuje, hledá Man vhodnou školu pro svého syna Ťina. Bruce si svými postoji znepřátelil místní čínskou komunitu a Man jako jeho mistr pocítí následky jeho činů. Kromě čínských mistrů se dostane do konfliktu i s rotmistrem Bartonem Geddesem (Scott Adkins), kterému se nelíbí, že by kung-fu mělo být součástí výcvikového programu mariňáků. (LangiJ)

(více)

Videa (4)

Trailer 6

Recenze (147)

Atheas 

všechny recenze uživatele

Ale tady se to pěkně odbylo. Poslední díl mohl mít klidně o dvě hvězdy navíc. Prostor tam byl díky postavě Bruce Lee. Záporák a celý příběh kolem americké armády mi přišel trošku přitažený za vlasy. Škoda, takhle to osrat, ale je tam něco na co se stojí podívat a to je Donnie Yen a jeho Wing Chun. Choreografie a bojové scény jsou parádní a sice už vím, že je to taková pohádka, ale pořád mě baví se na to koukat. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Slabučké finále, ledva premierné. A to som sa na to celkom tešil, teda po tých skvelých ohlasoch. Najlepší ip man bol podľa mna ten s M. Tysonom. Tento ma nejako nechytil. Emotívny koniec a súboj tiež nič moc. Ale niektoré momenty zase fajn, neviem, musím si ešte pozrieť jednotku. Ta je vraj dobrá. 3* ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Filmy s Ip Manom nikdy nesklamú, nesklamal ani tento posledný diel. Záporáci sa mi ale zdali trocha čudní, najmä ten mladý americký rasistický seržant. To že dokázal v závere viesť s Ip Manom rovnocenný súboj a poraziť všetkých čínskych majstrov, to mi akosi hlava nepobrala. No dá sa to prepáčiť, dejová linka aj súboje boli na slušnej úrovni. A páčil sa mi aj pekný, emotívne podfarbený koniec. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Vercinix 

všechny recenze uživatele

Filosofie nebo bojeové umění? V Číne to je obojí dohromady. Evropa na tom kdysi byla podobně. V Řecku byla bohyní obého Athéna. V obojím se dalo uspět jedině moudrostí, a také obojí mělo ve své podstatě povinost hájit určité hodnoty. ... Jak říká Ip Man "proto to trénujeme".... Škoda jen že bojovník je dnes často jen guma na steroidech bijící se někde v kleci a filosofii sice nevedou gumy, ale zase statečnost a zodpovědnost aby u nich člověk pohledal. ...Ale snad nemusíme zoufat, i dnes mají podstatu pořád společnou, jen je již trochu jiná - peníze a tituly! ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Zistil som, že tráva na opačnej strane plota nie je zelenšia." Záver série, vďaka ktorej som (aspoň sporadicky) začal sledovať ázijskú kinematografiu. Podľa mňa ide o najslabší diel, ale tým nechcem povedať, že by bol zlý. Len jednoducho, už v centre pozornosti nestojí Ip Man, príbeh má dve dejové línie. Jedna sa točí okolo šikanovania Číňanov žijúcich v San Franciscu, tá druhá okolo merania si pipíkov v US army o tom, či je lepšie kung-fu alebo karate. Na konci sa tieto dve línie ako-tak spoja. A čo Donnie Yen? Ten len zmätene pobehuje sem a tam, objaví sa vždy vtedy, keď ostatní Číňania dostávajú od bielych rasistických karatistov výprask, aby im ukázal, kto je tu alfa samec. Takže asi tak. Ip Man už fakt pôsobí skôr ako vedľajšia postava, čo dosť zamrzí. Súboje sú síce stále solídne, ale určite nepredčia tie z predošlých častí. Fajn "jednorázovka", ale namlsaný predchádzajúcimi časťami, čakal som viac. 60 % ()

Galerie (90)

Zajímavosti (4)

  • Dej filmu síce prebiehal v Hong Kongu a San Franciscu, no natáčalo sa v čínskom meste Fo-šan a na viacerých miestach vo Veľkej Británii. (MikaelSVK)
  • Chris Collins, ktorý stvárnil postavu karatistu Colina Fratera, je bývalý mariňák a wing chun trénuje aj v reálnom živote. (RigorMortis)

Reklama

Reklama