Reklama

Reklama

Ip Man: Cheung Tin Chi

  • Čína Ye wen wai zhuan: Zhang tian zhi (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Čcheung Tin Čch' (Max Zhang) po prohře s Ip Manem odchází se svým synem Fungem, opouští svět bojových umění a otevře si obchod s potravinami. Při jedné rozvážce narazí na Kita (Kevin Cheng), který provozuje opiové doupě, a dvě kamarádky Julii (Yan Liu) a Nanu (Chrissie Chau), které před Kitem utíkají. Tin Čch' jim pomůže a porazí celý Kitův gang. Kit si to ovšem nenechá líbit a rozhodne se pomstít. (LangiJ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (37)

Rominator 

všechny recenze uživatele

Po prohraném souboji s Ip Manem, odchází Cheung Tin Chi (Max Zhang) se svým synem Fengem do Šanghaje. Bojová umění přestává vyučovat a otevře si obchod. Při jedné rozvážce mu zkříží cestu Kit se svými muži, pronásledující dvě ženy... Příběh je takový uměle vykonstruovaný a v soubojích se používá Wing Chun velmi málo. V určitých žánrech mi používání drátů v akčních scénách nevadí, ale tady mi to vůbec nesedlo. Max Zhang a Tony Jaa spolu mají jeden a půl souboje. Špatně se na ně nedívalo, ale efekt létání kazil celkový dojem. Dave Bautista jako Owen Davidson v akci spoléhá hlavně na svoji sílu. Docela nechápu proč se film v angličtině nejmenuje Master Z: Cheung Tin Chi, protože by to dávalo mnohem větší smysl. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Na začiatku ma potešilo cameo Yuen Waha a potom to už išlo s filmom dolu vodou. Zápletka je mixom drámy o starostlivom ockovi, ktorý sa snaží viesť počestný život a popritom sa postupne rozpútava línia o drogových priekupníkoch na čele ktorých stojí už tradične biela tvár. Línia Maxa Zhanga ma za srdiečko rozhodne nechytila, keďže väčšinou len čumí do blba s kamenným výrazom. No a línia o priekupníkoch je podaná tak strašne naivne, že by sa za to dnes hanbili aj v nejakej soap opere. Napríklad sa dôležité informácie postavy často dozvedia tak, že to náhodou uvidia. Záverečný Bautistov útek ma už nadobro rozosmial. No a čo bitky? Tiež žiadna sláva. Najviac mi v nich chýbala tvrdosť úderov, ktorú som necítil ani z choreografie a ani z výrazov aktérov. Pôsobili tak strojovo a nudne. A bohužiaľ sú často predrátované. V každej bitke najprv pár sekúnd borci predvedú niečo realistické a hneď nato sa začne strašne neprirodzene a rušivo poskakovať po všetkých možných kulisách. Také nezmyselne trajektórie pri poskakovaní som už dávno nevidel a vôbec som ich nepochopil. Zo všetkých bitiek by sa dalo poskladať 5 minút celkom pôsobivých chvatov. Ale vždy je to tak 1 chvat stratený v záplave pretrikovaných úderov. Komu predrátované bitky sedia, tak si užije celkom slušnej nádielky. Ale ja som od takých borcov, ktorý sa zaobídu aj bez trikov, čakal oveľa viac. Zlatý Triple Threat v ktorom sú oveľa prirodzenejšie a pôsobivejšie bitky. Pochvalu si zaslúži aspoň výprava a celkovo vizuál. Z hercov ma aspoň trochu bavila Michelle Yeoh, ktorá aj na stare kolená niečo v bitkách predviedla. Teda aspoň chvíľu kým nezačala lietať ako ostatní. Najväčším sklamaním je zase Tony Jaa, ale našťastie tu hrá len pár minút. Raz sa to dalo pozrieť, ale druhýkrát to už vidieť nechcem. Snáď štvrtý IP Man bude lepší. 5/10. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Tento odklonek Ip Mana svůj původ ani na chvilku nezapře, a to prakticky ve všech ohledech. Zápletka je tuctová, předvídatelná, naivní, zároveň ovšem rozhodně nenudící, mající spád a disponuje vším, co od podobného filmu divák čeká. Emoce a jednotlivé dramatické okamžik jsou pak příznačné pro východoasijskou kulturu, tudíž afektovaně přehnané, nicméně s tím už musí divák tak nějak dopředu počítat a v podstatě jde jen o zvyk, což ovšem platí i pro atmosféru. Postavy jsou též typické pro tento typ snímků, což znamená jednorozměrné, nepřekvapivé, rutinní, zároveň ale i typologicky výrazné a sympatické. Co se přímo herců týče, tak zde máme několik známých jmen, která vesměs nezklamala, Max Zhang je prvotřídní bojovník s velmi příjemnou tváří, Michelle Yeoh je i v téměř šedesáti pořád slušné kotě, Bautista jako gorila v takovéto roli může také jen těžko zklamat, a tak je jen nehorázná škoda většího nevyužití geniálního Tonyho Jaa, který tu slouží prakticky je jako lákadlo v titulcích, jelikož až na jeden souboj tu vlastně vůbec nefiguruje. Zásadním parametrem pro hodnocení tohoto snímku je pro mě každopádně kvalita zpracování akce, a i když jí tedy není až tolik, co jsem očekával, tak jsem se souboji vesměs spokojen, samozřejmě tedy až na použití drátů v několika soubojích, což považuji za naprosto zbytečné, ale jinak si to zde borci rozdávali více než efektně, a mít to ještě o trochu více přehlednější a klidnější kameru, byl bych zatraceně spokojen. Celkově je tak zkrátka tato čínská bojůvka více než solidním žánrovým příspěvkem, který si cílový divák jistě dostatečně užije. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušný spin-off k legendárnej Ip Man sérii. Max Zhang síce nie je Donnie Yen, ale zdatne sekunduje jeho úlohu. Čo potešilo, tak určite Dave Bautista, ktorý sa nemusí hanbiť, že nešiel do áčkovej produkcie a samozrejme stálica Ip Man série Yu Xing. Tony Jaa mal len mini úlohu, ale rovnako potešil. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Spin off větší a lepší série. Přesto jde tento film přežít a občas si ho i užít. Tony Jaa tu sice jen má nalákat nějaké fanoušky navíc, ale alespoň ten Bautista má na konci pěkný fight. Často mi sice vadilo, že jaou moc očividná lana, a například honička na lešení je vyloženě špatná, Odkaz Ip Mana se přežít dá. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Když na konci filmu utíká Owen Davidson (Dave Bautista) před zatčením, proběhne kolem dvou aut. Když pak na místo doběhne dav lidí, auta tam už nejsou. (Duoscop)

Reklama

Reklama