Reklama

Reklama

VOD (1)

Hvězdně obsazené americké drama z produkce HBO zpracovává kontroverzní téma, související s výskytem zhoubného onemocnění zvaného AIDS. Odehrává se v New Yorku počátkem osmdesátých let minulého století a nabízí kritický pohled na nedostatek osvěty od oficiálních institucí. Na opačné straně stojí aktivisté z řadu gayů, kteří se společně s příznivci z řad osvícených lékařů pokoušejí o hrozící epidemii odhalit drsnou pravdu. V adaptaci divadelní hry Larryho Kramera se představí mimo jiné Mark Ruffalo, Alfred Molina, či Julia Roberts... Otevřený průhled do jedné z nejvarovnějších kapitol novodobých dějin režíroval Ryan Murphy. (HBO Europe)

(více)

Videa (18)

Trailer 4

Recenze (164)

maseer2 

všechny recenze uživatele

vykalkulovaná homosexuální ptákovina, na níž je zajímavý snad jen nástřel samotného počátku šíření nemoci.. všechno ostatní jsem si povětšinou protrpěl, poněvadž je film jinak obsahově dosti prázdný, má ultrapomalé tempo a zabijáckou stopáž a několik teple dojemných momentů to zkrátka a dobře nemůže zachránit.. ty nejslabší 3* ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Stejná srdce je ambiciózní TV film, jehož pilíře úspěchu tkví ve velice dobrém hereckém obsazení a zejména v ožehavém námětu. Je opravdu zajímavé sledovat, jak to všechno vypadalo na počátku 80. let minulého století v LGBT komunitě, když se na světlo světa vynořilo nezastavitelné zlo v podobě AIDS. Každý se s touto problematikou tehdy vypořádával po svém - někteří se to snažili řešit hned v počátku, jiní tuto hrozbu ignorovali až do děsivé smrti nebo jen prostě nečinně přihlíželi. Film mapuje celkem rozsáhlé období a podává vcelku autentickou výpověď o tom, co se onehdy dělo. V rámci TV filmů jde rozhodně o nadprůměrný kousek, který si zaslouží diváckou pozornost i kritické uznání. Vskutku sugestivní výlet do období jednoho z největších milníků medicíny ale i lidstva samotného, který nabízí hutný materiál k zamyšlení. ()

Reklama

terunka003 

všechny recenze uživatele

Problémové, stále aktuální, AIDS, homosexuálové, bojující × nedotažené. Další snímek o boji s AIDS z období 80.let v Americe. Tentokrát ze strany gay komunity. Všudypřítomný strach a hlavně nevědomost, odtaženost "heterolidí", nulová snaha porozumět a pomoci. Osobně se mi více líbil Dallas Buyers Club, řešil problém pro všechny skupiny lidí a vedl konkrétní boj s léky a společností. Normal Hearts mě uvedl do těžké deprese, film rozvíjel spíše vztahové záležitosti, strach o druhé, vztek a bezmoc, okrajová snaha o zapojení vlády do problematiky AIDS a rozšíření informací do společnosti unikl bohužel na mrtvém bodě. Každopádně, tento film by se měl pouštět ve šklách hned, jak mládež zjistí k čemu používat pohlavní orgány. ..já vážně nevím co na to říct.. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Taky děsím lidi. Nauč se to používat. Nepotřebuješ od všech lásku a souhlas." ...Citová záležitost o jednom z řady nekonečných bojů. Od začátku až do úplného konce jsem se všema hlavníma hrdinama intenzivně prožívala jejich smutek, beznaděj, okamžiky pravé lásky, vztek, lítost, sílu přátelství a rodinného pouta. Mark Ruffalo & Taylor Kitsch & Matt Bomer = nepřehlédnutelná trojka a ta chemie mezi nima hmmm, dobrý výběr herců! ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Celkově tuhle gay problematiku moc nemusím. Myslím, že po shlédnutí tohohle dramatu jsem poněkud myšlení přehodnotila. Ať chcete či ne, to si nevyberete, pokud se tak narodíte a musíte s tím žít. Počátek AIDS v Americe, kdy nikdo nevěděl nic. Počátek výzkumu, který vedla invalidní lékařka, riskující u toho svůj život.Totální ignorance ze strany vyšších míst, sahajících až do problému vlády. A lidi padali jako mouchy...láska může být. její definici si lze přečíst v bibli- Kdybych mluvil jazyky lidskými i andělskými, ale lásku bych neměl, jsem jenom dunící kov a zvučící zvon. Kdybych měl dar proroctví, rozuměl všem tajemstvím a obsáhl všecko poznání, ano kdybych měl tak velikou víru, že bych hory přenášel, ale lásku bych neměl, nic nejsem. A kdybych rozdal všecko, co mám, ano kdybych vydal sám sebe k upálení, ale lásku bych neměl, nic mi to neprospěje. Láska je trpělivá, laskavá, nezávidí, láska se nevychloubá a není domýšlivá. Láska nejedná nečestně, nehledá svůj prospěch, nedá se vydráždit, nepočítá křivdy. Nemá radost ze špatnosti, ale vždycky se raduje z pravdy. Ať se děje cokoliv, láska vydrží, láska věří, láska má naději, láska vytrvá. Láska nikdy nezanikne." 1 Kor 13,1-8 Někdy se liší v překladu, ale význam je stejný. Jen jedna věc jiná. Homosexuálům tahle slova určena nebyla, byli odsouzeni mimo boží milosrdenství. ale já nejsem věřící. Shlédla jsem film o lásce, boji ducha i těla, touze žít normální život, nebýt gaunerem a žít jako ostatní, i za cenu odvržení a vyhlídkou na smrt.Herecké výkony mě dojaly, krom skvělého Marka Ruffala a mého oblíbeného Taylora Kitsche, lze je pozorovat u všech ostatních. Chůze, gesta, jemné, neokázalé a přece jiné .Zasloužené čtyři hvězdy. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Jméno divadelní předlohy i filmu je založeno na básni "September 1,1939" od W. H. Audena. Veršem z této básně: "We must love one another or die" je pojmenována biografie Larryho Kramera, který předlohu napsal. (KidWithGun)

Související novinky

Julia Roberts změní svůj život

Julia Roberts změní svůj život

18.12.2016

Hollywoodské hvězdy se už dávno neštítí televize. Julia Roberts si tam odskočila před dvěma lety, když si zahrála ve Stejných srdcích, a teď se objeví v minisérii Today Will Be Different. Adaptace… (více)

Reklama

Reklama