Reklama

Reklama

Úplně normální

(seriál)
  • USA The New Normal
všechny plakáty
Trailer
USA, (2012–2013), 7 h 59 min (Minutáž: 21–22 min)

Hrají:

Justin Bartha, Andrew Rannells, Georgia King, Bebe Wood, NeNe Leakes, Jayson Blair, Ellen Barkin, John Stamos, Michael Hitchcock, Jackie Hoffman (více)
(další profese)

Epizody(22)

Videa (1)

Trailer

Recenze (43)

novoten 

všechny recenze uživatele

Neznalcům Murphyho tvorby či osoby tentokrát vstup zakázán. Seriálový Midas totiž cílí do vlastních řad a místo pečlivě vysoustruženého multižánrového přírůstku typu American Horror Story nebo souboru životních pravd (Nip/Tuck) se skrze Bryana vypisuje ze svého rodinného života. A právě pro tuhle skutečnost nestačím při pročítání ostatních komentářů střídavě kroutit hlavou a potlačovat smích. Do ničího vkusu mi samozřejmě nic není, ale kritizovat hlavního tvůrce za to, že způsobem psaní ústředního charakteru dělá gay komunitě ostudu, je v tomto případě dost krátkozraké. Zcela dokonalý Andrew Rannells totiž onu sebeparodii (producent, zpívající teen vztahovka, sto a jedna popkulturní narážka) dovádí na samou hranu dokonalosti a z příjemně "hodného" seriálu dělá něco víc. Zbytek je totiž na Ryanovy poměry až překvapivě umírněná hra na jistotu ze světa, kde si každý empatický člověk zaslouží svoji chvíli štěstí. Po některých typických murphyovských archetypech (ďábelská stárnoucí blondýna s potenciálem k občasnému vyměknutí jako neselhávající trademark) první série docupitá do závěru, který - je skutečně závěrem. Asi nikdy jsem nebyl spokojen s tím, že by tak dobrý seriál byl hned po první sezóně zrušen. Takhle pozitivní pocity by si totiž nezasloužily být rozmělněny dalším pokračováním, až to skoro vypadá, že oněch dvaadvacet epizod mělo skutečně fungovat jako uzavřené soukromé fotoalbum. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Ryan Murphy si za svojí seriálovou kariéru stačil střihnout teen komedii, jedno z nejkontroverznějších televizních dramat, odlehčený muzikál i hrůzostrašný horor, všechno s velkým diváckým úspěchem. Proto je paradox, že seriál, který je jeho srdci údajně nejbližší, byl zrušený už po první sezóně. The New Normal, ultragay výchovná taškařice plná stereotypních postav (extrémně zženštilý gay, sassy černoška, naivní blondýna se zlatým srdcem i zlatým jménem, babička typická republikánka) v nestereotypních situacích. Bryan a David jsou dva úspěšní šťastní chlapi ve společném dlouhodobém vztahu, a už jsou oba připravení stát se rodiči. K tomu jim dopomůže dobrosrdečná Goldie, která se nabídne stát se náhradní matkou pro jejich dítě. To se ovšem vůbec nelíbí její babičce Jane (výtečná Ellen Barkin). Upřímně přiznávám, že začátek seriálu mě nijak nenadchnul. Pokud jde o výchovnost, obzvlášť ze začátku se tlačí na pilu vážně hodně, což je problém především proto, že Andrew Rannells, představitel Bryana, onoho extrémně zženštilého gaye, je vážně poměrně iritující. Naštěstí během pár dílů zmírní jak jeho charakter, tak výchovný tón, a ve výsledku přinese seriál několik skutečně zajímavých myšlenek a dokonalých epizod. Z těch bych vypíchnul kupříkladu díl o volbách, díl o víře, nebo třeba skvělý díl o skautech. Navrch potěší Murphyho sebezesměšňování, kdy Bryan má být očividně on sám (je to televizní producent teen seriálového muzikálu jménem Sing!, ve kterém hlavní hrdinka nezdravě obdivuje Barbru Streisand), a do toho všechny ty popkulturní a gay odkazy (kde jinde narazíte na zmínku o Leontyne Price? kdo nezná, youtube "Leontyne Price "Ritorna vincitor" 1980", stačí část 1:30 až 1:50, a ještě řekněte, že vám z toho nelezly oči z důlků). Pravda, ze spojení s Ali Adlerovou (mimochodem expartnerkou Sary Gilbert, představitelky Leslie Finkle z Big Bangu) nevzniklo tak nablýskané děcko, jaké se Murphymu narodilo s Falchukem, ale po celé první sérii mě nakonec vážně mrzí, že nedostalo větší šanci. Škoda přeškoda. 70% ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Po 4 dílech: Třetí sitcom letošního podzimu a opět slabší – dvojice gayů chce dítě a najde si pro to náhradní matku, která už má dceru. Gaye (seriálové) moc nemusim (stejně jako jejich odpornou černou sekretářku), matka s dcerou jsou celkem fajn, ale mohly by se víc projevit; naštěstí má děj vývoj, takže když si chci ráno něco pustit a nic jiného není po sure, je seriál koukatelný, ale spíš zapadne v šedi průměru, protože na to, že jde o sitcom, tak zábavy nemá ani za mák. ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Po dvou epizodách můžu říct, že mě New Normal docela baví, a malá Edie z Grey Gardens v druhém díle byla přímo famózní...:)_Po třech epizodách jdu na 4, Murphy mě i jako v Glee chytil za srdce a velmi se těším na další epizody (má se objevit Leisha Hailey a spektrum postav se rozšíří)._Finále bylo tak dojemné, jak jen to Murphy&spol. umí. Těším se na druhou sérii!__Novotenův komentář mi mluví z duše, a moje zklamání z toho, že seriál po první řadě skončil, lehce vykompenzoval. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

8/22 Další originální potěšení z rodiny seriálů Ryana Murphyho. Hlavním tématem je surogátní mateřství a láska, samozřejmě. Dokonalá kadence situací a dialogů zobrazující svět takový, jaký je. A to má obrovskou cenu. Herecky potěší drobnosti v podání Gwyneth Paltrow, Shannen Doherty nebo Leishy Hailey. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (4)

  • Herec Matt Bomer, který v jednom díle ztvárnil bývalého gay přítele Bryana (Andrew Rannells), je gay i v reálném životě, k čemuž se přiznal v únoru 2012, čímž šokoval mnoho jeho fanynek po celém světě. S přítelem dokonce vychovávají 3 děti. (funhouse)
  • Seriál je inspirován osobním životem režiséra a scenáristy Ryana Murphyho. (jakear)

Reklama

Reklama