Reklama

Reklama

Zavolejte porodní sestřičky

(seriál)
  • Velká Británie Call the Midwife (více)
Trailer 1
Velká Británie, (2012–2024), 113 h 24 min (Minutáž: 52–90 min)

Tvůrci:

Heidi Thomas

Hrají:

Vanessa Redgrave (vypravěč), Jenny Agutter, Laura Main, Judy Parfitt, Helen George, Bryony Hannah, Pam Ferris, Ben Caplan, Miranda Hart, Jack Ashton (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(113)

Výpravný retro seriál, který pro britskou BBC vyrobila produkční společnost Neal Street Productions filmového režiséra a producenta Sama Mendese, diváka přivádí do východolondýnského Poplaru na přelomu padesátých a šedesátých let 20. století. Volná adaptace vzpomínkové knihy porodní asistentky Jenny Worthové sleduje osudy porodních sester, které v nejchudší části Londýna poskytují zdravotní péči těhotným ženám a pomáhají jejich dětem na svět. Společně s jejich profesními i osobními vzlety a pády sledujeme také postupný vývoj britské společnosti se všemi dobovými změnami a výzvami. V seriálu, jenž získal různá televizní ocenění, včetně prestižní ceny BAFTA, hraje řada známých tváří. Za všechny jmenujme Jessicu Raineovou, Jenny Agutterovou, Judy Parfittovou, Pam Ferrisovou či Mirandu Hartovou s jejím neopakovatelným komediálním talentem, který probleskuje i v jinak veskrze seriózní roli. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele ladyViolet k tomuto seriálu (10)

Zavolejte porodní sestřičky (2012) 

Když jsem viděla tento titul v TV programu, nezaujal mě. Pak zvítězila zvědavost a podívala jsem se na ČSFD Recenze - díky nim jsem začala seriál sledovat (mimo jiné i proto, že jsem ročník 1962 a je pro mě osobně zajímavé, jak se v té době žilo, a jak se žilo v jiných zemích). Osmá série už je dost unavená, ale upřímně - čekala jsem, že kvalita půjde dolů o hodně dřív. Co mě ale mrzí, je, že ČT vynechala - kromě prvního - všechny vánoční speciály. V důsledku toho jsme přišli o Turnerových svatbu, nevíme, že Timothy prodělal obrnu, neviděli jsme zásnuby Toma a Barbary, netušíme, jak se u Turnerových objevila čínská holčička May... ale byli jsme ušetřeni několika (melo)dramat. (Mimochodem, ten první - odvysílaný - vánoční speciál se mi líbil moc.) --- Edit: Tak už vysílají i vánoční speciály :-) ()

Epizoda 5 (2012) (S01E05) 

Novorozená selátka jsou mnohem menší. ()

Christmas Special (2012) (S01E07) 

Až na ten sníh, který vypadá spíš jako vápno... ()

Epizoda 2 (2013) (S02E02) 

Myslela jsem, že chlapec spolkl tu minci. ()

Epizoda 3 (2013) (S02E03) 

Škoda, že Jimmyho návrat do nemocnice je tak melodramatický, kdyby byl podaný střízlivěji, líbilo by se mi to víc. ()

Epizoda 8 (2013) (S02E08) 

Ta deka není pletená, nýbrž háčkovaná. ()

Epizoda 8 (2014) (S03E08) 

Některé věci člověk nestihne. Chummy to stihla - A pokud jde o Filipa: napřed spolu jdou do bytu sestřenice a pak ho tam nepozná? ()

Vánoční speciál (2014) (S03E09) 

Zatím asi nejslabší epizoda. Od vánočního speciálu jsem rozhodně čekala víc. ()

Vánoční speciál (2015) (S04E09) 

Tohle je už druhý vánoční speciál, ve kterém sestra na trhu žádá borovici a dostane smrk. ()

Epizoda 8 (2016) (S05E08) 

Proč těm matkám nikdo neřekl, že ony přece nemohly vědět, co thalidomid způsobí? ()

Reklama

Reklama