Reklama

Reklama

Vtipný a dojemný muzikál Čarovný les představuje klasické pohádkové příběhy Popelky, Červené Karkulky, Jacka a fazolového stonku a Lociky - ty všechny spojené v původním příběhu, ve kterém se dále objevuje pekař se svou ženou a přáním založit rodinu, a také zlá čarodějnice, která na oba manžele uvrhla kletbu. Čarovný les je moderním zpracováním oblíbených pohádek bratří Grimmů, ve kterém se protínají příběhy hned několika z nich, a který ukazuje, jaké důsledky mají přání a poslání jejich postav. (Falcon)

(více)

Videa (35)

Trailer 1

Recenze (384)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Tak jak začít, asi Oscarovými nominacemi, které jsou zasloužené hlavně tedy za Meryl Streep. Johnny Depp si zahrál menší roli, ale za to hodil do tváře úsměv. Začátek byl skvělý, zkombinování pohádek se povedlo, do toho i příjemná hudba. Postupně vše ztrácelo nádech a hudba začala být až příliš otravná. Možná to byl jen můj dojem, ale zhruba v polovině bylo více otravných scén než těch dobrých. Dále jsem se těšil už jen na Meryl Streep. Pochválit musím třeba dohady na konci, to byl jeden z těch větších kladů. Například obři mohli dostat více prostoru a celkově příběh působil hodně chaoticky a nedával moc smysl. Vsuvka typu princ a Popelka, kterou ke konci podvede byla ubohá, upřímně mi znechutila zbytek filmu. Díky této trapné scéně, která tam vůbec nemusela být jsem musel jít s hodnocením ještě níž. Z Into the Woods se dalo vytřískat daleko více s takovou hereckou sestavou, ale takhle se dle mého hodně těžko dohrabe průměru .. 4/10 = 41% ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Že to bude až tak šílený, myšleno opravdu šílený, mix pohádek, to jsem vážně nečekal. Z toho vyplívá, že je to dějově velice zkratkovité, ale není problém se orientovat, protože všechny příběhy známe z dětství a to samotné zkloubení do hlavní dějové linky za daným cílem buď zkousnete, nebo ne. Osobně mě to nijak neurazilo. Podobný experiment si vyzkoušel už i Svěrák ve třech bratrech. Důležité je, jak se s tím tvůrci poperou a jak to prodají. No a v Čarovném lese, byť je narvaný hereckými tahouny, všechno je hezké a efektní a Marshall si dokáže hrát s dějem, to celkově vizní utahaně a uzpívaně. Přitom ani jedna písnička neodrovná a není k zapamatování a druhá polovina filmu je snad až trošku zvrhlá. 2,5*. ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

Riadny mišmaš. Ale začnem pozitívami - na rozdiel od väčšiny tu, sa mi niektoré piesne páčili, potešilo pár momentov, ktoré pôsobili ako paródia na rozprávky, príjemne to odľahčili a samozrejme herci (hlavne Meryl) boli výborní. Žiaľ úplne to zazdila posledná polhodina, ktorej zmysel som celkom nepochopil, vrátane toho, ako postupne odišlo zo scény niekoľko postáv, väčšinou úplne nezmyselne, ako keby scenáristu nasrali a on im vymyslel prvú vec, ktorá ho napadla. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

80 % textů je zpívaných! Fakt, uvědomme si to v plné hrůze: 80 % textů je zpívaných. Když se přenesete přes tento handicap (aspoň pokud jste jako já, a neustálé trylkování a prozpěvování zrovna nemusíte), máme tu zdařilé kulisy začarovaného lesa, dobré herce v dobře odvedených rolích a zajímavě propletené linky několika pohádek, které se potkají v jednom pochmurném lese. Po zdánlivě šťastném konci nastává ještě pokračování, které zrelativizuje dosavadní charaktery postav a některé ukáže i se šmouhami na charakteru, jiné naopak s dobrými stránkami. Šťastný konec zde nekončí: „a žili spolu šťastně až na věky“, protože se můžeme podívat i na to, co bylo potom. A to už vůbec pohádkové není. Tím pádem tenhle muzikál není určený malým dětem či věčným optimistům, zato cynikovi může ulahodit. Nejsem si zcela jistá, komu je tedy vlastně vyprávění určeno, ale spíše dospělým, vzhledem k výskytu tak nepohádkových témat (aspoň, jak měkosrdcatě dnes pohádky chápeme my) jako je nevěra a smrt dobrých postav. Meryl si roli čarodějnice zjevně užila. SHRNUTÍ: Ve zpívaném lese vyplují na povrch dobré i špatné stránky. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Tři bratři made in US (alespoň co se týče muzikálového konceptu a poslepování několika pohádek). Jako téměř vždy se amíkům nedá vytknout nic ve výtvarné a obrazové stránce, která z čarovného lesa dělá opravdu místo, kam byste na houby asi nešli. Další pozitiva už hledám obtížněji, osobně mám k muzikálům na plátně negativní vztah a tohle je bohužel další ukdákaný film, který by bez zpěvu byl mnohem lepší, děsivější a zároveň vtipnější, protože v muzikálu můžete vtipy pointovat maximálně tak do podoby rýmů. Co se týče postav a herců, tak se ani nedivím, že režisér sehnal takový ansámbl hvězd, muzikál v hollywoodu táhne. Pro mě je to bohužel na škodu, lituji velmi malého prostoru Johnnyho Deppa, který by se svojí postavou dokázal vyhrát mnohem lépe. Průměrný film, který zachraňuje krásné prostředí čarovného lesa a "neklasické" ztvárnění příběhu, jehož jednotlivé fragmenty každý dobře zná (červená karkulka, jack a obři, atd.). ()

Galerie (252)

Zajímavosti (22)

  • Několik písní bylo z filmové adaptace vyškrtnuto, ale například „No More“ a „Ever After“ se ve filmu objeví jako instrumentální skladby. (jezurka42)
  • Kulisy, ktoré predstavovali les, boli také veľké a realistické, že sa v nich Anna Kendrick (Popoluška) a Chris Pine (princ) skutočne stratili. Zachrániť ich museli až asistenti produkcie. (milealelia)

Související novinky

Zemřel skladatel a textař Stephen Sondheim

Zemřel skladatel a textař Stephen Sondheim

27.11.2021

Svět hudby přišel o jeden z velkých talentů. Ve svém domě v americkém Roxbury včera zemřel oceňovaný textař a hudební skladatel Stephen Sondheim. Médiím zprávu předal umělcův právní zástupce.… (více)

Princ Krasoň dostane vlastní film

Princ Krasoň dostane vlastní film

08.07.2015

Minulost i budoucnost patří disneyovským princeznám. Došlo na ně v Popelce i v Čarovném lese, v Krásce a zvířeti nebo v Mulan pak brzy uvidíme další. Mezi filmy o odvážných dívkách ale u Disneyho… (více)

Sherlock jako Deppův brácha

Sherlock jako Deppův brácha

27.05.2014

Johnny Depp se v posledních letech věnoval hlavně disneyovským blockbusterům, letos se ale všechno změní. Jeho sci-fi Transcendence už máme za sebou, v nejbližší době pak zkusí štěstí v mysteriózním… (více)

Jake Gyllenhaal: Z podsvětí až na Everest

Jake Gyllenhaal: Z podsvětí až na Everest

19.07.2013

Původně si měl v hvězdně obsazeném pohádkovém muzikálu Into the Woods od Disneye zahrát jednoho z princů, ale nakonec před komerční jistotou upřednostnil dva menší, ale ambicióznější projekty. Prvním… (více)

Reklama

Reklama