Reklama

Reklama

Ledové ostří

Trailer

Obsahy(1)

Doug Dorsey byl nadějí a hvězdou amerického hokeje. Vážné zranění oka ho však připravilo o kariéru, slávu i naději na olympijské zlato. Bohatá Kate Moseleyová patří ke špičce amerického krasobruslení, kterému se věnuje odmalička. Pád během rozhodující finálové jízdy ji však připravil o olympijskou medaili i partnera. Když její trenér Anton Pamchenko při hledání nového partnera pro následující mistrovství dojde na konec seznamu, protože žádný z volných krasobruslařů nebyl pro Kate dost dobrý, rozhodne se k riskantnímu kroku a dá ji dohromady s Dougem. Zpočátku se zdá, že se pokouší o zázrak. Pro hokejistu není krasobruslení opravdovým sportem, a navíc vydržet se samolibou Kate, odmalička vychovávanou v přepychu a přesvědčení, že je ta nejlepší, se zdá téměř nemožné. Pro Kate je zase nemyslitelná představa, že by měla vytvořit dvojici s nevzdělaným venkovským buranem. Protože je to však pro oba poslední šance, za neustálých hádek se neochotně pod Antonovým vedením pustí do přípravy. Doug musí bruslit odlišným způsobem a Kate se zase musí smířit s tím, že narazila na někoho, koho nedokáže ovládat. Z neustálých roztržek a uštěpačných poznámek se pomalu vynořuje nejen souhra na ledě, ale také přátelství, které nenápadně přerůstá v cit mnohem hlubší, než je pouhá společná touha po vítězství. Blíží se mistrovství USA v krasobruslení, a s ním nominace na další olympiádu. Bude to pro Douga a Kate křest ohněm a současně poslední naděje k cestě za vysněnou medailí… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (261)

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Sportovní filmy mám moc rád a tenhle obzvlášť. Sice je to navíc říznuté hodnou dávkou romantiky, ale ta jde s krasobruslením celkem dobře dohromady. Doug a Kate jsou každý naprosto jiný, jejich hádky, rivalita a vzájemná averze, jsou znát celou první polovinu filmu, pak se ale podle rčení "Protiklady se přitahují" ukazuje čím dál víc, že ti dva jsou si vlastně už od počátku souzeni. Pěkný a zábavný film pro celou rodinu, na nedělní odpoledne. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

„Když se budete dívat dostatečně dlouho, uvidíte tam zlatou olympijskou medaili“, pronese otec hlavní hrdinky, krasobruslařky, k jejímu novému partnerovi na ledě, který si zrovna prohlíží prázdnou vitrínu. Otce hraje Terry O’Quinn, tzn. John Locke ze Ztracených, což ale není podstatné, Podstatné je, že výše uvedenou větu jsem se marně snažil uplatnit na snímek Ledové ostří. Ač jsem poctivě koukal celých sto minut, neviděl jsem nic víc než všední romanticko-sportovní drama, navíc naivňoučké a hodně americké. Možná jsem se nekoukal tím správným směrem, nicméně koukal jsem rád. Žádné překvapení, přesně nalajnovaná limonáda o tom, jak se z potvory stane hodná holka, která najde toho pravého a navíc (nejspíš) vyhraje nějaký ten metál (třeba olympijský). Zábavné tréninkové scény podbarvené ruským akcentem mistra Pamchenka, zábavné škorpění mezi rozmazlenou princezničkou a synkem z venkova a najednou už tady je poslední, nejdůležitější jízda, stejně podivně sestříhaná jako všechny předchozí, a po ní už jenom spokojený úsměv a závěrečné titulky. Myslím, že stačí. „Odpich!“ 70% Zajímavé komentáře: Decker, Merggie ()

Reklama

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Svižná vtipná komedie ze sportovního prostředí s romantickou zápletkou, slušnými hereckými i bruslařskými výkony, s třpytivými kostýmy i správnou soutěžní atmosférou. Ve své době to byl trhák, který oprávněně slavil u diváků i u mne velký úspěch a vyprovokoval k natáčení podobných snímků řadu následovatelů. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

osemdesiate roky doznievajú na ľade - táto romantická komédia z 1992 nesie ešte veľmi veľa z osemdesiatych rokov - chvalabohu prevažne toho dobrého - divnú muziku, mierne neuveriteľný námet (hokejista - krasokorčuliar) a žánrovú alchýmiu (komédia, romantika, športový film, buddy movie), no záberovanie a snímanie sa snaží byť už dynamicky v 90 rokoch, je "klipové", herci hrajú civilnejšie. je zvláštne, že tak sympatická a krásna herečka, ktorá navyše (podľa mňa) vie aj hrať a očividne v tejto dobe - na začiatku deväťdesiatych - išla hore (Cutting Edge, Chaplin, Leví kráľ) sa nejako utiahla; rovnako režisér už nenatočil, ba ani nedostal nejak veľmi príležitosť ukázať sa, a tak sa tento síce v žánri dosť schematický a podľa jasnej štruktúry a po vyšľapanej koľajničke idúci, no predsa vysoko pozeratený a zábavný film ostal ich jedinými vrcholovými úspechmi. možno mierne prehnané, no nostalgické 4 * ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Dokonalý romantický gýč - jednotka vo svojom odbore. Skvelý pár, chytré dialógy, akurátna dávka humoru a množstvo sentimentu a trošíčka slzičiek. Navyše s výbornou atmosférou - zima a krasokorčuľovanie mixnuté s ešte doznievajúcimi osemdesiatymi rokmi. Spolu s Blades of Glory (ktorému bol tento film na 100% hlavnou inšpiráciou) najlepší film o krasokorčuľovaní - na iné som si nespomenul. PS: aby som nezabudol dodať, tých 100% je hlavne za to, že je to pre mňa kruto sentimentálno-nostalgická záležitosť. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (7)

  • Španělská verze filmu má 102 minut. (Cheeker)
  • Předtím, než Kate (Moira Kelly) a Doug (D. B. Sweeney) začnou hrát hokej, rolba čistí led. Když pak začnou, led ve stavu, jako před úpravou. (chleba24)
  • Díky tomuto zranění přišla Moira Kelly o roli Kit Kellerové, která jí byla nabídnuta ve filmu Velké vítězství. (Bauer)

Reklama

Reklama