Reklama

Reklama

Takoví jsme

  • USA We Are What We Are (více)
Trailer 2

Zdánlivě spokojená a laskavá rodina Parkerových byla vždy uzavřenější, než je zdrávo. A má k tomu dobrý důvod. Za zavřenými dveřmi totiž vládne svým potomkům patriarcha Frank pevnou rukou a je odhodlán udržovat starobylé rodinné tradice stůj co stůj. Když jejich oblast zasáhnou přívalové deště, tragédie na sebe nenechá dlouho čekat a Frankovy dcery Iris a Rose jsou nuceny převzít povinnosti, které nejsou pro jejich rodinu úplně běžné. Nejdůležitější úkol, s nímž se dívky musejí vypořádat, spočívá v servírování masa – ovšem nikoli takového, které je v místním obchodě běžně k dostání. A protože neúprosný liják nepřestává zaplavovat jejich městečko, místní úřady začínají odkrývat stopy, které vedou k tajemství, jež se Parkerovi snaží dlouhá léta držet v tajnosti. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (105)

klima777 

všechny recenze uživatele

Pomalé, dusivě zlovolné, a přece nepostrádající jistý druh nadhledu (hororové situace či jejich náznaky totiž fungují spíše jako hranol, jehož prostřednictvím je zkoumána absurdita každodennosti).------------ Již Oidipus pravil: "Jsem, co jsem a jiný už nebudu"... Jim Mickle opustil kuklu a vykročil mimo proud konvenční filmařiny (3,5*). ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Rose a Iris prežívajú spolu s bratom a otcom ťažké obdobie. Ich matka po nešťastnej nehode umiera. S rodinou Parkerových súcití celá komunita malého mestečka. Zdanlivo slušne pôsobiaca rodina však skrýva hrôzostrašné tajomstvo. V prvej zdanlivo zdĺhavej tretine filmu sa režisér snaží vyvolať súcit, čo sa mu miestami aj darí. V druhej následne vykresľuje dôvody konania chorej mysle s tak otrepanou, prostou obhajobou, nevyspytateľnej cesty pána. Film je možno trošku zvrátený (no skôr myšlienkou ako prevedením), nie však natoľko aby divák híkal a pohoršoval sa k nebesiam. Záver potláčajúci veškerý vzdor bol pre mňa milým prekvapením. Takto nejako by mal horor skončiť. Porovnávať tento snímok s filmom CHAINED mi príde trúfalé. Témou síce trošku podobný, no kvalitou na míle vzdialený - 60%. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Téma, niečo medzi Kynodontas a Woman, ale nuda. Teda pre mňa. Objektívne by si to možno zaslúžilo viac, keby som sa aspoň chvíľami nenudil, dal by som aj štvrtú hviezdu. Lenže to tempo je miestami vážne na úrovni slimáka s obrnou, navyše som čakal niečo trochu iné a to čo mala byť pointa, bolo vyzradené snáď v každom jednom komentári, odkedy film vyšiel. Škoda. Ale finále to má chutné ()

verbal 

všechny recenze uživatele

V Desateru evidentně zapomněli na "Nežer bližního svého" a chtělo by to reformu! Klidně bych tím nahradil to o těch manželkách, aby se na mě kudlanky nedívaly skrz prsty. No nic, v neděli při mši brnknu Řediteli, jestli nechce znovu nakopat Mojžíše na Sinai a trochu to přehodnotit. Jo, a ještě bych zakázal Assbooky. Třeba místo toho omezujícího "Nesesmilníš", protože už mě nebaví šukat v alobalu, aby to Generální manager neviděl. Ač film hezky ukazuje, že i v Bibli lze najít pár príma receptů, říkejme jim třeba "Ježíšovy dobroty", co upravují stravovací návyky křesťanů a zpestřují jim jídelníček například o guláš z ječící dvacítky, jedná se o nudnou, plíživou blbost, která osloví snad jen pár židovských šéfkuchařů několika odbornými nápady, jak připravit košer večeři. ()

ambron 

všechny recenze uživatele

We Are What We Are sa spočiatku javí ako predlhá nuda, ale to len režisér rafinovane necháva vstúpiť diváka do sveta podivnej rodinky, až ho dovedie na samý koniec hrôzy. Filmu nejde neuprieť prvotriednu filmárčinu, sympatické postavy dievčat či vynikajúcu gotickú atmosféru, ale chýbalo mi tam o kúsok viac napätia. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • V 83. minúte, keď otec číta v Andersovom (Wyatt Russell) mobile SMS od doktora (Michael Parks), nečíta žiadnu SMS, ale dopredu napísanú poznámku v pripomienkovači. Zároveň si je možné všimnúť, že telefón je bez signálu. (gfrusvk)
  • Natáčení trvalo 26 dní. Stejně jako režisérův předchozí film Stake Land (2010) se natáčelo v Catskills Mountain na severu státu New York (Rob Roy)

Reklama

Reklama