Reklama

Reklama

Carrie White je plachá dospívající dívka, která je díky přísné výchově své fanaticky věřící matky totálním outsiderem. Ve škole prožívá hotové peklo – její oblíbenější spolužáci (a hlavně spolužačky) ji neustále šikanují a krutě si ji dobírají. Ale Carrie má tajemství: jednoho dne zjistí, že byla obdařena vzácnou, a zároveň děsivou mocí telekineze. Toto nadání se umocňuje a vymyká kontrole při přílišném nervovém nebo emocionálním vypětí. Postupem času začne své síly využívat proti lidem ve svém okolí, kteří ji ubližují. Příběh vyvrcholí v momentě, kdy je Carrie pozvána na maturitní ples, kde se stane obětí velmi krutého žertíku svých zákeřných spolužáků. Carrie se její skryté schopnosti naprosto vymknou kontrole a všichni, kdo ji znemožnili, dostanou lekci: Pokud si budou hrát s ohněm, spálí se. Změní se studentský večírek v krvavá jatka, nebo vše dopadne úplně jinak? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (835)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Nezabudnuteľný zážitok. Kimberly Peirce vzala to najlepšie z predlohy, vypožičala si pár nápadov z prvej adaptácie a doplnila o pár vlastných. Dej zasadený do prítomnosti dáva zmysel, výraznejšiu vernosť Kingovej nemožno upierať a už len kvôli vynikajúco natočenému a vygradovanému finále má táto verzia zmysel. Možno to nie je klasický horor, ale to nebola ani kniha. Výraznejšia výčitka tak môže byť adresovaná snáď len castingu hlavnej postavy, ale nakoľko sa šikana skutočne neodvíja len od vzhľadu, u mňa padá aj táto. Patrične retro a pritom aj dostatočne moderné spracovanie, ktoré ma držalo od úvodu do konca. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Další z řady new age idiot remake. Původní verze nejsou dost kůlové a noví MBA menažéři nějak musí plnit kvóty, halt jednou musí dojít i na kousky, na které b jim stud a soudnost neměl dovolit sahat. Je nová doba!!! Host vyhazuje číšníka!!! a zmrdi kurví ikony!!! Zaplbuch, Carrie je jen jedna a tahle sračka na tom nic nemění! ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ano, laťka byla vysoko a také vysoko zůstala, nicméně i tahle novodobá Carrie se mi líbí. Především je znát, že ji točila žena, a tak film zejména k postavám dcery a matky Whiteových přistupuje trochu jinak, citlivěji a vnímavěji a jejich vztah ukazuje v poněkud jiném světle. Na Margaret (v perfektním podání Julianne Moore) bylo tentokrát vidět, že chce Carrie opravdu v první řadě chránit před světem, ať to stojí, co to stojí. A Carrie (Chloë Grace Moretz, o níž jsem si i já zpočátku myslel, že je až příliš hezká, jenže to jsem netušil, že jí k působivé proměně v outsidera budou stačit nedůvěřivé pohledy a nejistá nahrbená chůze - jak prosté) má Margaret vlastně také ráda. Nebo se o to alespoň snaží. Líbilo se mi také zapojení moderních technologií, kdy video pořízené na začátku filmu tvůrci poměrně chytře využili ještě v závěru, apokalyptické finále bližší předloze (včetně padajícího kamení) mě přímo nadchlo. Horší to bohužel bylo s "předkbelíkovou" plesovou scénou, kterou už jsem s De Palmou zkrátka srovnat musel a která v sobě bohužel nemá ani špetku toho tolik potřebného okouzlení a splněného snu, a úplná stupidita byl poslední záběr. Tři a půl hvězdičky.___P.S. Skvělá Beltramiho hudba. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Nejsem zarytým odpůrcem remaků, spíše naopak - pokud se mi stará verze (v tomto případě i kniha) líbila, tak se na remake rád podívám. Carrie se ale bohužel nepovedla. Není to úplně tragický, ale vidím v tom pár zádrhelů. Hlavním problémem je velmi špatná závěrečná půlhodinka (do té doby to bylo celkem v pohodě), která měla být vyvrcholením filmu, ale místo toho se podle mě vůbec nepovedla. Druhým, menším problémem je nevhodný výběr herečky pro postavu Carrie. Já mám sice Chloë rád, ale do této role se nehodila, navíc si myslím, že si to tu poslední půlhodinku těžce nedávala. Když to celý porovnám s původním počinem, který je téměř o 40 let starší, tak mu tento moderní remake nesahá ani po kotníky a to především po stránce atmosférické. 40% ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Jsem zklamaný. A jsem zklamaný zejména z režie a scénáře. Protože i kdyby se všichni herci stavěli na hlavu, hovna co vypouštějí z pusy budou stále hovna, budou vypadat jako hovna a i smrdět jako hovna. Režisér se navíc ani moc nesnažil je nějak maskovat. Třeba za miniaturní hromádky hlíny po miniaturních krtečcích, nebo zvratky kočičích chlupů..... Myslím, že i kdyby se snažil mnohem více, stejně by mu to nepomohlo. Žijeme totiž v pěkně zasraný době, takže má většina z nás s hovnama a sračkama spoustu zkušeností a pozná je, i když se je někdo snaží maskovat. Za snahu těch několika herců dávám 2 slunce. Jinak by to byl parádní odpad. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (42)

  • Carrie White (Chloë Grace Moretz) se narodila 21. září, stejně jako autor předlohy Stephen King. (Gerron)
  • Před odjezdem na maturitní ples si Carrie (Chloë Grace Moretz) připíná růžičku na levou stranu šatů, v následujícím záběru ji má ale na pravé straně. (SniperG1)

Související novinky

Návrat Kingových zombie zvířátek

Návrat Kingových zombie zvířátek

01.11.2013

Nová Carrie nebyla dvakrát dobře přijata ani kritiky, ani diváky (komerční výsledky prozatím nejsou nijak oslnivé), ale přesto se připravuje další remake / nová adaptace klasiky Stephena Kinga.… (více)

Reklama

Reklama