Reklama

Reklama

Girls

(seriál)
  • USA Girls
Trailer 1
USA, (2012–2017), 29 h 9 min (Minutáž: 23–32 min)

Tvůrci:

Lena Dunham

Hudba:

Michael Penn

Hrají:

Lena Dunham, Allison Williams, Jemima Kirke, Adam Driver, Zosia Mamet, Alex Karpovsky, Andrew Rannells, Peter Scolari, Becky Ann Baker, Chris O'Dowd (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(62)

Videa (93)

Trailer 1

Recenze (143)

Thomick 

všechny recenze uživatele

Na Sex ve městě jsem nikdy nekoukal, ba jsem na něj ani jakživ nezamrkal. Příslib teen verze už mě zlákal a nelituju. Girls se snažej bejt aktuální, uměj bejt trefný, nestyděj se, nebojej se. Pro mě jedině příjemný překvapení. A epizodky pro oblíbence Vanessu Ray a Chrise O'Dowda taky jenom potěšily. Edit k druhý sérii: Klidně jdu na plnej počet, tralalá. Ještě vytříbenější dialogy, Chris O'Dowd se vrátil a uchytil. Párádá! Edit k třetí sérii: Girls ubraly na samoúčelnym sexu a ještě přidaly na tý brutální sebeironii, jakou si už doteď mohly nechat patentovat. Proto zdvihejte hodnocení, hergot, zdvihejte!! (Jessa je učiněná bohyně a Marnie všechny válcuje v sympatiích.) --- Finále pátý série = vrchol televizní tvorby jara 2016? Demolice bytu takříkajíc ve jménu Hannah byla úsměvná a silně emotivní zároveň. Klan Kirke boduje. ()

B4TM4N 

všechny recenze uživatele

Velice vtipně vymyšlený koncept "přechytralé" mladé autorky, který svojí (v rámci prezentovaného sociálního statusu protagonistek) všedností dráždí (nejen) konzumenty běžných magazine-glimmer vztahovek. Řeší se podvratná témata jako nechuť k ekonomickému osamostatnění, lidé svým vzezřením nezapadající do konzumního estetického kánonu zde beze všech skurpulí provozují sex. Lena Dunham ví co chce a ačkoliv ještě není zcela autorsky vyzrálá, dokáže se zhostit úlohy - slovy své postavy "hlasu své generace" - poměrně přesvědčivě. Pokud Sex and the CIty s určitou licencí vezmeme jako rozpustilý deníček dnešní buržoazie (bez pejorativního nádechu), Girls jsou takový společenský střed, koketující s realitou dejme tomu "stříbrné" mládeže. Samozřejmě se seriál v rámci intencí formátu nezbavuje veškeré povrchnosti, ale nazvat ho plytkým by byla chyba: reflexe přeci nemůže být o mnoho vznosnější, než její předobraz. ()

Reklama

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Už v prvním dílu se dá krásně utvořit názor na postavy - které vás budou bavit, které vás budou srát a se kterými z nich se člověk dokáže ztotožnit. To mě taky na "Holkách" nejvíc bavilo - ne tolik vyumělkovaný svět s ne tolik vyumělkovanými problémy, nýbrž parta obyčejných kamarádek prožívajících něco dost skutečného. A i když Lenu Dunham naprosto nemůžu vystát , jako celek to má prostě něco do sebe a dýchá to hořkosladkým životem, ne čtyřma tunama make-upu a plastikou. ()

phoebess

všechny recenze uživatele

Pomalejší tempo tomuhle seriálu moc nesvědčí (jako tomu bylo třeba u Enlightened). Nevadí mi takovýhle typ seriálů, ale pokud se ani v 30 minutách nedokážu nad něčím pozastavit a říct "jo, tak kvůlli tomuhle to budu sledovat dál", je něco špatně a nemá cenu si namlouvat, že to třeba v druhém díle bude lepší. Tohle se prostě Leně Dunham moc nepovedlo, neoslnila mě ani jejím hereckým výkonem, ani tím tvůrčím, popř. režisérským. ()

dinsdale 

všechny recenze uživatele

Méně komerční, o to přirozenější Sex ve městě pro pětadvacítky. Každá z holek má své kouzlo stejně jako nekonvenční, lehce podivínské dialogy a situace, do kterých se dostávají. Paráda! *** Jak jsem s Girls vyrostla, dostávaly mě ještě víc. Feminismus, body-positivity, rychlé skvěle napsané dialogy, nutnost znát popkulturu a trendy, aby se člověk chytal. A finále mě rozsekalo. Jakoby úplně jiné, než člověk čeká, ale když se zamyslí, o to krásnější a lidštější. Každá z postav je častěji než ne někdy na průplesk - ale nejsme všichni? *** Fantastické herecké výkony, prostě všech. Ale pro mě nejvíc Adam Driver a Andrew Rannells. ()

Galerie (755)

Zajímavosti (8)

  • Producent Judd Apatow se nechal slyšet, že by seriál mohl pomoci mužům lépe pochopit myšlení žen. (zuza99)

Související novinky

71. Zlaté glóby - výsledky

71. Zlaté glóby - výsledky

13.01.2014

71. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton skončilo. Moderátorská dvojice Tina Fey a Amy Poehler dala rychle zapomenout na nepříjemnost, kdy prasklý vodovod kolem poledne zatopil červený… (více)

71. Zlaté glóby - nominace

71. Zlaté glóby - nominace

12.12.2013

V odpoledních hodinách našeho času vyhlásila Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu nominace na 71. Zlaté glóby. Největšími favority se staly se sedmi nominacemi filmy 12 let v řetězech a… (více)

Reklama

Reklama