Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Energický a neúplatný revident bankovní filiálky v Renešově Popelec Hadimrška je vyslán do Prahy se závažným úkolem zachránit před bankrotem velkoobchod s gramofony, firmu Zlatník a spol. Její mladý majitel se totiž víc než o obchody stará o kabaretní zpěvačku Mici Angoru. Popelec vtrhne do podniku jako vichřice s pevným úmyslem uvést vše do naprostého pořádku za každou cenu. Mimo jiné oznámí panu Zlatníkovi, že se musí oženit s Astou, dcerou bohatého konzula Wielanda. Ta se sice nebrání sňatku s mužem, který jí byl poněkud nezvyklým způsobem vybrán, ale chce se přesvědčit, jaký je. Domluví se s dívkou ucházející se u Zlatníka o místo sekretářky, aby se mohla s budoucím manželem co nejlépe seznámit. A Popelec se pouští do boje s Mici Angorou, která se nehodlá vzdát snadného života z peněz Zlatníkovy firmy. (TV Nova)

(více)

Recenze (183)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Komplikované vybírání nevěsty či milenky mezi kočkou Mici a psem Astou, které pořádně vyšperkuje svými hláškami Vlasta Burian. Píseň o Hadimrškovi je ale časem vlezlá. Mezi prvními zvukovými filmy ale naprosto vyniká, podobně kvalitní filmy přicházejí podle mého až o několik let později. Musím také přiznat, že tehdy třicetiletému Jaroslavu Marvanovi jeho roli naprosto věřím. A ponaučení na konec? Všechno zlé je pro něco dobré a když svou prostopášností zchudnete, tak si najděte bohatou nevěstu :-) ()

gombarix 

všechny recenze uživatele

Burianovy gagy skvělé, celkově je ale film docela hrozný. Klasická mužská skvadra (Marvan, Plachta, Fiala, Šlégl) fajn, ale ženské obsazení jsem málokdy viděl tak bídné. Zejména Medu Valentovou v roli údajně neodolatelné mladé kabaretní hvězdy jsem nepobral – vypadá ještě starší než na svých 33 a sympatická je jako osina v zadku. A titulní píseň je při pátém opakování už taky spíš otravná než zábavná. Takže i při snaze o zohlednění dobových okolností a vkusu nemůžu jít nad 3*, spíš je to ještě moc. ()

Reklama

xaver 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie s Vlastou Burianem, který je nepřekonatelný. Další ze snímků, na které se člověk může dívat opakovaně a neomrzí. Dalším prvkem, kterým české komedie prosluly od samého začátku je hudba. Téměř v každé se objeví nový hit populární hudby tehdejší doby. Zajímavé je, že vedle skvělé komedie a známého hitu se v roce 1931 objevil další československý hit, a to malý osobní vůz TATRA 57, který se záhy stal velice oblíbený a dostal přezdívku Hadimrška. Vyráběl se v různých modifikacích až do r. 1949! ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Hadimrška je velmi lehká komedie, žádná filozofie nebo skryté poselství. Vadí mi, že se postavy ve filmu chovají jak blbci a my nevíme proč, motivy jejich jednání jsou neznámé. Burian sice perlí, ale jeho silné roky ho teprve čekají. Na dobu svého vzniku určitě nadprůměr, jinak ale mají Lamač i Frič na kontě mnohem zásadnější kusy. 80% ()

Happykubas 

všechny recenze uživatele

Opět se nedá říci, že by tato komedie nesplnila to co autoři zamýšleli...Úkol - Rozesmát a pobavit. Jakmile se postaví před kameru Vlasta Burian, tento úkol se režisérům plní sám od sebe,ehm...tedy spíše sám od Vlasty :-D Někteří tu píší: průměrný Burian, průměrný Burian. Promintě, ale pro mě je průměrný Burian za pět hvězd bezdiskuze. V této komedii mě navíc pobavila píseň To neznáte Hadimršku, která se mi po zhlédnutí neodbytně přehrávala v hlavě pořád dokola. Jen mě mrzí, že takových komiků už dnes moc není a ty dnešní komedie opravdu za moc nestojí. :-( No co už, mezi filmy máme skvosty a budeme si je uchovávat, cenit a pouštět si je dál a dál. Toť vše. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu zazněla píseň s názvem „Píseň psacího stroje“, ke které složili hudbu Jára Beneš, Ferry Gyulai, Jan Stark, text písně napsali Jaroslav Mottl, Fráňa Vodička a nazpívali ji Marie Grossová a Lída Theimerová. Dále zazní píseň „Mne koupali co děcko v horké lázni“, ke které hudbu složili Jára Beneš a Bedřich Kerten, text písně napsali Jaroslav Mottl, Fráňa Vodička a nazpíval ji Vlasta Burian. Také zde zazní píseň „Růžové psaníčko“, ke které hudbu složil Jára Beneš a text písně napsali Emanuel Brožík a Fráňa Vodička. (GASTON73)

Reklama

Reklama