Reklama

Reklama

Slavnostní zahájení XXX. Letních olympijských her 2012 Londýn

(pořad)
  • Velká Británie London 2012 Olympic Opening Ceremony: Isles of Wonder

Recenze (147)

Bukk 

všechny recenze uživatele

Bylo to úchvatné, takové fakt správně britské. Daniel Craig s Her Majesty to nandali všem, ale zároveň bych se na to znova dívat nemusela. Ale za vystoupení Paula a především mých zlatých Arcticů (i když mi Alex přišel nějak monotónní) jednu přidám. Každý si určitě našel to své, ale přiznám se, že závěrečná akce se mi líbila mnohem víc. Tam to vzali jako jeden velký koncert a to teprv museli lidi koukat, kolik hvězd i hvězdiček se sejde, když se zadaří. A Victoria (aka Posh) se neztrácela a nebyla zas tak pohublá, jak to všichni tvrdí. Lidi jsou jen zvyklí to říkat ()

Amputace odpad!

všechny recenze uživatele

Nebetyčná píčovina, která je naprosto zarážející hned z několika důvodů: 1) Režíroval ji Danny Boyle, tvůrce mého oblíbeného Trainspottingu; 2) i přes přítomnost veškerého myslitelného hudebního shitu anglické historie, včetně nejrůznějších hip-hopových a popových sraček, zde nebyla ani jediná zmínka o TNWOBHM, tedy New wave of British heavy metal a o ikonách žánru jako Iron Maiden, Def Leppard, Judas Priest; či jiných britských metalových klasikách typu Black Sabbath; 3) celá "show" se nenesla ani zbla v duchu anglických tradic či anglické mentality, celé to byla zkrátka jen zamerikanizovaná, rádoby pop-kulturní a postmoderní sračka bez zřejmého programu, smyslu či záměru; čtvrtým a nejvíce zarážejícím bodem zůstává nicméně skutečnost, že byl do této donebevolající frašky zapleten také jeden z předních mistrů svého řemesla a to sice současný šéfdirigent Berlínských filharmoniků sir Simon Rattle. - Hnus, kterému se máloco vyrovná, a rozhodně degradace sportu jako takového. ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Pro mé oko nejlepší zahajovací spektákl z těch, jež uzřelo. V Soulu grilovali holubice, v Sydney se vyblbli ohňostrůjci, čínští nacionalisté si pěkně pohráli s barevnými světlíšky, miláškové. Boyle do toho fláknul houmra, tak to má být. Knedličí výprava potěšila hladový svět, neb dorazila rovnou z pole, Korejčuky už zase nedělí jen osmatřicátá rovnoběžka a pár desítek let vývoje, nýbrž i několik tisíců výprav, Němčouři se definitivně přiklonili na stranu nevkusu a multikulti gay anziehungu. Tak už sem serte ty placky, ať si můžu cizí dřinou drbat své vlastimilné ego. ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Prekrásny zahajovací ceremoniál olympijských hier, na ktorom si Briti skutočne dali záležať, čo je snáď každému jasné už len z mena režiséra. Danny Boyle odviedol skutočne skvelú prácu, nezabudnuteľné zostanú najmä výstupy Daniela Craiga spoločne s kráľovnou ako Bondgirl a takisto nestarnúci Rowan Atkinson ako Mr. Bean. Jediné, čo sa dá v tomto prípade vytknúť a u mňa na tom celkové hodnotenie aj stratilo jednu hviezdičku, je najmä v druhej polovici ceremoniálu zbytočné naťahovanie, ktoré ma v niektorých momentoch začalo dokonca uspávať. Napriek tomu však organizátorom tlieskam, šou možno veľkoleposť tej z Pekingu nedosiahla, no svojím priblížením sa k obyčajným ľuďom ju jednoznačne prekonala. (80%) ()

lillien

všechny recenze uživatele

Byť jsem vášnivým "tv sportovcem" a LOH sleduji náruživě, odmítám z principu hodnotit zahajovací estrády jakýchkoli OH, neboť mi vždy více či méně připomínají buď spartakiádu, nebo berlínskou gay seanci love parade. Spousta tanečků, mávání, promenády v úborech..ovšem k londýnskému zahájení si neodpustím jeden postřeh.Netuším, zda si té drobné epizodky všiml i někdo jiný, ale regulérně pětihvězdový záchvat smíchu jsem chytla ve chvíli, kdy na scénu vstoupila výprava německých sportovců. Jistě, jejich "lůžový" úbor byl taky úsměvný, ale při namátkových záběrech publika najednou detail na stojícího důchodce, který hrdě a zcela zřetelně v nezaměnitelném gestu opakovaně hajluje ke skupině výkvětu bývalé třetí říše..tak tomu říkám zásun:)) škoda, že Míra Bosák asi zrovna čuměl nějaké německé překážkářce mezi půlky, jeho komentář na toho dojčland íbr ales dědka, by mě vážně zajímal:) ()

Galerie (3)

Zajímavosti (17)

  • Vlajkonosičom historicky najmenšej slovenskej výpravy bol strelec Jozef Gönci. (GTS_PUNK)
  • K příležitosti slavnostní ceremonie byl vydán do prodeje i oficiální soundtrack nesoucí název „Isles of Wonder“, kterého se prodalo 10 000 kusů během prvních 24 hodin od zahájení prodeje. (FIBO)

Reklama

Reklama