Reklama

Reklama

Petr Kocourek (Tomáš Vorel jr.) se hlásí na katedru grafiky na UMPRUM, kam přijímají jen pár vyvolených. Už jednou ho nevzali a profesor Slanina (Jakub Kohák) je nekompromisní. Na školu se hlásí i krásná Julie (Eva Josefíková), do které se Kocourek bezhlavě zamiluje. Michal Kolman (Jiří Mádl) studuje VŠE, ale místo přednášek a seminářů ho zajímají jen spolužačky a rychlá auta. Zkoušky a zápočty řeší podvodem nebo úplatkem či pomocí svého vlivného otce (Jan Kraus). Kocourkova matka (Zuzana Bydžovská) se dávno vzdala představy, že její syn bude studovat něco pořádného, zatímco paní Kolmanová (Ivana Chýlková) svého synka neustále vydržuje a hýčká. Oba kluky spojuje už od gymplu ilegální malování graffiti. Na pražských střechách, nádražích a v podchodech zažívají divoká dobrodružství. Při jedné noční honičce je Kocourek dopaden... Hudba a rap DJ Mika Trafika a Vladimira 518, strohé herectví, dynamická kamera, tajemná noční zákoutí – to vše dává Praze autentickou podobu. (A-Company CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (730)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Po nemastném Gymplu mi to vlastně až překvapivě sedlo. Vizuál má Vorel překvapivě v malíku a kdyby se místo svých filmových experimentů věnoval více videoklipům, třeba pro Vladimíra 518, asi by se někdo nezlobil. I zbytek je ovšem tentokrát velmi stravitelný, Mádl se svým grázlem zachraňuje, co se dá, a Eva Josefíková se jen tak neokouká. Jen škoda, že dialogy u Vorla stále tahají za uši a za to celé po čase spadne do mírného stereotypu. I přesto ale jeden z těch fajn českých filmů. ()

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Asi o trochu lepší než gympl, ale stejně, nic moc. Dlouho jsem hledala nějakou zápletku, napětí, děj, až najednou... byl konec. Na české poměry to patří do těch lehce nadprůměrných filmů. Vtipy ne moc vtipné, hudba vhodná, herci myslím dobří (jen Josefíková mi chvílemi vadila). Vzhledem k tomu, že se na té samé "Vejšce" pohybuji i já, mám však pocit, že to bylo dost nerealistické a přeháněné. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Tohle už ztratilo jakékoli kouzlo. Příběh je snesitelný leda tak, když chce člověk prostě vypnout po návratu domů z práce a za to také uděluji jednu hvězdu. Mimo to mě však nenapadají žádné další klady. Vtipy jsou již celkem ohrané a poselství je úplně mimo. Jedná se tak o pouhou nihilistickou srajdu. V případě, že nejste velkými fanoušky Gymplu, doporučuju se dílu obloukem vyhnout. Mimo sledování ze zvědavosti kam se vaše oblíbené postavy v životě posunuly, tohle nemá žádný význam. 20% ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

No musím říct, že Vladimír 518 tam dodal správnou atmosféru. Ovšem celý příběh je takový mdlý a celkem o ničem. Čekala jsem nějaké vzrušení nebo akci jako v Gymplu, čehož se mi nedostalo. Herci předvedly téměř srovnatelné výkony jako dřív, ale nyní bylo i na co koukat v ženském podání, což je velké zlepšení. Řekla bych, že takový průměr. Gympl je rozhodně lepší a propracovanější. ()

Will_X 

všechny recenze uživatele

Celkový "kabátek" filmu mnohem lepší než Gympl a celkový dojem je takový, že Vejška je určitě o stupeň výše než Gympl. Celý film určitě táhne duo Kolmanů, Kraus a Mádl a jako bonus jsou zde skvělé hlášky. Navíc je vidět, že Mádl si svoji postavu nadmíru užívá. Hudba od Mika T a Vladimira 518 tomu dodá tu správnou atmosféru. Navíc je to český film a mé hodnocení k tomu také přihlíží. Vzhledem k tomu, že jsem po přečtení některých komentářů váhal, zda-li má vůbec cenu jít do kina, tak jsem spokojen. "Tak sem č*rák no!" Za mě krásných 75% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (34)

  • Všechny policejní hlídky ve filmu používají jeden automobil Škoda Octavia Combi druhé generace s registrační značkou 2AP 5397. Vůz je pouze filmařskou napodobeninou, skutečná policejní auta nemají maják na nosiči, ale je přichycený přímo na střechu a vnější kliky a zpětná zrcátka nejsou stříbrně lakovaná, ale v barvě černého plastu. Stejný vůz se pak objevil i ve filmu Život je život (2015). (Martin_L)
  • Na väčšinu nebezpečných scén mali herci dalbérov a kaskadérov. Avšak Jiří Mádl (Michal Kolman) si svoje "šoférske" scény - aj tie nebezpečné - odšoféroval všetky sám. (De Large)

Reklama

Reklama