Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní film Sejít z cesty je ryze českou variantou road-movie příběhu. Hlavní hrdina, mladý právník magistr Běloušek (V. Neužil) má zdánlivě banální úkol, přivézt k soudu z Prahy do Olomouce jednoho lehce bohémského pobudu. Všechno by mělo být snadné a jednoduché, jenže na tomto úkolu má výjimečný osobní zájem majitel advokátní kanceláře a zároveň otec hlavního hrdiny, takže od počátku je cesta ovlivňována prvním Murphyho zákonem „Cokoli se může pokazit…“ Není na tom nic zvláštního, jen se to těžko vysvětluje otci a snoubence. Místo tří hodin v autě nakonec stráví magistr Běloušek na cestě s výstředním Petem (O. Pavelka) několik dní. Tento nechtěný výlet pak změní leccos z jeho pohledu na svět. Při natáčení filmu nebyla zraněna žádná zvířata. (Česká televize)

(více)

Recenze (48)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Líbil se mi výběr lokací, kamera, sem tam nějaké herecké výkony a pár scének. Jinak to ale má slabý příběh, který sice něco říct chce (ačkoli je to už milionkrát řečené carpe diem), ale cesta k tomu je poměrně nezáživná, nudná a s ne zrovna sympatickými postavami. A ani ta hudba mi tam moc neseděla. Líbí se mi, že se v rámci českých televizních filmů se někdo pokusil o road movie, ale moc se to podle mě nepovedlo. Snaha o pohodový film tu byla, ale mě tedy atmosférou minula... Lepší 2* ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Sejít z cesty se dá i tím, že natočíte podobný film. Když tvůrcům odpustíme narychlo spíchnutý hodně nevěrohodný námět, některé scény prostě odpustit nelze (policajti v hospodě, hospodská, většina scén, kde se vyskytuje Jitka Čvančarová, dost hrozná hudba Michala Pavlíčka, která mi připomněla situaci, kdy na jednom Čarodějálesu začal hrát Visací zámek a já si říkal, proboha... a fakt nepovedený vtipy: "Kdybys šoustala, tak se nemusíš takhle dřít"). Vašek Neužil i Olda Navrátil dobrý, ale proč se tu o Hybnerové mluví jako o dvacítce a ona přitom vypadá jak maximálně o dva roky mladší Halina Pawlowská? Přes to všechno, existují ve světě televizním i horší věci. ()

Reklama

biletarka 

všechny recenze uživatele

Beze zbytku jsem si tenhle film užila. Už dlouho jsem se necítila jako neviditelný účastník příběhu. Snad taky proto, že s představitelem Peteho jsme zamlada v nejedné hospodě pobyli a lecjakou taškařici ztropili. Objektivita se tu snad u komentářů nečeká... Na televizní tvorbu originální scénář - road-mowie se tu moc nenosí. Líbily se mi herecké výkony. Ondřej Pavelka (místy na hranici parodie, ale přesto), překvapivý Václav Neužil, Vanda Hybnerová, Luboš Veselý ve smutném motivu bývalého slavného muzikanta - léčeného alkoholika.... a další. ()

atmen 

všechny recenze uživatele

Násilně poslepované scénky, jenž jsou sice zábavné, ale jako celek se to vážně brát nedá. I když se tvůrci snažili nám předat poselství - Carpe Diem, tak to působí příliš parodicky, a člověk stěží uvěří tomu, že tomu sám režisér věří. Docela by mě zajímalo, jak dlouho Pavlíček připravoval hudbu. Můj názor je, že to nebylo déle než byla délka samotného filmu... ()

lola3121 

všechny recenze uživatele

Drama?? Já se výborně bavila, místy jsem se i hlasitě řehtala a jen o chvíli dřív než Jitka Čvančarová jsem pronesla tutéž hlášku: "To je prdel...". Námět tak trochu připomínal můj oblíbený film Život v sedmém nebi a zřejmě mi sedla i postava vysloužilého rockera, pro ty mám tak nějak slabost, a to celé završila výborná hudba (nejen) Michala Pavlíčka. Chápu, že pro mládež možná nuda, ale za mě čisté čtyři hvězdy a pochvala České televizi za příjemně strávených 90 minut. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (2)

  • Ačkoliv si Jitka Čvančarová dává pozor, aby v žádném filmu nebo na veřejnosti nebyla odhalena, objevily se po natáčení se na internetu fotky z jedné ze scén, na které je vidět ňadro. (Wade)
  • Natáčelo se v lokacích v Brně, na Vyškovsku, v Pelhřimově a taktéž přímo na dálnici D1 a v jejím nejbližším okolí. Natáčelo se i na Slovanském ostrově v Praze, v Olomouci a v bývalém lomu Drysice. (Lynette)

Reklama

Reklama