Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní film Sejít z cesty je ryze českou variantou road-movie příběhu. Hlavní hrdina, mladý právník magistr Běloušek (V. Neužil) má zdánlivě banální úkol, přivézt k soudu z Prahy do Olomouce jednoho lehce bohémského pobudu. Všechno by mělo být snadné a jednoduché, jenže na tomto úkolu má výjimečný osobní zájem majitel advokátní kanceláře a zároveň otec hlavního hrdiny, takže od počátku je cesta ovlivňována prvním Murphyho zákonem „Cokoli se může pokazit…“ Není na tom nic zvláštního, jen se to těžko vysvětluje otci a snoubence. Místo tří hodin v autě nakonec stráví magistr Běloušek na cestě s výstředním Petem (O. Pavelka) několik dní. Tento nechtěný výlet pak změní leccos z jeho pohledu na svět. Při natáčení filmu nebyla zraněna žádná zvířata. (Česká televize)

(více)

Recenze (48)

Markussis 

všechny recenze uživatele

Slabý osmdesátšest minut trvající a k tomu navíc ještě divně poslepený paskvil. Obstojný námět, dobrý Pavelka a pár vtipných momentů. Toť vše kladné. Na filmu není absolutně nic zajímavého. Špatný scénář, naprosto slabá a impotentní režie a celkově špatné provedení dělají z tohoto snímku pouze další na sto honů páchnoucí amaterský počin naší současné televizní tvorby. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Sejít z cesty se dá i tím, že natočíte podobný film. Když tvůrcům odpustíme narychlo spíchnutý hodně nevěrohodný námět, některé scény prostě odpustit nelze (policajti v hospodě, hospodská, většina scén, kde se vyskytuje Jitka Čvančarová, dost hrozná hudba Michala Pavlíčka, která mi připomněla situaci, kdy na jednom Čarodějálesu začal hrát Visací zámek a já si říkal, proboha... a fakt nepovedený vtipy: "Kdybys šoustala, tak se nemusíš takhle dřít"). Vašek Neužil i Olda Navrátil dobrý, ale proč se tu o Hybnerové mluví jako o dvacítce a ona přitom vypadá jak maximálně o dva roky mladší Halina Pawlowská? Přes to všechno, existují ve světě televizním i horší věci. ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Zkreslený pohled do světa zbohatlých podnikatelů, právníků a gangsterů. Rádoby road-movie se snahou vynést diváka do nějaké nadlehčené nálady(výsledek: bez úspěchu). Pár pohledů do mé milované rodné Olomouce a dva herci, kteří stojí za povšimnutí(Jitka Čvančarová a Oldřich Navrátil)...Nejvíc mě asi dorazil fakt, že mladý úspěšný právník si v nejlépe rozeběhnuté kariéře vezme obří motorku a odjede na měsíc někam do pryč. Tomu říkám zatraceně převrácený žebříček hodnot. Dvě hvězdy za dva skvělé herce a občasný dobrý vtípek. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Líbil se mi výběr lokací, kamera, sem tam nějaké herecké výkony a pár scének. Jinak to ale má slabý příběh, který sice něco říct chce (ačkoli je to už milionkrát řečené carpe diem), ale cesta k tomu je poměrně nezáživná, nudná a s ne zrovna sympatickými postavami. A ani ta hudba mi tam moc neseděla. Líbí se mi, že se v rámci českých televizních filmů se někdo pokusil o road movie, ale moc se to podle mě nepovedlo. Snaha o pohodový film tu byla, ale mě tedy atmosférou minula... Lepší 2* ()

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Aniž bych znal obsah téhle komédie, náhodou jsem si ji pustil v autobuse z Prahy do Brna, takže značná část děje se odehrávala ve stejných reáliích, jaké ubíhaly za mým okénkem. To bylo fajn, ale o to více vynikl ten kontrast, že prostě když autobus, kde nikdo nic neuspěchá, tu cestu urazí za dvě hodiny, tak jak to, že když má někdo audinu v kabriu a strašně strašně naspěch, to nezvládne pod dva dny? To je prostě trochu přitažený za vlasy todlecto v tom filmu, a tak to i na diváka působí. Ale závěr se mi docela líbil, musel jsem tak nějak i já přehodnocovat svůj pohled na hrdiny, nejen oni sami, a to mám rád. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (2)

  • Ačkoliv si Jitka Čvančarová dává pozor, aby v žádném filmu nebo na veřejnosti nebyla odhalena, objevily se po natáčení se na internetu fotky z jedné ze scén, na které je vidět ňadro. (Wade)
  • Natáčelo se v lokacích v Brně, na Vyškovsku, v Pelhřimově a taktéž přímo na dálnici D1 a v jejím nejbližším okolí. Natáčelo se i na Slovanském ostrově v Praze, v Olomouci a v bývalém lomu Drysice. (Lynette)

Reklama

Reklama