Reklama

Reklama

Stopy

  • Austrálie Tracks (více)
Trailer 1

Mladá cestovatelka a spisovatelka Robyn Davidson uskutečnila sólo výpravu dlouhou 2700 km z nitrozemského Alice Spings k Indickému oceánu. Cesta napříč australskou nebezpečnou pouští pouze s věrným psem a nevyzpytateln ými velbloudy přibližuje původní Austrálii, její posvátnou kamennou horu Uluru, horké rudé vnitrozemí s tajemstvím pouští a původními obyvateli. Díky této cestě Robyn Robinsonová poznala cenu opravdové samoty a uvědomila si, že občas se musíme vzdálit od světa, abychom poznali, že do něj patříme. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (94)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na Stopy jsem byl hodně zvědavý. Příběh v rámci cestování mi je hodně blízký a tak jsem byl opravdu dost zvědavý, jak mi ho tvůrci představí ve filmové podobě. No a výsledek je takový, že zlý tento film rozhodně není. Krásně představuje vztah cestovatelky Robyn s fotografem z National Geographic, který radši fotí, než aby Robyn pomohl vytáhnout velblouda z močálu. Vztah k tomu fotografovi, kterého hraje Adam Driver, mi byl protivný ve stejných chvílích, kdy byl protivný i pro Robyn a ušel v momentě, kdy i Robyn jeho excesy zvládala. Mimochodem Mia Wasikowska v roli Robyn byla parádní. Horší už to bylo s režií jako takovou, která z celé té cesty dělá něco neuvěřitelně mýtického a k tomu zbytečně přidává hudební éterické vsuvky v momentě, kdy by je přidávat vůbec nemusela. Další věc je i cesta, kterou se Robyn rozhodla vydat. Její přístup k velbloudům byl jistě spravedlivý (tedy pro ní), ale vzít s sebou i psa byla čistá sobeckost a s tím se těžko Robyn fandí na sto procent. Každopádně film určitě zajímavý a rozhodně stojí za to ho shlédnout. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Dlabu na zdější procenta a jdu do plných. Ač to tak ze začátku moc nevypadalo, tenhle snímek si mě jednoduše získal. Mia dokázala, že si své role vybírá opravdu pečlivě a tady měla při výběru opět štastnou ruku. Touhle rolí, natočené podle skutečnosti si mě tahle sympatická a velmi talentovaná herečka získala se vším všudy a dvě věci už vím zcela jistě. První, že to nebyl poslední film, ve kterém jsem ji viděl a ta druhé, že už se fakt moc těším na Mapy ke hvězdám. A to nejen kvůli ní. ()

Reklama

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Veľmi sa mi páčila psychológia hlavnej hrdinky, dosť mi povahou pripomínala mňa samu. Nádherné zábery austrálskej prírody a celkovo jej putovanie nehostinnou krajinou s kurážou a pokorou, aké sa len tak nevidia, ma úplne fascinovalo. Jediné, čo znižuje moje hodnotenie je zastrelenie ťavích samcov a zabitie klokana, beriem však, že za daných okolností nebolo veľmi na výber. Inak filmov o putovaní a rozjímaní o živote nie je nikdy dosť. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Podobné motivační snímky v čele se silnou ženskou postavou mám rád. A Robyn Davidsonová v podání příjemně hrající Wasikowské onou ženou rozhodně je. Na délce sta minut divák zažije nádhernou, vyčerpávající pouť australskou buší, kde ve společnosti jedné ženy, roztomilé fenky, tří velbloudů a jednoho velblouděte potkává sympatické domorodce, senzacechtivé fotoreportéry, klokany a v téměř hororové scéně hada. Zažije několikero dramat, která dokáže napsat pouze život sám a dočká se zasloužené odměny. Závěr byl fenomenální. A velbloudi, ač jsou vypelichaní a smrdí, jsou krásní :) Z podobných snímků mě však o kousek více zaujala Divočina. [Challenge Tour 2015: 30 dní se světovou kinematografií] ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Mělo to potenciál být o dost lepší. Nejvíc mi vadí. že Robyn většinu filmu vypadá, jako by tu cestu úplně v pohodě zvládala, čemuž se mi nechce věřit. Jo, v poslední čtvrtině je znát, že už to sotva zvládá a že je to na ni moc, ale jinak se tváří, jako by to byl obyčejný výlet, žádná extra námaha, celkem i pohoda... Nevím, jestli tohle je ten hlavní důvod pro to, že mi ten film nepřipadal silný, protože on mi ten film fakt silný nepřišel. Čekal jsem, že většinu času půjde sama se zvířaty, jenže on za ní pořád jezdí fotograf, co tu její cestu dokumentuje, a těch náhodných setkání s obyvateli pouště (aboriginci, postarší pár farmářů) je tu málo. Rád bych jich tu viděl víc, jelikož to patří mezi to nejlepší z toho, co ve filmu je. Vadí mi i první čtvrtina, kterou jsem musel přetrpět, abych se dočkal toho, že vůbec vyrazí na tu cestu. Jakousi poetiku to má, pár záběrů na přírodu je přímo úchvatných, ale i tak si myslím, že to mohlo být poetičtější. Dívat se na to dá, pár scén je fakt dobrých (u mě vede návštěva toho starého páru na farmě) a závěr je fascinující, ale i tak to na víc než na průměr fakt nevidím. Taková Divočina mě bavila víc. 3* ()

Galerie (55)

Zajímavosti (4)

  • Film mal uzrieť svetlo sveta už začiatkom 80. a 90. rokoch, lenže nepodarilo sa projekt rozbehnúť ani na piaty pokus. Ešte v roku 1993 bola s ním spojovaná aj Julia Roberts aká mala stvárniť Robyn Davidson. (Scraffy)
  • Autorka knižní předlohy Robyn Davidson nikdy netoužila po popularitě, chtěla cestu podniknout sama pro sebe. Pouze z nedostatku financí požádala o pomoc National Geographic, který ji jednak zavázal k sepsání článku a jednak spustil vlnu mediálního zájmu o její příběh. (Dinosaurier)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Související novinky

Hvězdní sponzoři kryjí výpravu do divočiny

Hvězdní sponzoři kryjí výpravu do divočiny

05.04.2015

Na to, že televizní projekty lákají ty nejzářivější hvězdy a věnuje se jim stejná péče jako filmům pro kina, jsme si již zvykli. A HBO spolu s National Geographic nyní připravují další projekt od… (více)

První ročník festivalu Aussie Film Fest

První ročník festivalu Aussie Film Fest

27.11.2014

Austrálie exotická a atraktivní: to je Australský filmový festival „Aussie Film Fest". Zahajující 1. ročník proběhne v Praze v Kině Lucerna jako dvoudenní přehlídka 28. – 29. listopadu. Praha má v… (více)

Reklama

Reklama