Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak novodobí vizionáři Bill Gates a Steve Jobs změnili svět. Na počátku digitálního věku stáli dva géniové Bill Gates a Steve Jobs vizionáři, kteří rozpoutali nesmlouvavý závod rozvoje technologií, souboj titánů v podobě firem Microsoft a Apple Computers. Od vysokoškolských kolejí až po křesla v ředitelských pracovnách jejich život nikdy neprovázela nuda, ani to nebyla žádná selanka. A nechyběl v něm ani humor. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý film zejména pro ajťáky, ačkoliv jeho filmové kvality nejsou vůbec k zahození. Spousta věcí již byla k vidění v o mnoho novějším filmu jOBS, tady se jen záběr tématu rozšiřuje i o začátky Microsoftu. Televizní formát ani tolik nevadí, naopak překvapí řada scén kde je Ballmer dokonale stvárněn Johnem Dimaggio, který absolutně na minimální ploše zastíní ostatní a veškeré prostředí se jeví naprosto věrně. Trošičku zamrzí absence technického vhledu vzhledem k tomu, že o tom celý film je. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

... aneb Jak se v období Vietnamské války a Květinových dětí rodily v bolestech jedny z nejvýznamějších celosvětových společností, bez jejichž produktů bychom si současný život snad ani nedovedli představit. Výborný nápad a téma, milý humor, slušní herci, ale bohužel jen průměrná filmařina. Ale i tak jsem rád, že jsem měl možnost nakouknout do historie vzniku firmy, jejíž logo vídám každý den na obrazovce svého monitoru. Díky, Bille! 70% ()

Reklama

necisty 

všechny recenze uživatele

Příběh dvou doživotních rivalů mě dlouho zajímal a spoustu lidí říkalo, že než to co vzniklo nedávno, je rozhodně lepší tohle zpracování a já musím uznat, že dotyční měli pravdu. Neznámí herci předvedli něco, co podle mě nedokázal Ashton ani nikdo po něm. Bylo zajímavé sledovat příběhy dnes nejdůležitějších lidí počítačového průmyslu, vůbec jsem netušil, že se všichni znali už tehdy. Ať už to ale bylo jakkoliv a i kdyby Bill byl nebo nebyl ten záporák, tak je to pro mě teď ještě větší týpek a rozhodně sympatizuji a vždy budu s Mrkvošoustem. ()

packa 

všechny recenze uživatele

Děkuji autorům snímku, že mě připravili i o ty poslední zbytky úcty, kterou jsem snad ještě choval k velkému Billovi. Fakta jsou mi sice dávno známá, přesto jsem měl problém se orientovat v časovém sledu jednotlivých událostí. Ještě jednou díky. Z vyššího hlediska je mi líto, že schopný byznysman a neschopný programátor BG trumfnul vizionáře (byť psychopata) Jobse. Leč stalo se. Za sebe ale prohlašuji, že pokud jednou budu nucen měnit svůj současný operační systém (Linux), nikdy se nevrátím do chřtánu té redmondské obludy, budu raději volit Apple. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Hodne, hodne, hodne solidni firmopisny film. Historii Microsoftu znam dost podrobne, Apple neznam skoro vubec, ale v zivote by me nenpadlo zfilmovat to.... Skoda ze film popisuje pouze ranne pocatky a vlastne konci uvedenim prvnich Windows na trh... I pak to bylo nemene zajimave, kdyz Microsoft pospune prebiral vladu nad vsim a kdyz se zase s postupem casu zacal lehce otrasat, kdyz v poslednich letech zase isli pozice Applu a treba Linuxu... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (3)

  • V roce 1999, krátce po premiéře tohoto TV filmu, se konala konference Macworld, kde bylo publikum ohromeno, když se dozvědělo, že úvodní komentář neměl na svědomí Steve Jobs, ale ve skutečnosti to byl Noah Wyde. Skutečný Jobs se na této konferenci také objevil a z Wydea si utahoval. (HappySmile)
  • Steve Jobs po zhlédnutí snímku údajně řekl, že nesnáší scénář, ale výkon Noah Wyleho se mu líbil. Bill Gates o filmu pronesl v zásadě jen strohé: "Poměrně přesný." (T-pack)

Reklama

Reklama