Reklama

Reklama

Poté, kdy o sobě dá vědět nechvalně známý tektonický zlom San Andreas a vyvolá v Kalifornii zemětřesení o síle 9 Richterovy stupnice, vydávají se pilot průzkumného a záchranného vrtulníku (Dwayne Johnson) a jeho bývalá manželka, s níž již delší dobu nežije, na cestu z Los Angeles do San Francisca zachránit svou jedinou dceru. Ale jejich složitá cesta na sever je pouze začátek. A když už si myslí, že to nejhorší už mají za sebou... tak velké drama teprve začíná. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (910)

choze 

všechny recenze uživatele

Průměrný katastrofický blockbuster, který by Emmerich zvládl minimálně o level zábavněji. Ploché postavy a ohranou zápletku s rozpadlou rodinou dávající se na pozadí katastrofy zase dohromady vyvažuje fajn obsazení (The Rock je sympoš, na Gugino, Daddario a reportérku se dobře kouká, k tomu Giamatti, no, nekupte to) a správně nadávkovaná katastrofa. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Amíci mají tendenci jednou za čas natočit nějakej ten katastrofák, poplakat si a ukázat amerikanismus v té nejdrsnější podobě. A k tomu u toho většinou sejmou Los Angeles nebo San Francisco. Leží na dvou tektonických deskách a tak se to k podobnému filmu vysloveně vybízí. Už celou řadu desítek let. San Andreas nicméně naštěstí z ničeho nevybočuje a předvádí solidní popcornovou zábavu, která je podpořena hromotlukem Dwaynem a solidními digitálními efekty. Skoro je to až překvapení, že podobně laděný film nenatočil Emmerich, ale talentovaný Peyton. Okolí totiž zmasakroval hodně vydatně. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Co se klišoidnosti příběhu a dementních dialogů týče, je to hrozný, ale nic jinýho jsem nečekal, takže OK. Plusem jest skoro absolutní vyhnutí se nesnesitelnému patosu, o který jsem zakopl až v samotném závěru. Herců moc nepoznáme, krom Hrany nikdo známý, no za zmínku stojí pouze ceckatá Alex Daddario, která jako by z oka vypadla Lucce Šafářové. K disaster části filmu. Jo, peněz na to padlo požehnaně, bohužel jedeme v šoblonovitém stylu alá povrchnost nade vše. Oproti například dvadvanáctce, kde samozřejmě konec světa dává mnohem větší manévrovací prostor taky fantazii, se San Andreas chce tvářit docela realisticky a vážně, přitom se v podstatě omezuje na opakované popadání západoamerických velkoměst a následnou, taky ustřiženou tsunami. Vyloženě zamrzí useknutí úvodní protržení Hooverovy přehrady. Pozlátko tam je, kdo má rád katastrofický filmy, ujít by si jej nechat neměl, ale na Emmericha Peyton nemá ani náhodou. 3D zbytečné jako skoro vždy. 68% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Videl som len jeden plagát a hovorím si fajn, The Rock bude zachraňovať sprostých a krásnych Američanov. Keď som sa k tomu dostal som zistil, že The Rock nebude zachraňovať sprostých a krásnych Američanov, ale svoju rodinu. Čo je v podstate to isté. Každopadne som sa moc nenudil, pretože som si spravil tipovačku, čo, kde, kto a koho zachráni. Na druhý krát už by ma to asi nebavilo, pretože všetko snáď úplne všetko sme už videli. Dokonca aj väčšiu deštrukciu (na ktorú je macher Emmerich). Mohol by som to pekne skritizovať keby som chcel, ale ja nechcem, pretože herecké obsadenie mi vynikajúco sadlo. Hlavne pekná, sympatická, modrooká Alexandra Daddario, ktorá ma skutočne fakt pekne dvojičky. Tým myslím oči vy uchýláci. Jej kozi tu na vás tiež vykuknú, ale v plnej krase keď ich chcete vidieť, tak odporúčam seriál True Detectiv prvá séria, druhý diel, kde si ich naplno užijete. Keby nebolo tej americkej vlajky na konci šiel by som s hodnotením možno vyššie. Takto musím klesnúť minimálne o pätnásť percent, pretože si ju dovolili ukázať asi tak na päť sekúnd. Dokonca v spomalenom zábere. A to už je na mňa fakt moc. Obľúbený soudntrack: Main Theme, End Credits. 70% - 3* ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

The Rock ako hlavný hrdina filmu jazdí v osobnom aute, na helikoptére, na lietadle, na člne, skáče z lietadla, preskočí tsunami, trhá rekordy ponorenia pod vodou, kradne autá a bije ludi... kto hovorí, že herná séria GTA ešte nebola sfilmovaná, nevidel toto. Strašne tupý film a vlastne ani neviem za čo dávam tie tri hviezdy.. dobre sa na to pozeralo, bavil som sa a hádal čo sa práve stane.. žiaľ som nad filmom vyhral. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (14)

  • Aj keď názov môže zavádzať, film nemá nič spoločné s hrou od Rockstar Games "GTA: San Andreas". (kacer4)

Související novinky

Fruit Ninja míří na velké plátno

Fruit Ninja míří na velké plátno

24.09.2016

Ačkoliv Angry Birds vydělali 346 milionů dolarů a Warcraft 433 milionů dolarů, kvůli rozdílným rozpočtům (73 milionů vs. 160 milionů) se nejspíš dočká pokračování jen první jmenovaný film. Co to… (více)

Rock vyrazí do džungle

Rock vyrazí do džungle

20.08.2015

A ne, bohužel nepůjde o pokračování oblíbeného béčka Vítejte v džungli. Dwayne Johnson se místo toho upsal projektu jménem Jungle Cruise, který se u Disneyho snaží oživit už několik let. V jednu dobu… (více)

Bourneovský The Rock

Bourneovský The Rock

11.07.2014

Dwayne „The Rock" Johnson je momentálně na vrcholu kariéry. Letos ho sice uvidíme jen v Herculovi a seriálu Ballers, v příštích letech se ale vrátí jako Hobbs v Rychle a zběsile 7 i jako Roadblock v… (více)

Pod Rockem se zatřese země

Pod Rockem se zatřese země

16.10.2013

Dwayne Johnson jen nedávno dotočil historickou fantasy Hercules: The Thracian Wars a právě předvádí bicepsy na placu Rychle a zběsile 7 v režii Jamese Wana. Má ale v plánu několik dalších projektů, k… (více)

Reklama

Reklama