Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lisa srazila Antoina na mopedu. Před 20 lety, kdy oba studovali na Sorbonně, spolu prožili krátký románek - on je dnes profesorem řečtiny, ona policejní inspektorkou, což mu ale dlouho nechce prozradit. Jejich první společný oběd přeruší telefonní hovor: došlo k vraždě poslance Národního shromáždění! (oficiální text distributora)

Videa (1)

TV spot

Recenze (133)

octopuska 

všechny recenze uživatele

Francouzská delikatesa té nejvyšší jakosti. Girardot a Noiret jsou kouzelná dvojice s nadpozemským dabingem v našláplé krimi komedii, která je nesmrtelná. Francouzi v sedmdesátých letech točili výborné filmy, které u nás i za těžkého totáče do TV pustili. I skoro po čtyřiceti letech, je to pořád velmi koukatelné, Ráda jsem to opět viděla, kdo by mohl zapomenout na strašidelnou starou továrnu CLIPARDI a vražedná karosářská šídla s leopardem mezi šestým a sedmým obratlem. ()

Chřástal 

všechny recenze uživatele

Vkusná komediální romance o lidech, kteří se potkali po pětadvaceti letech (nebo kolika), aby si spolu teprve teď něco začali, zkřížená s kriminálkou, která nepůsobí jako úplně zbytečný přívažek (i když hraje druhé housle), ani pohodu přes občasné napětí nijak nezatemňuje (oběťmi koneckonců nejsou nevinní lidé, ale poslanci). Girardotové inspektorka i Noiretův profesor jsou okouzlující a nevtíravě vtipní stejně jako situace, ve kterých se ocitají – ať už je to koncert v dešti, vyprávění o policajtech v autě plném policajtů nebo „automobilová honička“. A líbí se mi ten poetický název. ()

Reklama

sator 

všechny recenze uživatele

Příjemný filmík zvlášť s původním dabingem-Galatíková -Řanda. Neblázněte, zákon říká že vraha musíme dopravit k soudu! Ale zákon neříká v kolika kusech.... Skladba kterou zpívá sbor v restauraci je "AGNUS DEI", přesto že zní jako duchovní chorál z 12. století jedná se o novodobou skladbu autora hudby filmu George Delerue . Agnus Dei, tedy beránek Boží je velmi staré a rozšířené pojmenování pro Ježíše Krista. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na Něžné kuře jsem se těšil. Doufal jsem, že se dočkám typické francouzské komedie. Jenže nedočkal. Phillipe de Broca to natočil trošku jinak. A i když jsem se po většinu filmu bavil, vážně, ale občas i s vtipem, pořád jsem měl takový ten nejistý pocit, že tomu víc jak tři hvězdičky nedám. Zase až taková legrace to nebyla. Spíš to mělo tak nějak od všeho trochu, včetně klasické francouzské kriminálky, ale ve výsledku nic. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film. Docela temná kriminálka o pátrání po sériovém vrahovi poslanců se střetává s rozvernou romantickou komedií o sbližování jednoho páru středního věku. A moc to nejde dohromady, vlastně vůbec. Hrdinka si odbíhá z vyšetřování řešit soukromé záležitosti, vede ho jen tak mimoděk a nijak ji nevzrušuje, že mrtvol přibývá. Navíc se mrknutím oka mění z poblázněné romantické padesátnice na drsnou komisařku. Přesto nemám srdce dát míň než 4 hvězdičky, protože Girardotová a Noiret jsou úžasní a bez problémů uhrají i značně nepravděpodobný příběh. A jejich jiskření je krásné :-) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (8)

  • Producentem filmu byl Alexandre Mnouchkine, jehož manželka, předválečná hvězda Simone Renant, se ve filmu objevila v menší roli tety hlavní hrdinky. (argenson)
  • Při ohledávání mrtvoly sahají policisté na vražednou zbraň bez rukavic. (sator)
  • Natáčení probíhalo v Paříži a jejím pařížském regionu a také v městečku Honfleuru. (sator)

Reklama

Reklama