Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lisa srazila Antoina na mopedu. Před 20 lety, kdy oba studovali na Sorbonně, spolu prožili krátký románek - on je dnes profesorem řečtiny, ona policejní inspektorkou, což mu ale dlouho nechce prozradit. Jejich první společný oběd přeruší telefonní hovor: došlo k vraždě poslance Národního shromáždění! (oficiální text distributora)

Videa (1)

TV spot

Recenze (133)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na Něžné kuře jsem se těšil. Doufal jsem, že se dočkám typické francouzské komedie. Jenže nedočkal. Phillipe de Broca to natočil trošku jinak. A i když jsem se po většinu filmu bavil, vážně, ale občas i s vtipem, pořád jsem měl takový ten nejistý pocit, že tomu víc jak tři hvězdičky nedám. Zase až taková legrace to nebyla. Spíš to mělo tak nějak od všeho trochu, včetně klasické francouzské kriminálky, ale ve výsledku nic. ()

Jiří K. 

všechny recenze uživatele

Jasně lepší než druhé volné pokračování. Jednotlivé vtipné etudy teží hlavně z antagonismu obou partnerů - tedy Annie Girardot a Philippe Noireta. On ani neví, že ona je fízl. Krimi zápletka se také vyvedla a vyšroubovala napětí až do úplného závěru filmu. Jeden z nejlepších francouzských snímků. Jinak doporučuji k přečtení úchvatný rozhovor s Philippem Noiretem v tištěném Reflexu č.48 (25.11.2004). Rozhovor s panem HERCEM... ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Není to žádná řachanda. Jede to napříč různými žánry, těžko bych Nežné kuře někam zařadil, ale je to fajn filmík. Co se týče té kriminálky zápletky rozhodně jsem si napětím nehryzal prsty (tak jo, hryzal. Přiznávám. Ale ne napětím.) Ovšem rozuzlení je nepředvídatelné (pozor drobné spoilery) a vrahův úkryt v továrně originální (konec drobných spoilerů.) Romantické zápletce se příliš času nevěnuje, i tak je uvěřitelná a mezi miláčkem Anine (která zde hraje trošku drsňější postavu, než obvykle) a Noiretem je výrazná jiskra. I když bych rád fanoušky Noireta upozornil, že zde má přece jenom vedlejší postavu a nějak moc dlouho v celkovém součtu na plátně není. Čtyřka je zde slabší, ale to neva. Byla to dobrá podívaná. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Příjemný filmík zvlášť s původním dabingem-Galatíková -Řanda. Neblázněte, zákon říká že vraha musíme dopravit k soudu! Ale zákon neříká v kolika kusech.... Skladba kterou zpívá sbor v restauraci je "AGNUS DEI", přesto že zní jako duchovní chorál z 12. století jedná se o novodobou skladbu autora hudby filmu George Delerue . Agnus Dei, tedy beránek Boží je velmi staré a rozšířené pojmenování pro Ježíše Krista. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Přestože už bylo Annie Girardot v době natáčení 47 let, v roli Lisy jí to ohromně slušelo. Antoin v jeden okamžik prohlásí, že on je jako voda a ona jako oheň, ale následující události ukáží, že Lisa není jen nějaký táboráček, ale spíš plamenomet. Víc krimi, než komedie, ale ve francouzském duchu, takže ležérní polohy střídají hrrrmomenty a stejně jako tempo honiček, se přelévají i emoce. Skvělé výkony herců, podtrhuje i geniálně ladící dabing jak Věry Galatíkové, tak Čestmíra Řandy, takže zážitek je to veskrze retropozitivní. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (8)

  • Skladba, kterou zpívá sbor v restauraci, je „Agnus Dei“. Přestože zní jako duchovní chorál z 12. století, jedná se o novodobou skladbu autora hudby k filmu Georgese Delerueho. „Agnus Dei“, tedy beránek Boží, je velmi staré a rozšířené pojmenování pro Ježíše Krista. (sator)
  • Při ohledávání mrtvoly sahají policisté na vražednou zbraň bez rukavic. (sator)
  • Producentem filmu byl Alexandre Mnouchkine, jehož manželka, předválečná hvězda Simone Renant, se ve filmu objevila v menší roli tety hlavní hrdinky. (argenson)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno