Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fantomas, záhadný netvor s ocelovou tváří terorizuje Paříž. O jeho skutečné existenci jsou však stále pochybnosti, neboť ho dosud nikdo na vlastní oči nespatřil. Prvním hostem tajuplného Fantomasova paláce se nedobrovolně stane novinář Fandor, který napsal o netvorovi senzační článek. Fantomas potrestá tuto troufalost osobitě: vezme na sebe Fandorovu podobu a spáchá fantastickou loupež. Později si nasadí i masku komisaře Juvea, který se neúspěšně již dlouho snaží Fantomase dopadnout. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (471)

Legas 

všechny recenze uživatele

Jestliže 99% všech francouzských komedií funguje i dnes (podle uživatele Tosima), pak Fantomas spadá do toho zbylého jednoho procenta. Fantomas je opravdu charakter, ale jeho činy mají značné logické mezery. Dokázal bych nad tím mávnout rukou, kdyby mi film nabídnul něco jiného, ale Louis De Funes v roli neuvěřitelně imbecilního komisaře Juvea mi "nedodal" ani mnou očekávané gagy. Jeho komičnost se někam vytratila. Asi už nejsem dítě, které se zasměje, když někdo plánovitě uklouzne na slupce od banánu. Žádný jiný druh humoru film nenabízí (dva skvělé fórky má na svědomí spíše český dabing). Kdyby v tom nehrál Jean Marais, šel bych s hodnocením ještě níž. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Spojení sil dvou hvězd tehdejší francouzské scény Jeana Maraise a Louise de Funèse vyústilo v jednu z nejlepších francouzských komedií, které se dostalo dvou neméně slavných pokračování. Nechápu, že i když se ti dva v soukromí nesnášeli, tak na plátně se mi zdá, že to jejich výkonu jen prospělo..... ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

I po 40 letech neztrácí Fantomas na lesku, ano, s dnešními akčními supertrháky se nedá, alespoň co do výpravy, srovnávat, ale kdo by to taky dělal, Fantomas patří do své doby a podle toho se musí posuzovat, vynikající spojení akce a komičnosti skvěle funguje v podání Jeana Maraise a Louise De Funese, Fantomas je prostě klasika a tak se na něj prostě musí nahlížet ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Michel Magne: 1 - Thème de Fantômas ,2 - Fantômas s'échappe ,3 - Ma Chère Hélène ,4 - Fandor Au Cimetière ,5 - Juve S'explique ,6 - Fantômas Aux Grandes Orgues ,7 - Une DS Dans Le Ciel ,8 - Rome ,9 - Fantômas Se Déchaîne 10 - Fantômas Contre Scotland Yard 11 - Un Pendu Dans La Chambre 12 - Ma Chère Hélène (version 2) 13 - Lord Mac Rashley 14 - Où Est Le Bien? Où Est Le Mal? 15 - Opération Artaban 16 - Le Lit 17 - Mystère Dans Les Douves 18 - Farandole Interpole 19 - Une Ombre Dans La Nuit 20 - Fantômas Flirte 21 - Bienvenue Chez Fantômas 22 - Fandor Se Déchaîne 23 - L'ultime évasion ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Filmová série, jejíž kvalita má vzestupnou tendenci, což se hned tak nevidí. Tenhle první díl ještě není to pravé ořechové, protože za hlavní hvězdu je zde Jean Marais, vystupující v několikaroli. To se ukázalo jako chybný tah, protože Marais neprojevil potřebnou schopnost nadsázky a postava novináře Fandora, která má být zřejmě sympatická, je velmi špatně napsaná (za což Marais samozřejmě nemůže). O naivní Mylene Demongeteové platí totéž. André Hunnebelle obsazoval systematicky, snad do všech svých předchozích filmů, Louise DeFunés. Vždycky šlo o malé postavy, ale tady udělal výjimku, což se mu vymstilo. Diváky prostě nemůže pobavit Marais, když se v tomtéž filmu, v roli stejného rozsahu, vyskytuje všemi milovaný Louis. V dalších dvou dílech už je vše napraveno, J. M. odstaven na druhou kolej, ale jednička je přece jen tak trochu těžkopádná. 60% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (63)

  • Keď auto, za ktorým idú motorkári, zíde z cesty, veľmi zreteľne vidíme, že vo vnútri je len jedna osoba, a predsa po prevrátení sú tam štyria. (Arsenal83)
  • Hélène (Mylène Demongeot) prichádza na pomoc v malom nafukovacom člne, lenže keď bola na pláži, nič také pri sebe nemala. (Arsenal83)
  • Ve scéně, kdy Fandor (Jean Marais) ukradne auto a následně komisař Juve (Louis de Funès) stopuje, aby dohnali lokomotivu s prchajícím Fantomasem (Jean Marais), je možné si všimnout, že odraz ve zpětném zrcátku v autě není tvář Jeana Maraise, který by měl auto řídit. (jirka.jindra11)

Reklama

Reklama