Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fantomas, záhadný netvor s ocelovou tváří terorizuje Paříž. O jeho skutečné existenci jsou však stále pochybnosti, neboť ho dosud nikdo na vlastní oči nespatřil. Prvním hostem tajuplného Fantomasova paláce se nedobrovolně stane novinář Fandor, který napsal o netvorovi senzační článek. Fantomas potrestá tuto troufalost osobitě: vezme na sebe Fandorovu podobu a spáchá fantastickou loupež. Později si nasadí i masku komisaře Juvea, který se neúspěšně již dlouho snaží Fantomase dopadnout. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (471)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Fantomas je najvtipnejší, keď sa Funes nepitvorí a vtipnosť situácie vychádza z dobre napísaného gagu. Ako v prípade rekonštrukcie tváre, alebo štuplov do uší. Hlavne je ale Fantomas výborným akčno-dobrodružným filmom, ktorý sa v tretej tretine rýchlo a zbesilo rozbehne. Totožnosť záporáka ostáva nevyzradená a je dobre, že sa tvorcovia snažili všetko zakryť do oblaku tajomna a jeho postupného odkrývania. Čiže jednoznačne úmysel príjsť s dalšími dielmi. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Fantomase jsem dlouho obcházel, až se mi připletl do cesty náhodou díky uvedení na ČT2 během pobytu na dovolené. Tušil jsem, že akční a dobrodružné fantasy nebude mým šálkem kávy i přesto, že je to skloubené s komedií. Byť úpřimně, komedii z toho dělá více méně jen komické pojetí jediné postavy komisaře Jouvea. Jednoduchý brakový a v rámci tohoto zpracování ani nijak extra napínavý děj pozvedá pro mě z dobového průměru plného rutiny jedině nezapomenutelný Funès v této postavě, některé scény s ním (např. výslech se žranicí nebo „uvolněte příjezd, rychle!“) byly skutečně fantastické, jenomže jeden herec ve vedlejší roli nedokáže zachránit průměrný film. Když si navíc vzpomenu, že ve Francii v roce 1964 natočil Henri Verneuil 100 000 dolarů na slunci, Philippe de Broca Muže z Ria a John Frankenheimer Vlak, na rozdíl od jiných komentujících nedokážu být ve Fantomasovi nadšen ani z automobilových honiček a jiných akčních scén, jejichž pojetí ve jménu četných zadních projekců a studiových triků oproti zmíněným souputníkům zcela neobstojí a připomíná spíše předchozí dekádu. No nic, tak jako jsem před časem udělil filmu o superhrdinovi Supermanovi tu třetí hvězdičku pouze díky ústřednímu záporáku v podání Gene Hackmana, tak filmu o „superpadouchovi“ Fantomasovi jí pro změnu dávám ústřednímu klaďasi – komisaři v podání Louise de Funèse. Víc není opravdu za co a budu doufat, že si pro mě Fantomas za trest v noci nepřijde. :o) [55%] ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Naprostá legenda a klasika každým coulem. Již v raném věku, kdy jsem "Fantomase" shlédl prvně, mě učaroval charismatický novinář Fandor (Jean Marais), neschopný, roztržitý a nadmíru zábavný komisař Juve (Louis De Funés) a Fantomas (také Jean Marais), démonický zločinec s ocelovou tváří, elegantní zloduch gentleman. Elegantní akce prokládaná živelným humorem nechala vzniknout kultu, který si i po více než čtyřiceti letech nachází nové diváky. V prvním díle se však tvůrci teprve rozehrávají a orgie humoru, převleků a akce vypuknou až v díle druhém. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Fantomas - zajímavé, ale tohle slovo zná úplně každý, přitom film každý rozhodně neviděl nebo vidět nemusel. Čím to tedy je? Asi jakousi popularizací, možná i díky našemu hokejovému fanouškovi s maskou Fantomase. Kdo ví. :-) Ale abych se vrátil k samotnému filmu, tak 3 hvězdičky za super výkon putují do Francie do rukou Louis De Funése. To je prostě kapacita. Příběh je takový prostý, ale to mi vůbec nevadí. Louis de Funés má prostě obrovský herecký dar, takže mě dokáže strhnout za jakékoliv situace, ikdyby šlo o úplnou blbost. Tady to naštěstí blbost není, takže přidám ještě jednu hvězdičku a dostávám se na krásné 4 hvězdičky, které tomuto filmu sluší podle mého názoru nejvíce. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prvy diel ma po rokoch celkom sklamal. Chybala mi tu poriadna zapletka. Fantomas ukradne nejake sperky, potom zas dalsie. Popritom zosmiesni Fandora a komisara Juvesa. Sem tam to je prelozene nejakou to akcnou scenou, ktora uz po rokoch pôsobi strasne zastarale a to je vsetko. Dokonca ani Funes mi tu nepripadal nejak extra vtipny. Fandor mi sympaticky nebol a Fantomas je tu len obycajny zlodejicek, ktory akurat meni xichty. Najviac ma nadchol ustredny hudobny motiv. Takze po rokoch to uz prilis nefunguje a pôsobi to ako taky nesurody uvod do serie. Dabing je klasika, ale ked som si to na chvilu prepol do pôvodneho znenia, tak sa mi zdalo, ze to Filipovsky strasne prehanal a pritom mi to vtipnejsie nepripadalo. 6/10. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (63)

  • Ve scéně, kdy Fandor (Jean Marais) ukradne auto a následně komisař Juve (Louis de Funès) stopuje, aby dohnali lokomotivu s prchajícím Fantomasem (Jean Marais), je možné si všimnout, že odraz ve zpětném zrcátku v autě není tvář Jeana Maraise, který by měl auto řídit. (jirka.jindra11)
  • V úvodní scéně, v níž jde Fantomas (Jean Marais) v přestrojení za lorda Sheltona do klenotnictví Van Cleef & Arpels, aby tu ukradl diamantové šperky, se v roli ředitele podniku objevuje skutečný potomek zakladatelů, Pierre Arpels. (cheyene)
  • Namaskovaný Jean Marais hrál také postavy lorda Sheltona a vězeňského dozorce, tedy postavy, za které se přestrojil Fantomas. Falešného komisaře Juvea hrál sám Louis de Funès, protože přemaskovat Maraise na Funèse bylo takřka nemožné. (Pluto_petr)

Reklama

Reklama