Reklama

Reklama

Fantomas se zlobí

  • Francie Fantômas se déchaîne (více)
Z natáčení  - Mylène Demongeot

Obsahy(1)

Pronásledování rafinovaného Fantomase přivádí tentokrát komisaře Juvea, novináře Fandora a jeho snoubenku Helenu do Říma, kam je svolán významný vědecký kongres. Hvězdou tohoto kongresu má být profesor Lefebvre, vědec zabývající se výzkumem v oboru hypnózy. Jeho objevy jsou tak převratné, že se dá předpokládat, že Fantomas bude mít o stařičkého vědce zájem a postará se o jeho zmizení. K únosu skutečně dojde, ačkoli určit toho pravého profesora mezi třemi navlas stejnými je pro komisaře Juvea úkol nelehký. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Z natáčení  - Mylène Demongeot

Recenze (303)

dr.jacoby 

všechny recenze uživatele

Vynikajúce pokračovanie kvalitného prvého dielu. Komediálnych aspektov pribudlo, pretože sa do popredia dostáva postava komisára Juvea a to je pre tento film len dobre. Hudba ostáva kvalitná, herecké výkony výborné, dabing jedna báseň. Vo filme je množstvo neskutočne vtipných scén, pri ktorých sa vždy poriadne nasmejem. Potešiteľné je aj to, ža postava krásnej Heleny, ktorú hrá Mylène Demongeot dostáva v tomto príbehu viac priestoru. Medzi vrcholné scény zaraďujem bláznivú cestu vlakom, komisár Juve v blázinci, prenasledovanie lietajúceho auta a skok bez padáku, všetky geniálne masky a prevleky a samozrejme neskutočné zbrane, ktoré používa Louis de Funés. Tá finta s troma rukami nemá chybu, strielajúca drevená noha, strielajúce cigary, to všetko dodáva filmu štavu. Vo filme sa objavil aj syn Louisa deFunésa, ktorý hrá postavu malého chlapca Michou. Všetkým odporúčam aj tetí diel, Fantomas kontra Scotland Yard. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Hodně úmorná podívaná, která je ještě přiblblejší než jednička. Fantomas se zde nejenom zlobí, ale především topí v ohraných klišé - vážně už umírám nudou ze všech těch filmových pošuků s ambicemi ovládnout svět. Děj to skoro žádný nemá, jen se zde pořád někdo za někoho převléká, a samotný Fantomas se chová jak naprostý idiot. Film výrazně připomíná první bondovky - snad je to záměrná parodie, ale u mě to bohužel nezafungovalo a zoufale jsem se u této letité komedie nudil. Popravdě ani už moc netuším, proč na něco takového ještě dnes koukat - na rozdíl třeba od komedií Billyho Wildera, které považuji za nadčasovou nestárnoucí zábavu, mi celá fantomasovská série přijde v našich podmínkách jako přeceňovaná a prostoduchá fimařina, která je hodně zaseklá v době svého vzniku, a jejíž popularita je hodně odvislá od českého dabingu, který však mně osobně přijde trapný. Jedna hvězda za hudbu a druhá za Mylène Demongeot, která zde zásadně nenosí podprsenku, což kvituji s povděkem. ()

Reklama

klúčik 

všechny recenze uživatele

Ja som z filmov o Fantomasovi videl ako prví film práve tento diel. Preto asi ho mám najradšej. Film je založený hlavne na Funesovom herectve, jeho prevlekoch (vo vlaku, konferencia, ples). Nezabudnuteľná je jeho tretia ruka na konferencii, keď tlieska, alebo smŕka do kapesníka. Bravó dabing . 95%. ()

major.warren 

všechny recenze uživatele

Skvělé pokračování. Celá série je kult a moje dětství. Louis De Funes se vrací jako komisař Juve a legendární Jean Marais v dvojroli Fantomase a novináře Fandora. Půvab pak jako vždy dodává Mylene Demongeot coby krásná Helena. Celkově mám díl Fantomas se zlobí z trilogie rád nejméně, ale i tak se na něj vždy rád povídám. Opět fantastický příběh, tentokrát v prostředí nádherného Říma, zakončený legendární honičkou v kopcích a odletem Fantomase v létajícím autě. Byť to je dneska trochu k smíchu, jako celek Fantomas dodnes neztratil nic ze svého kouzla. Film samozřejmě doplňuje legendární hudba od Michela Magneho, za kterou měl dostat Oscara! ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

One man show Luise de Funese s bezkonkurenčním dubingem Františka Filipovského. Je takřka neuvěřitelné, jak mě pokaždém skouknutí dokáže tenhle malý cholerik rozesmát. Nejvíc mě asi dostává zadržení komisaře v blázinci a jeho vysvětlování "jak to všechno bylo" :o). No je tam toho mraky... Nové americké rádoby komedie u mě nikdy nebudou podobným snímkům sahat ani po kotníky. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (38)

  • Sekvencia s padákom na konci filmu bola prvá svojho druhu natočená vo veľkom formáte. (Raccoon.city)
  • Komisař Juve (Louis de Funès) si v letadle nenavlékne padák, nýbrž jenom jakýsi pytel, na což jej Fandor (Jean Marais) upozorní. Juve přesto z letadla vypadne bez padáku, ovšem při záběrech na jeho postavu letící vzduchem je evidentní, že padák má. (Robbi)

Reklama

Reklama