Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý policejní důstojník Cruchot zachraňuje Saint Tropez před mimozemšťany s lidskou podobou. Jediný způsob jak je rozeznat od lidí je, že pijí olej a pohonné látky a když se jich člověk dotkne, znějí jako prázdné plechové nádoby. Podaří se Cruchotovi a jeho partě zamezit přílivu mimozemských bytostí na Zemi a zachránit nejen Saint Tropez ale i celé lidstvo? (Intersonic)

(více)

Recenze (366)

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Film se veze na koncem 70. let velmi populární sci-fi vlně. Díl který šel do kin v době kdy McCartney vydává album Venus and Mars, kdy letí hvězdné války, kdy jak jsem někde přečet normalizační krajina vypadala jak na Marsu. A kdy dokonce i členové nejužšího politbyra byli soudruzi Alois Saturnin, Vasil Pluto či soudružka Venuše Kabrhelová. V této době prostě mimozemská tématika nepřekvapí. Přesto sci-fi a funesovka mi nějak nesedí, mimozemšťané činí film trochu infantilním, navíc absentuje Claude Gensac. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Děti po mně chtěly nějakou komedii a tak jsem sáhl ke klasice - francouzské komedii s Četníkem s Cruchotem v podání Funèse. No a stejně jako ostatní zde i já byl v mírném šoku tou náhlou nevtipností legendy, které jsem se v dětství smával. Dnes už mi drmolení Filipovského prostě vtipné nepřipadalo a i když na člověka z filmu příjmeně dýchla vůně sedmdesátek (myslím let! dívky tam běhaly povětšinou mlaďounké a jen v plavečkách:-) ! ), krásného léta na francouském pobřeží s vůní moře, pínií a cvrkotem cikád prostě jste cítili, že to není ono. Pár vtipů ušlo, hlavně počáteční záměny, ale jak říkám... Vtipnost někam odešla s těmi mnoha roky o které jsme zestárli a o které zestárl i film sám. Mimochodem jeden z potomků při pohledu na létající talíř na obloze prohlásil, že ty počítačové triky jsou dost slabé.. :-) Marně jsem generaci, která kouká na Valeriana a tisíc planet, s počítačem a mobilem žije v symbióze jako rybka klaun a sasanka, že v téhle době se ještě žilo bez počítačů a to dokonce velmi dobře. A tak a je mi to líto, dávám jen za tři plechovky oleje. * * * ()

Reklama

MM11 

všechny recenze uživatele

Bylo to už devět let, co poslední díl četnické série spatřil světlo světa. Až se nechce věřit, že na toto téma ještě něco tvůrci vytvořily. Pátý díl je určitě lepší, než předchozí, byť se do děje vkrádá nervozita a Jean Girault nám za těch devět let taky trochu zestárnul. Přesto mám tenhle díl rád. Opět se povedlo vytvořit nosný příběh, který lze určitě označit za originální. Co zamrzí je neúčast mnoha herců s předchozích dílů. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Body hlavně z nostalgie, protože si pamatuji, že jsem měl jako dítě tenhle díl nejraději, i když jsem si vůbec nepamatoval, že byl až předposledním. Jasně, teď po letech už to takové grády nemá, ale místy je to pořád hodně vtipné. Ten hudební a zvukový podklad mě i po těch letech dokázal dostat a vzbudit trochu té nostalgie. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (23)

  • Vzhledem k úspěchu filmu s mimozemšťany se tvůrci rozhodli, že další díl bude také v žánru sci-fi a vymysleli několik příběhů. V jednom se měli vrátit mimozemsťané a pomstít se, v dalším by se zase Cruchot (Louis de Funès) ztratil v Bermudském trojúhelníku. Přemýšlelo se i o cestování v čase, kdy by se četníci ocitli v roce 1815 u Waterloo. Nakonec však vznikl film Četník a četnice (1982). (henrycruel)

Reklama

Reklama