Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Celá parta četníků ze Saint Tropez je poslána do důchodu. Cruchot žije na překrásném zámku se svou ženou a nudí se. Když jeden z party utrpí ztrátu paměti, ostatní se rozhodnou ho unést a připomenout mu staré krásné časy. Ve svých starých uniformách však Saint Tropez obrátí vzhůru nohama. (Intersonic)

Videa (1)

Trailer

Recenze (240)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Trošku nostalgický díl. Četníci jsou degradováni, ale v důchodu si chtějí ještě zavzpomínat na staré dobré časy. Podle mě je to velice povedený díl, sice už zde není tolik humoru, je to více dobrodružné, ale mě to nesmírně bavilo. Líbilo se mi to více než předchozí díl (Četník se žení). Jinak nevím jestli tohle neměl být poslední díl četníka, ale soudím, že ano, protože na hercích bylo vidět, že si to natáčení nesmírně užívají a velice to prospělo i tomu filmu, bylo to takové uvolněné a nostalgické. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Jediný, kdo se sérii Četníků nesměje, ale naopak rve vlasy, je v nebi svatý Tomáš Akvinský. Kolik času ztratil nad vymýšlením 5 důkazů boží existence, ovšem ani jeden se svou vahou nevyrovná obyčejné jeptišce z těch filmů. Neboť je jasné, že bůh existuje, protože kdyby nedržel nad tou jeptiškou ochrannou ruku, byla by vzhledem ke svému neortodoxnímu řidičskému stylu už před prvním dílem dávno na pravdě bóží! ()

Reklama

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý četník prý už patří do starého železa - už je ve výslužbě! Ale to byl omyl, který Cruchot, Gerber a jeho banda rázně vyvrátí. Nejdříve se s tím snaží smířit, ale penze nikoho moc nebaví. A to se má Cruchot jako v ráji. Ve své pevnosti chytá pytláky, zloděje i staré kamarády. Příběh se rozvíjí, když starý kamarád Fugas ztrácí paměť a naši hrdinové se s ním vypraví ji opět najít. No nebyli by to oni, kdyby se zase nezapletli do něčeho velkého. Takže přes drogové doupě, klášter, prachárnu až po honění nukleární střely. Tak jako v předchozích díle ani v tomto se nebudete nudit. Doporučuji všem se smyslem pro dobrý humor. A jak už se u četníků stává tradicí, hodnotím opět pěti hvězdičkami. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Na četnickou stanici přišla pohroma. Četnický oddíl se musí omladit a tak všichni bez vyjímky musí na zasloužený odpočinek. Jenomže nuda je silnější a tak se všichni potají převléknou do uniforem a… A bohužel, už to nějak není ono. Louis de Funès sice řádí jako obvykle, ale slabý scénář prostě nezachrání. Jedná se i o poslední příběh, kde vystupuje Fougasse v podání Jeana Lefebvra. Scenáristické nápady pro postavu cholerického strážmistra Cruchota sice obsaženy jsou, jako např. obrana svého domu, ale co se týče humoru, krapet to skřípe. S rozvahou a skromností však snímek pobavit dokáže, jen ne tolik, jak by mohlo být očekáváno. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

I na četnické stanici v Saint Tropéz je třeba mladé krve, a tak je stará četnická parta promptně odeslána do důchodu, a na stanici nastupuje nová garda. Cruchot se ale v důchodu neskonale nudí (zvlášť když díky své bohaté manželce má vše na co jen pomyslí, a tak neváhá ani moment, když dostane příležitost si opět obléci uniformu, a spolu s přáteli vyrazit zachránit Fugase z blázince. Dle mého opět jeden ze slabších četnických dílů - děj jako takový je velmi slabý, a i když jednotlivé scény jsou docela zábavné dohromady to moc nefunguje. Skvělý je ovšem začátek filmu, zvlášť jak Cruchot vy*ebe s knězem žádající o peníze nebo s nečekanou návštěvou. Podařila se také návštěva u hippies. Naopak mne hodně nepotěšil konec se zneškodňováním rakety... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Napriek negatívnym recenziám mal film celkovo 4,8 milióna návštevníkov v kinách, čo je menej ako u predošlých častí, ale stále veľmi obstojný výsledok. (Arsenal83)
  • Filmovanie prebiehalo v Saint Tropez a na Francúzskej riviére v okolí Cap Taillat. (dyfur)
  • Předtím, než je odpálena raketa, můžeme vidět, že má pěkných pár metrů na výšku a je třeba k ní vylézt po žebříku. Když se ale později Cruchot (Louis de Funès) s Gerberem (Michel Galabru) snaží hlavici odšroubovat, je raketa o hodně menší. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama