Reklama

Reklama

Letadlo plné britských letců se omylem dostane až nad okupovanou Paříž a je sestřeleno. Každý z nich pak požádá o pomoc jednoho civilistu. Malíř pokojů, dirigent opery, krásná blondýnka a odvážná jeptiška se tak setkávají na cestě napříč sladkou Francií, když prchají před německými vojáky. Autem, letadlem, vlakem, pařížskými kanály, dokonce i v sudu. Tohle bude VELKÝ FLÁM! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (387)

Ruut 

všechny recenze uživatele

Určitě je to jeden z nejlepších Funesových filmů. Jenomže i tak ho hodnotím jako průměr. určitě bych přidal taky jednu nebo dvě hvězdičky kdybych k němu cítil nostalgické vzpomínky. Ty ale nemám. Tak hodnotím jako průměr. Herecké výkony jsou velice sympatické, bohužel jsem se u toho moc nenasmál. A to je u komedie přece to nejdůležitější. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tuhle válečnou komedii z 2. světové války jsem kdysi dávno viděla, ale neměla ohodnoceno, tak jsem se k ní po letech vrátila.. Bez problémů koukatelná, úsměvná, příjemná záležitost, malíř a dirigent jsou samozřejmě tahouny celého příběhu, přesto i herci ve vedlejších rolích se mi líbili.. V rámci žánru oddechovka hodnotím veskrze kladně, mám úsměv na rtech a to se počítá.. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Na tuhle komedii je dobré být po velkém flámu. Vůbec nejlepší je mít zornice v takovém nepořádném stavu, v jakém je má Michel Modo, vtipný představitel jednoho z německých vojáků a současně jeden z členů četnictva v Saint Tropez. Jistě pak takový neseštelovaný zrak nezaregistruje četné užití zadní projekce a hodně tristní zvládnutí veškeré akční složky. Zrak by se patrně vrátil do normálu s přistáním sličné blondýnky Marie Dubois v rozložité dobové posteli. Spojení humoru s válečnou tematikou je to nejvděčnější propojení, z kterého zanícený historik roní hysterické slzy, humorista se pak kroutí a vyluzuje ze sebe povinné zřetelné skřeky a do prostoru hází škleby, aby okolí poznalo, že se náležitě humorně baví. Řeknu vám, prostinký humor, jakým se prezentuje tenhle proslulý film, má už notně obroušené dikobrazí ostny a dalo mně zatracenou práci ušklíbnout se tak, aby to alespoň v surrealistické hantýrce představovalo úsměv, načež jsem si povislé a nehybné koutky úst musel domalovat rtěnkou směrem nahoru, takže z protilehlého okna na mě mávali, jelikož jsem v jistém úhlu a příslušném nasvícení připomínal Jokera. Ne, opravdu po mně nechtějte, abych se chichotal nad silně vyčpělým a v podstatě nijakým druhem humoru, který prezentoval Bourvil, jinak naprosto nezajímavý komik. Louis de Funes ho energicky smetl, by jsem velice rád, že jeho účinkování mělo svoji (humornou) váhu i své opodstatnění. A i zbytek herců se činil, představitelé nacistů byli patřičně prohnaní a noblesně imbecilní zároveň, pronásledovaní angličtí piloti do vzniklé hmoty propašovali i svůj pověstný"suchý" anglický humor. Dvě pečlivě natahované hodiny způsobily, že si další spojení Bourvil-de Funes hned tak nedám, ovšem milovníci poctivého (situačního) humoru francouzské značky se pobaví výsostně a film jim tak zdlouhavě a obyčejně nebude připadat. 5/10 ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, při kterém jsem se sice nesmál tolik, jako při jiných francouzských komediích (např. první z filmů o Četníkovi.) Proto mi hlava velí, ať dám jen 4 *. Jenže pak si vzpomenu na scény jako oslava oficíra v hotelu, výměna pokojů a spolubydlících nebo závěrečné sestřelení německého letadla šilhavým Němcem a v tom momentu mi srdce říká, ať dám plný počet. No, hlava je moudřejší než srdce a moudřejší vždy ustoupí. Takže za pět, ať nežeru! :-) ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Teď já budu dirigovat a vy budete zpívat, Herr Kapelmeister!..... Po tunajších vyslovene nadšených komentároch som očakával komediálnu pecku. Nestalo sa. Príliš prepálená stopáž v ktorej je len veľmi málo naozaj vtipných momentov. V druhej polke, zhruba od tekvicovej naháňačky je to naozaj zábava a hotelová scéna je úplne geniálna, ale dovtedy viacmenej nuda. Angláni úplne nezáživní a nevtipní. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (36)

  • Nápad s poznávacím znamením v podobě anglické skladby "Tea for Two" vznikl při návštěvě restaurace v Nice, kam se štáb vydal na večeři. Při vcházení do restaurace ho zahrál tamní pianista na barové piano. (Jizni Tlapa)
  • Natáčelo se ve francouzských městech Paříž, Pierre-Perthuis, Vézelay a Noyers. (M.B)

Reklama

Reklama