Reklama

Reklama

Sedmá rota za úplňku

  • Francie La 7ème Compagnie au clair de lune (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tentokrát jsou Tassin, Pithivier a Chaudard v civilu a jejich dobrodružství začíná v roce 1942 na okupovaném území Francie. Tassin a Pithivier přijeli na návštěvu ke svému bývalému veliteli Chaudardovi. Plánují báječný společný odpočinek, který rozhodně nebude mít nic společného s válkou. Při první příležitosti se však zamotají do tajné akce a už jim nezbyde nic jiného, než se pro Francouze stát hrdiny odboje a pro fašisty nebezpečnými teroristy. Sedmá rota za úplňku je volné pokračování veleúspěšných francouzských válečných komedií Kam se poděla sedmá rota? a Návrat sedmé roty. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Filmová trilogie o sedmé rotě představovala v 70. letech ve francouzské kinematografii úspěšný pokus o příjemnou, ničím neurážející lidovou komedii o nepříliš vydařené etapě moderních francouzských dějin - tedy o bleskové ponižující porážce francouzské armády ve 2. světové válce a následné okupaci. K sedmé rotě se pravidelně po cca 10 letech vracím a na rozdíl od řady jiných tématicky a stylem blízkých titulů trilogie výrazněji nevyčpěla. Neodvažuju se tvrdit, že závěrečný díl je nejlepší, ale osobně ho mám nejraději. Přece jen, okruh postav se rozšířil, odbojáři vytvářejí k trojici lehkomyslných nešiků zajímavý kontrast a souhra náhod, které triu přisoudí autorství hrdinských činů, zase zajišťuje pro diváky spolehlivou zásobu gagů a úsměvných situací. K tomu si přidejte sympatické herecké obsazení v čele s Jeanem Lefebvrem. Celkový dojem: 70 %. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zbloudilý trojlístek ze sedmé roty se tentokrát stále dobrovolně i nedobrovolně koupe, často za svitu měsíce. Když nestačí koupel v potoce a kanálu, přijde na řadu moře... Cílem našich známých je Anglie, kam se dostat je však téměř nemožné. Závěrečná část mě pobavila nejvíce ze všech tří. O něco vtipnější dialogy střídají i vtipnější scénky - rybářské koše, mazut, miny... A tradičně převlékací scény, které využili i dřívější Bažanti jdou do boje, u nás např. Bony a klid či Stůj, nebo se netrefím!, zde mají rovněž nemalou roli. Žádnou řachandu nečekejte, na odpočinkový podvečer ale příjemné. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Nejslabší díl z celé série. Spojaři ze sedmé roty jsou tentokrát v civilu, ale zase za sebou zanechávají nezapomenutelné hlášky a momenty ( žebřík, loď, škrrrpály ) a další. Série se nám rozrostla o několik nových postav, například paní Chauardovou, ale ta mi do filmu příliš nesedla. Potěšila mě i menší role skvělého Jeana Carmeta a hlavní trojici to zase skvěle ladilo. Třetí díl o sedmé rotě je stejně jako jeho předchůdci skvělým přírůstkem do řad válečných francouzských komediií, nejlepší dílem ale stejně vždy bude prostřední Návrat. I tady je několik momentů, které mě absolutně dostali, opravdu jsem se popadal za břicho. Výborná je i hudba a úvodní rekapitulační titulky. 85%. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Chaudard, Pithivier a Tassin jsou již váleční veteráni, přesto se vlastními chybami dostanou do francouzského odboje. Jedná se o důstojné zakončení série těchto tří francouzských Švejků z 2. světové války, ačkoliv co se týče srandy, tak je to nejslabší díl. Přesto má i své vynikající momenty jako poslání letadla do náklaďáku plného Němců či tažení min za rybářských člunem. [6708. hodnocení, 107. komentář, 78%] ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Možná o chlup nejslabší, přesto pořád dobrá Sedmička slouží v odbojovém rozpoložení do roztrhání (cizího!) těla. Původní dabing z dílny Hlavní redakce pořadů ze zahraničí ČST Praha 1987 je určitě lepší volba než zbytečně vyráběný devadesátkový. Gérard Jugnot tu sice hraje jen malou roli, do party ke třem šikulům se ale docela hodí. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo převážně v okolí francouzského města Maule. (Terva)
  • Rybářský člun je vybaven motorem Baudouin DK, ale tento typ motoru se vyrábí až od roku 1949. Navíc elektrický panel na lodi pochází ze 70. let. (Jan.Kanak)
  • Chaudardovo křestní jméno v prvních dvou filmech je Louis. Na čelní straně jeho železářství však můžete vidět, že se nyní jmenuje Paul. Stejně ho oslovuje i jeho žena. (Jan.Kanak)

Reklama

Reklama