Reklama

Reklama

Letadlo plné britských letců se omylem dostane až nad okupovanou Paříž a je sestřeleno. Každý z nich pak požádá o pomoc jednoho civilistu. Malíř pokojů, dirigent opery, krásná blondýnka a odvážná jeptiška se tak setkávají na cestě napříč sladkou Francií, když prchají před německými vojáky. Autem, letadlem, vlakem, pařížskými kanály, dokonce i v sudu. Tohle bude VELKÝ FLÁM! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (387)

Falko 

všechny recenze uživatele

Nechapem, preco som na tento film nikdy nemal stastie v minulosti, kedze komedie s Funesom ma vzdy bavili a moja premiera bola az dnes. Jasne, ze som dlho o tomto filme pocul, ale nikdy som sa k nemu nedostal, az dnes a aj to v povodnom zneni. V podstate to ani nevadilo, lebo tu boli anglicki dostojnici, ktori sa nechtiac ocitli nacistami obsadenom Francuzsku. Takze 3 jazyky - anglictina, nemcina a skutocny Funesov hlas vo francustine ma skor potesil. Nezabudnutelne sceny u mna - pady padakmi, jeden z nich do zoo, dalej Funes ako nervozny nespokojny dirigent so svojim orchestrom, popletene izby v hoteli a s tym spojeny pad cisla 9 na 6, Funes v kuchyni a jeho buchnutie si hlavy do visiacej panvice alebo narodeninova party u generala a skakanie stolickami. Jasne, bolo tam toho omnoho viac, v kazdom pripade je to jedna z najlepsich komedii s Funesom, aku som v poslednej dobe videl, urcite si ju rad niekedy zopakujem, ale do stovky mi asi trosku vadila dlha minutaz. ________ Bourvil - (Augustin Bouvet) +++ Louis de Funès - (Stanislas Lefort - dirigent) +++ Claudio Brook - (Peter Cunningham) +++ Andréa Parisy - (Sestra Marie-Odile) +++ Colette Brosset - (Germaine) +++ Mike Marshall - (Alan MacIntosh) +++ Benno Sterzenbach - (Major Achbach) +++ Marie Dubois - (Juliette) +++ Hudba: Georges Auric +++ ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Určitě je to jeden z nejlepších Funesových filmů. Jenomže i tak ho hodnotím jako průměr. určitě bych přidal taky jednu nebo dvě hvězdičky kdybych k němu cítil nostalgické vzpomínky. Ty ale nemám. Tak hodnotím jako průměr. Herecké výkony jsou velice sympatické, bohužel jsem se u toho moc nenasmál. A to je u komedie přece to nejdůležitější. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Bavil som sa celý čas veľmi dobre, ale iba málo smial. Akčné dobrodružstvo skôr v štýle Indiana Jonesa a poslednej krížovej výpravy, čiže čistej rozprávky, umocnenej ešte faktom, že sa tu takmer nestrieľa, nikto sa (takmer) nezraní, nehovoriac o smrti. Možno som očakával na základe 5 hviezdičkových hodnotení a matných nostalgických spomienok na tento film niečo iné, možno mal film trvať max 100 minút, možno nemal Funes odhadzovať parochňu tak skoro... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Pojďme všichni sborem za tím jedním volem, který jako první prohlásil, že Velký Flám je nejlepší francouzská komedie:) Nezapomenutelné scénky jako "Herein!" , de Funès s dirigentskou parukou nebo oslavy narozenin německého oficíra jsou jen malou částí komediální hostiny, kterou na stříbrném podnose přinášejí Louis de Funès a Bourvil, a se kterou se i takové perly jako Stepující Stonožka nebo příhody Sedmé Roty mohou měřit jen velmi těžko. 100% ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Největší herecké ikony francie let 70tých se setkali v jednom z nejlepších francouzských filmů vůbec. Výborná komedie a pěkná a velice příjemná variace na válečnou dobu. Fuňas geniální, ale přeci jenom není jediným hlavním tahounem a spolu s Bourvilem tvoří opravdu nezapomenutelnou dvojku, která mě bavila v každém záběru. No a samozřejmě ta květnatá propletenost scénáře dělá tenhle film opravdu skvělou a originální podívanou. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (36)

  • Scenáristka Danièle Thompson spolu s dalšími dvěma spolupracovníky odjela do vily na Azurovém pobřeží, kterou měla pronajatou od producenta filmu Roberta Dorfmanna, kde psala scénář tři týdny naprosto izolovaná od vnějšího světa. (Jizni Tlapa)
  • Původní příběh obsahoval dějovou linii dvou žen, které měly převézt anglické letce za nepřátelskou linii. Režisér si však prosadil změnu na mužské role, do kterých poté mohl obsadit Louise de Funèse (Lefort) a Bourvila (Bouvet). (Jizni Tlapa)

Reklama

Reklama