Reklama

Reklama

Charismatický Jude Law jako Dom Hemingway – nenapravitelný, ale vždycky vtipný, většinou hříšný a často nebezpečný kasař a zloděj. Doma zrovna pustili po 12 letech z vězení a on se rozhodl přihlásit o odměnu za to, že držel celou dobu jazyk za zuby. Společně s parťákem Dickiem se proto vydává za šéfem Fontainem, kterého Dom svým mlčením uchránil od jistého trestu. Kromě jiného se Dom snaží navázat vztah se svou dcerou, starý dobře známý život ho ale brzy vtáhne zpátky mezi kriminálníky. Díky svému opilému a věčně sjetému egu Domovi nevyjde nic, i kdyby jeho úmysly byly čisté jak padlý sníh. (HBO Europe)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (232)

Dont 

všechny recenze uživatele

Výborná gangsterská komedie, která mě bavila celou dobu vtipnými hláškami a zejména hereckým představením Juda Lawa. Kvůli četným vulgaritám a až živočišnému pojetí asi film sklidí nějakou tu kritiku navíc (zejména od něžnějšího pohlaví), ale mě se právě tohle pojetí zamlouvalo. Slušných a mravně „bezúhonných“ filmů je na výběr dost a dost, snímků jako Dom Hemingway nebo Sviňák je poskrovnu, proto je potřena ty dobré z nich ocenit. Nevadila mi ani nečekaně zvýšená sentimentalita v druhé půlce filmu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Popravdě - mě to moc nebavilo. J.Law je skvělý herec, ale jeho místy křečovitá exhibice film spíše potápěla. Navíc je to dost užvaněné, kdy dvě třetiny slov jsou běžné vulgarismy. Komedie? No, já bych si spíš víc poplakal, než se popadal smíchy za břicho. Nejlepší jsou dvě scénky - havárie a trezor. Ovšem šťávu by film dostal, kdyby mu pinďoura opravdu ufikli. Od Angličanů jsem čekal něco úplně jiného. Hvězda za místy přehrávajícího Lawa a druhá za muziku - Motörhead, The Alarm, The Godfathers, Primal Scream, Citizien Cope, Pixies, Big Country... ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Mně to fakt přišlo brilantní. Dokonalý, vtipný, smutný, sviňský, nahláškovaný, jednoduchý, svěží, krásný, vulgární, ale především JUDE LAW!!! Herecký support je taky parádní, ale je to v podstatě jeho one man show a ten charakter je jedním z nejlepších sráčů jaký si zamilujete, zahraný líp než bych byl čekal, ač v první minutě jsem si říkal áá kurva, tohle je druhej Hardyho BRONSON... Jo jo, přesně teď ten dobrej pocit když vám něco malýho tak moc sedne, koukáte na ostatní hodnocení a pořád je to stejný překvapení. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Vlastně vůbec nevím, o čem to celé bylo. Drama, komedie, krimi? Podle rozdělení ano, v reálu však dost nepovedené. Jude se nám sice malinko osvalil, zhrubl, ukáže ve filmu skoro všechno, což mi však na nějaké vyšší hodnocení zdaleka nestašilo. Celý film střídá některé dobré okamžiky, s hodně podprůměrnými, což se musí projevit i na mém hodnocení. Zlatej Sviňák. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Pre mňa neuveriteľne sympatický počin. Shepard napísal skvelú vec. Bohužiaľ jeho réžia je veľmi neosobitá a viac menej žiadna scéna nemá možnosť úplne vyniknúť. Na druhú stranu Jude Law ťaha film na 110%. Jeho Dom Hemingway je postavička, ktorú by sme si všetci zamilovali , keby hrala v nejakej premyslenej gengsterke. To, že je film sústredený len na neho trocha uberá príbehu na komplexnosti. Ale znova na druhú stranu jeho prerod je tak uveriteľnejší. Jediné čo možno zamrzí je naozaj veľmi malá účasť krásky Emilie Clarke. Tej sa mi tam žiadalo trocha viacej. Inak to šlape jedna radosť. Dobre sa na to pozerá. Je to ukončené veľmi decentne a má to veľa svetlých miest. Pritom to nespadá do samoúčelnosti a nie je to ani zbytočne perverzné. Je to len štekanie nadávok a chľastanie piva, ale s určitou gráciou aká náleží len oldschoolovým postavám. A taký je aj Dom. Skvelo som sa bavil. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Han Solo a Daenerys

Han Solo a Daenerys

19.11.2016

Emilia Clarke je dobře známá díky seriálové Hře o trůny a pomalu se snaží prosadit na velkém plátně. Dom Hemingway ani pětka Terminátora jí k tomu příliš nepomohly, Emilia to ale nevzdává a po hitové… (více)

Reklama

Reklama