Reklama

Reklama

Hilly Kristal si po dvojitém bankrotu půjčil v roce 1973 peníze a koupil v New Yorku podnik Palace Bar. Vždycky si přál dát příležitost živé hudbě, hlavně country, bluegrassu a blues. Odtud pochází nový název klubu: CBGB... Country, bluegrass a blues - tyto tři hudební žánry daly název uznávanému newyorskému klubu CBGB, který se díky svému majiteli Hilly Kristalovi stal kolébkou undergroundového rokenrolu a punku. Protože v jeho klubu na Bowery nechtěly country kapely vystupovat, rozhodl se dát příležitost i jiným formám rocku. V jeho podniku mohly hudební skupiny vystupovat pod jedinou podmínkou – musely hrát jen vlastní tvorbu. Žádné pecky z hitparád, žádné předělávky. Jeho krédem bylo podporovat umělce za každou cenu. Hilly Kristal se tak proslavil a je právem označován za kmotra punku, který stál u zrodu kapel jako Blondie, Television, Ramones, Talking Heads, Dead Boys nebo The Police. (HBO Europe)

(více)

Videa (20)

Trailer

Recenze (154)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Klub CBGB zná snad každej. O tomhle filmu jsem ale neměl sebemenší tušení. O to větším byl překvapením. Zdejší zařazení je hudební drama. Pro mě to mělo komediální nádech. Tenhle kousek byl pro mě parádní odreagovačkou u který jsem se parádně bavil. Chtěl jsem mu napařit 5 hvězd. Pravdou je že ke konci filmu trošku docházel dech. 4 silné hvězd. Určitě jsem tenhle kousek neviděl naposledy. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Snímok o vzniku legendárneho CBGB dopadlo ešte lepšie ako som čakal. Neviem však, že samotný „background“ riadenia baru CBGB a všetky tie väčšie a menšie problémy okolo neho do akej mieri sú pravdivé. Veľmi sa mi páčil spomenutie a zakomponovanie do príbehu najznámejších kapiel, ktoré vlastne tu odštartovali svoju kariéru (napr. The Ramones, The Police, Blondie, a mnoho ďalších). Stvárnenie jednotlivých postáv niektorých známejších kapiel dopadlo dobre, hlavne ma pobavil T. Hawkins aka Iggy Pop. „Raw“ pesničky a dobre zahraná hudba. Skvelý a pohodový A. Rickman (R.I.P.) a prekrásna Stana Katic vo vedľajšej roli. P.S.: Živé snímky, ako vždy, dokážu pridať ten dostatočný plus, čo taký film ešte potrebuje. Osobné hodnotenie: 81% (****) ()

Reklama

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Nesourodá směs různých historek o tom, jak která kapela začínala v CBGB. Film je tak nějak bez děje, prostě si plyne a najednou skončí. Chybí tomu nějaké výraznější scény a bohužel od průměru to nezachrání ani výborný Alan Rickman. Na jedno shlédnutí se to dá, ale pochybuju, že bych to potřeboval vidět znovu ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Příjemný snímek o chlápkovi, který měl velký "čich" na objevování talentů, ze kterých se po čase staly světové rockové hvězdy. Hilly je sice "kmotrem" punku, ale nesnáší účty a placení nájmu. Jeho klub navštěvují davy lidí, ale zisk tomu vůbec neodpovídá, protože má mnoho "kamarádíčků", kteří pijí drink na účet podniku. Naštěstí má pár přátel a tvrdohlavou dceru Lisu, kteří slavný klub CBGB nenechají zbankrotovat. Velmi dobrý Alan Rickman hraje úsporně, ale přesvědčivě. Možná, že se k tomuto filmu ještě vrátím. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Na základnej škole sme mávali karneval. Okrem tradičných masiek tam býval program, kedy sme si všetci posadali na zem v telocvični a pred nás prišli starší žiaci, ktorí sa tvárili, že hrajú na hudobné nástroje a spievajú pieseň, ktorá na "playback" hrala. Tento film je trochu drahším updateom karnevalu na základnej škole. Príbeh ustupuje zbesilému samoúčelnému "komiksovému" strihu a film padá do hádania, ktorá slávna new wave/punková kapela sa ešte objaví a ako budú namaskovaní ich napodobitelia. Nič viac tu nie je, iba 100 minútový maškarný ples. Zlatí 24 Hour Party People... ()

Galerie (61)

Zajímavosti (5)

  • Niektoré z nálepiek na stenách klubu CBGB v čase jeho otvorenia ešte neexistovali. (beso74)
  • v roce 1974 hráli Ramones v CBGB tři písničky. Je to jejich první živý filmový záznam. (Cundroklepac)
  • Plešatý taxikár, ktorý vo filme povie, že neznáša punkrockovú muziku, je Cheetah Chrome, skutočný gitarista skupiny Dead Boys, ktorá sa v snímke objaví. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama