Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Největším úspěchem skupiny Strange Fruit byl festival Wishbeach 1978. Dvacet let poté se hráč na klávesy Tony rozhodne vzkřísit zašlou slávu a doplnit značně prořídlá konta tím, že uspořádají koncert. Tony zatím pracuje jako dealer kondomů na Ibize a jeho práce chce změnu. Zbývá už jen přesvědčit zbylé členy kapely. Baskytarista Les zase zahradničí, ale rád by se vrátil do starých dobrých časů. U zpěváka Raye to také nebude problém, protože ten uvítá možnost, jak se ztratit před svojí žárlivou manželkou a Brian, který hrával v kapele na kytaru, je určitě nenechá na holičkách. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (96)

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Musím trochu korigovat svoji utkvělou představu, že současné (současné je poslední čtvrtstoletí) veselohry či komedie, mi příliš nesednou. Tady jsem se bavil od začátku do konce, a to nejen jedním způsobem, ale skutečně mnoha, každý rocker bez výjimky přinesl svůj díl humoru, ovšemže ryze anglického. Pozn. 1: "Still Crazy (after all these years)" - "Pořád naplno" či "Zase v tom lítáme", je v pořádku. Název skupiny "Strange Fruit" je ale pojem, který je už významově obsazen. Billy Holliday (Autoři: Lewis Allan / Maurice Pearl / Dwayne P Wiggins) zpívá o divném ovoci, které dozrává na topolech "Southern trees bear strange fruit / Blood on the leaves and blood at the root / Black bodies swinging in the southern breeze / Strange fruit hanging from the poplar trees". Autoři filmu si to měli uvědomit a od tohoto názvu upustit. Pozn. 2: Tajemná postava Briana může připomínat Syda Barretta, Petera Greena a další muzikanty s podobným osudem (je jich fakt hodně). Pozn. 3: K anglickému humoru: V rámci spolupráce s firmou Highwater z Cheltenhamu (oblast Cotswolds) byl mým partnerem pan Steward (za včer vypil 5 piv a s dobrým pocitem řídil auto). Několik dnů jsem se ho nemohl dovolat, pak mi oznámili, že ráno přišel do práce, předvedl scénu ze snídaně s manželkou, řekl pár vtipů, pak položil hlavu na ruce a zemřel. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Rozhodně příjemná podívaná z hudebního prostředí. Na filmy jako Doors, Škola rocku, Rocketman a další vydařený kousky, tohle ovšem nemá. Nemá to takový správný koule, jak bych si představoval. Taky to pravděpodobně natočil rejža, kterej toho moc o muzice a o fungování kapel neví. Comeback slušnej s dobrým hereckým obsazením, ale chyběly mi chytlavý songy a věruhudnost... ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Já byla nadšená nejen z celé té rockerské stárnoucí party, ale celkově mně tenhle snímek sednul do mé dnešní nálady. Všichni herci byli skvěle obsazení, ale asi jsem byla nejvíc nadšená z Billyho Nighyho, kterému bych za jeho rockera dala snad Oskara jak se do té role položil A závěrečná finální čtvrthodinka navíc s kouzelným úsměvem Briana mě dostala, takže je to čtyřka jak vyšitá. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Film se odehrává v pro mě velmi atraktivním prostředí rockových koncertů, pitek, drogových mejdanů a nonstop kocovin! Všechno v komediálním duchu, podpořené opravdu dobrou kytarovou muzikou. Ale co mi asi opravdu na dlouho utkví v paměti je !!!GENIÁLNÍ!!! Bill Nighy ve scénách na pódiu! To co dokázal z něj dělá snad toho nejcharismatičtějšího rockového zpěváka všetkých čias!...update 2016: ujde, z Bill Nighyho už nejsem tady odvarenej. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Zábavná hudební komedie o kdysi slavné skupině Strange Fruit, kteréžto členové se po mnoha letech pokusí dát opět dohromady a uskutečnit comebackovou koncertní šňůru. Film nabitý bigbeatem a rockem + zábavné dobrodružství prožívané na koncertní šňůře. Život rockerů se vším všudy - cestování, ženské, nabité sály, rockerské kecy atd. atd. Nechybí ale ani lidský rozměr - nové i z minulosti nedořešené probémy členů kapely osobní ale i společné. Závěr filmu je zemocionalizován příchodem Bryana na pódium, tato scéna je znásobená nádhernou skladbou "The Flame Still Burns". Zábavný film. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (8)

  • Film získal roku 1998 cenu Fennecus Award v kategorii "Nejlepší píseň" za píseň "The Flame Still Burns" (Plamen stále hoří). (Lynette)
  • Věkový rozdíl mezi Rachael Stirling a Frances Barber je pouhých osm let. Ve filmu hrály matku s dcerou. (Janko666)
  • Herec Hans Matheson doopravdy hraje ve filmu na kytaru, herec Timothy Spall se před počátkem natáčení učil krátkou dobu na bicí a herec Stephen Rea pouze předstíral hru na klávesy. (Lynette)

Reklama

Reklama