Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Gévaudan, hornatý kraj centrální Francie, je sužován děsivou bestií. Oficiální stanovisko je, že jde o obzvláště nebezpečného vlka. Je povoláno vojsko, které začne vybíjet vlky z celého kraje. Všichni doufají, že mezi nimi bude i vraždící bestie. Jev přichází na králův rozkaz zkoumat přírodovědec Grégoir de Fronsac. Intriky šlechticů a politický zájem krále stojí proti poctivé snaze mladého vědce zbavit kraj děsivého nebezpečí, jež má na svědomí už přes sto životů. S Fronsacem do kraje terorizovaného bestií přišel i jeho indiánský pokrevní bratr Mani, který nejen ovládá různé druhy tradičních bojových umění, ale dokáže i komunikovat s přírodou. Mani naslouchá tajemným hlasům, které ho dokážou přivést až k hrůznému tajemství řádícího netvora... Jejich protivníkem ale není jen netvor samotný. Středověké francouzské městečko ponořené do nočních mlh skrývá další hrozivé tajemství.

Příběh vychází ze známé francouzské pověsti, všechny hlavní postavy kromě Maniho skutečně existovaly. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (366)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Úvodní scéna filmu je mírně přehnaná a může působit jako další z řady béček, které se na nás v posledních letech valí ze všech stran, stačí však vydržet pouhých pět dalších minut a je nám naservírována velmi povedená, výpravná směsice žánrů (horror, thriller, fantasy, dobrodružné, akční - trochu pro každého). Od chvíle, kdy se objevuje Grégoir de Fronsac se svým indiánským přítelem, dostává film úroveň a spád, které překvapivě vydrží až do konce... I méně znalému divákovi nejspíš během sledování dojde, že tohle téma už někdy před tím někde viděl. Ano, samozřejmě! Film občas skutečně připomíná mistrovského "Psa Baskervilského" a pár dalších podobně ražených výtvorů. V tomto případě je však snímek pojat jinak, tak nějak nově a díky tomu vzniklo (nikoli dle očekávání) velmi povedené dílečko... "Bratrstvo vlků" okouzluje především ponurou atmosférou, zajímavým střídáním extrémů počasí, velmi sympatickými postavami (Vincent Cassel tu ale mohl být déle) + pěknými kostýmy a kulisami. Bezkonkurenčně největším plusem filmu je naprosto dokonalá, uzemňující KAMERA (jedna z nejlepších vůbec) a STŘIH. Ale když už jsme u toho, tak ani hudba není k zahození. Další z filmů, u kterých se musíte zeptat: "Kam se hrabe Hollywood!?!" ()

tibenskym 

všechny recenze uživatele

Možno to bolo pomalým tempom, ktorým sa dej vyvíja, možno častými spomalenými zábermi, alebo pochmúrnou krajinou francúzskeho vidieka a opojnou hudbou...no sem-tam mi klipkali oči :-). Filmu však dávam nízke hodnotenie z toho dôvodu, že bohužiaľ prvú slušnú polovicu filmu sprasila polovica druhá, kde sa scenár zvrtol divným smerom. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Christophe Gans okrem nádhernej prírody a kostýmov dokáže ponúknuť aj temnú upršanú Francúzsku dobovú atmosféru, po pri ktorej sa nestráca príbeh o krvilačnej beštii, či štýlová akcia. Postavy sú tiež celkom slušne napísané a to nie len tie hlavne, navyše sa podaril aj Casting, kde hlavnú postavu spoľahlivo ťahá Samuel Le Bihan, ktorému značne sekunduje skvelý Mark Dacascos. Vedla ústrednej dvojice sa nestratí ani Vincent Cassel, či Monica Bellucci. Prvá záhadna polovicu ma bavila viac ako tá druhá. Digitálna príšera sa moc nepodarila a tým pádom aj napínavé scény strácujú na zahadnosti a hlavne napätí. Akcia je velmi pekne natočená a kto dokáže odpustiť filmu kung-fu scény, si to skutočne užije, pretože rozhodne je na čo pozerať. Navyše ich prezentuje iba Indián Decascos, takže je to celkom prijatelné. Filmu by prospelo trochu svižnejšie tempo, lepšie vysvetlí záver (zmŕtvych vstanie) ale inak sa jedná o zaujímavý - dobrodružný, akčný skoro horor. Director's Cut nič moc neponúkne. 80% - 4* ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Příjemný snímek, od něhož jsem moc neočekával ale zaujal mne již jen námět a doba ve které se odehrává. Zajímavý mi přišel hlavně ten nápad příběh vyprávět v předvečer revoluce. Opět skvělý Cassel filmu přidal nějaký ten bodík navíc. Ne že bych se bál, ale pár napínavých míst tam bylo. Spíše než o horor se jedná o thriller z konce osmnáctého století. Vyloženě béčkem jak tu místy padlo - bych to nenazval. Stopáž byla vražedná (viděl jsem nesestříhanou verzi). Na sychravou sobotní noc jako stvořené. Dávám tři vlčí špičáky, ale s odřenými chlupy (vlkodlačími samozřejmě :-). * * * ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Nepovedený film, kde každý pátý záběr je zpomalováný, jež jednou vypadá dobře a po druhé vyzní dost zbytečně. Akční scény jsou průměrné, většinou dost zmateně a nepřehledně natočené, ale nejvíce filmu chyběl drive a zajímavější záporák či hlavní hrdinové, kteří by film táhly. Kamera byla příjemná, stejně tak vedlejší role Monicy Bellucci, jinak podprůměrný film se slabě vypadající Bestií, mé hodnocení 1,5 hvězdičky... ()

Galerie (102)

Zajímavosti (12)

  • Počet mrtvých ve filmu je 40. (ČSFD)
  • Co vlastně byla gevaudanská bestie se dodnes přesně neví. V úvahu přicházejí vlk, hyena, kříženec mastiffa a vlka apod. (kwaicheng)
  • V skutočnosti Jean Chastel, ktorý beštiu v júni 1767 zabil, strieľal posvätenou striebornou guľkou, preto niektorí dodnes tvrdia, že išlo o skutočného vlkodlaka. Dôkazy o čo v skutočnosti išlo však chýbajú, exemplár bol spálený. (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřel herec Gaspard Ulliel

Zemřel herec Gaspard Ulliel

19.01.2022

Přichází smutné zprávy z Francie. Ve věku 37 let zemřel po tragické nehodě na lyžích francouzský herec a držitel dvou cen César, Gaspard Ulliel. O jeho skonu informovala agentura AFP. Talentovaný… (více)

Christophe Gans mění plány

Christophe Gans mění plány

30.03.2008

Onimusha se odkládá. Adaptace videoherní samurajské fantasy se už rýsovala ve velmi konkrétních konturách (Takeši Kaneširo v hlavní roli, stanovený rozpočet, lokace i termíny natáčení), ale několik… (více)

Konkurence pro Van Helsinga

Konkurence pro Van Helsinga

01.04.2007

Solomon Kane je jméno dobrodruha, šermíře a lovce démonů, který v 17. století putuje neprozkoumanými končinami světa a válčí tam s nadpřirozeným zlem. A zároveň je to název britsko-francouzsko-české… (více)

Reklama

Reklama