Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Redaktor newyorského nakladatelství Will Randall je jedné noci na opuštěné silnici pokousán vlkem. Zpočátku se zdá, že se zranění obejde bez následků, ale Will si brzy uvědomí, že se v jeho těle děje cosi podivného. Cítí se neobyčejně svěží, až nepřirozeně se mu zbystřil sluch a čich. Vlk mu předal své schopnosti a co víc, i svou povahu. Will je náhle rozhodnější, tvrdší, agresivnější. Jen díky tomu dokáže vzdorovat situaci, v níž se ocitl. Jeho šéf se chce schopného a inteligentního redaktora zbavit, nejlepší přítel mu svedl manželku... "Starý" Will by se před ranami osudu pasivně sklonil, "nový" Will se rozhodne situace razantně řešit a postavit se na odpor. Jeho dny jsou vyplněny osnováním plánů, jak si udržet práci, a rodícím se milostným vztahem k šéfově krásné dceři Lauře. Noci jsou zahaleny tajemstvím. Will se probouzí zkrvavený a ve svých kapsách nachází důkazy hrůzné skutečnosti, že jeho život po setmění ovládá vlčí vášeň... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Vlkodlaci jsou oblíbená hororová monstra, která jsou s námi od počátku věků. Vlkodlakem se můžete stát kousnutím nebo podrápáním. Teď vážně, lykantropie je psychické onemocnění. Člověk postižený touto nemocí sám sebe vnímá jako vlka. Jacku, ty zvíře, opět se ti povedlo mě dostat. Byl jsi tak démonický. Jsi herec, který dokáže zahrát všechno, co si scénárista vymyslí. Možná jsem taky vlkodlak. Tak že s tebou sympatizuju. Úplněk má na mě totiž nějaké prazvláštní účinky. Nesmím ho ani cítit. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Kdyby tento film neměl dva velikány (ďábelského Nicolsona a dokonalého Morriconeho) a jednu překrásnou herečku (Pfeiffer), tak by prakticky nestál za nic. Jenže tito tři umělci vytáhnou i takový nudný a ničím zajímavý scénář do nadprůměrných výšin. Jo, a abych nebyl tak kritický, tak závěr potěšil. Možná i kvůli němu si tento film za nějakou tu dobu pustím znovu. 70 %. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vlk je čisté béčko s béčkovým scenárom ako zo 40tych rokov, ale hrajú v ňom áčkoví herci, ktorí svoje úlohy zobrali smrteľne vážne a predvádzajú to, na čo sme u nich zvyknutí v oveľa vážnejších, v prípade Nicholsona oscarových úlohách. No a režíruje to macher nad machrami, psychologický chirurg Nichols, takže to nejakým zvláštnym spôsobom funguje, aj keď nie som schopný obhájiť objektívne kvality tohto filmu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Cynický šéfredaktor newyorského nakladatelství Will je svým okolím považován za inteligentního, leč mírně pesimistického muže („Jelikož dochází k tak rychlému ničení deštných pralesů - celý svět zanedlouho zaplaví nejrůznější viry! Zahubí prakticky celé lidstvo. Jen cituji „The New Yorker“. Všichni vědí, že bez deštných pralesů bude konec světa. Lze stejně tak tvrdit, že svět už vyhynul. Že umění je mrtvé. Místo umění máme popovou kulturu a televizi 24 hodin denně. Ženy znásilněné svým zubařem, co o tom tlachají v televizi. Hloubkové analýzy, proč ženy uřezávají mužům penisy.“), žijícího fádní život. Uprostřed vermontských lesů se však za úplňku po nemilém incidentu s vlkem leccos změní a rezignovaný muž je najednou bystřejší, cílevědomější a hlavně zatraceně jistější v kramflecích, takže ho paradoxně nevěra manželky a rivalita v práci, stejně jako setkání s podstatně mladší dcerou svého nového šéfa, nabíjí vlčí dravostí. Působivý thriller (nezaměňovat s hororem) legendárního Mikea „Absolventa“ Nicholse je podstatně silnější v civilnějších polohách, kterým kraluje (JAK JINAK) bezchybný Jack Nicholson. Noční, ryze akčnější sekvence mu už tak nejdou, nicméně i dnes po 14 letech působí minimálně nápaditě. Úchvatnou práci odvedl i zbožňovaný maskér Rick Baker. Atmosférické, mírně délkou přepálené, bohužel bez napětí a na výsledku se to tak musí podepsat!! Slabších 70%. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Will Randall zažívá na stará kolena nečekané zlepšení smyslového vnímání. Od chvíle, kdy svým vozidlem srazil vlka a ten mu za to z vděčnosti udělal slušný otisk chrupu do ruky, začal Randall lépe slyšet, vidět i cítit. Před důchodem by se z toho měl radovat, ale on místo toho začíná mít nepříjemný pocit, že noci netráví v posteli, nýbrž poklusem v lesních porostech s šedou kůží na těle. Měl by s tím začít něco dělat, ale být vlkodlakem má i své výhody. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (18)

  • Scéna, ve které Willa (Jack Nicholson) kousne Vlk, se skutečně natáčela ve Vermontu. Dále se natáčelo ve státech New York a Kalifornie. (Varan)
  • Ve filmu je několikrát špatně ukázán měsíc. Vlk pokouše Willa (Jack Nicholson) přesně na úplněk, za pár dní na to ale vidíme měsíc ve fázi dorůstání a poté hned měsíc, který couvá, aniž by prvně byl další úplněk. (TaNya_)
  • Natáčelo se od 7. dubna do 28. července 1993. (Varan)

Reklama

Reklama