Reklama

Reklama

Chuckyho kletba

  • USA Curse of Chucky
Hudební videoklip

Je zpátky! Tvůrci, kteří vám přinesli Chuckyho, znovu uvádí na scénu malou panenku posedlou duchem nechvalně proslulého sériového vraha. Když Nica (Fiona Dourif - True Blood: Pravá krev) dostane tajemný balíček, nevěnuje jeho obsahu přílišnou pozornost. Po záhadné smrti její matky ale začne mít podezření, že je to právě mluvící zrzavá panenka, nejoblíbenější hračka její neteře, která rozpoutala brutální řádění. Návrat nejpopulárnější americké hračky, kterou opět hlasem obdařil Brad Dourif, je plný krvavého vzrušení a napětí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Hudební videoklip

Recenze (234)

mzss1 

všechny recenze uživatele

|64%| Chuckyho kletba je určitě důstojné pokračování této zdařilé hororové série. Přesto bych tu jisté mouchy našel. Mnoho uživatelů tu píše 2 věci. Zaprvé, že to atmosférou připomíná úplně první snímek. Což je částečně pravda. Ale tou druhou věcí se kterou nesouhlasím je to, že je tu prý Chuckie opět správně hláškující. No nevím, ale furt jsem čekal na ten pravý moment, který bohužel nenastal. Velká chyba to ale není, přeci jenom zde ke konci filmu působí celkem děsivě. Rozhodně jsem nečekal, že to bude tak ujeté jako Chuckyho nevěsta nebo Chuckyho sémě. Přesto jsem se moc nezasmál. Ale nevadí, jako horor to funguje celkem dobře. Je tu dost krvavých a drsných scén. A to až výhradně v poslední třetině filmu. 1/3 je taková rozjíždějící – seznámíme se tu s postavami. Rozhodně mě to bavilo. Slabší je ta 2/3 filmu – vše už začíná tak nějak upadat, tempo je moc pozvolné. A ve finále tu dostaneme pointu, která nám ukáže, jak to vše začalo + se tu mihnou 2 postavy z předchozích filmů včetně už dospělého Andyho. To mi taky nepřijde jako nejštastnější způsob. Nějak mi to nesedlo. Ale dost kverulantství, obstojný film s Chuckiem to byl. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Moja srdcová séria pokračuje, a aj keď sa to na prvé dve časti nechytá, režisér si po nie práve najvydarenejšej "päťke" v mojich očiach napravil renomé, pretože táto časť je minimálne o triedu lepšia. Chucky sa tentokrát dostane do rodiny úzko spätej s jeho minulosťou a vraždenie pokračuje. Žiadna originálna zápletka sa tu samozrejme čakať nedá, ale je to stále lepšie, ako do toho strčiť nejaké ďalšie prihlúple bábiky. Kamera pekná, vraždy sú stále originálne a nápadité, Chucky je krvilačný ako má byť, akurát tie jeho vtipné hlášky tomu naozaj trochu chýbali, takže táto časť mi prišla zo všetkých asi najvážnejšia. Ale bavil som sa, teším sa na sedmičku :-) ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle kousek mi (jako fanouškovi "Chuckyho" série) udělal vážně obrovskou radost. Měl jsem ho už hodně dlouho "v šuplíku" a pořád jsem se nemohl rozhoupat k tomu si ho pustit. Odrazovala mě jednak ta nálepka "video film", a pak taky zdejší nízké hodnocení. Ta nálepka je ovšem naprosto zcestná a těch jeho momentálních 56% na ČSFD taky. Chucky se vrací na plné koule a navíc v tak precizně a pohledně udělaném filmu, že se to v téhle kategorii hned tak nevidí. Už třeba pohled na dům seshora v první minutě dával tušit dobrou kameru. A kamera byla prosím naprosto EXCELENTNÍ a jako zázrakem se ani jednou NEZATŘÁSLA... V dnešní době mi tahle samozřejmost přijde jako malý zázrak a velkosračky typu Elysium nebo Man of Steel pak proti tomuhle "video filmu" vypadají zákonitě jako poloamatérská béčka. Potom musím pochválit skvělé herce s velmi sympatickou dcerou Brada Dourifa v čele, jejíž tatík si jako už tradičně střihl roli Chuckyho hlasu. Vizuální stránka filmu je vysoce nadprůměrná, s mnoha krásnými obrazy (nejvíc mi utkvěla v paměti černožlutobílá scéna se slunečnicemi) a s několika milými gore efekty. Scénář je pak přímo vyšperkovaný všelijakými drobnými lahůdkami. Jedna nečekaná pak přijde před závěrečnými titulky a já se culil jak nablblý barokní andělíček. A to jsem ještě netušil, že další přijde po titulcích. A v návalu nadšení odpouštím to otravné obligátní blýskání ve většině filmu a taky jediný vážný kiks, a to ten, že charmantní modrookou dámu Daniellu Bisutti hraje jako malou holku nějaká tlustá cigoška. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Chucky nikdy nebola moja obľúbená hororová postava, no videl som s ňou všetky Detské hry a tak som sa odhodlal aj k tomuto aby som si aspoň raz pripomenul toho malého zabijackého hajzlíka. Čo sa týka filmu, tak nie je zlý, ale je to skutočne len video film a to je tak všetko. Jeden dom, jeden trochu lepší príbeh, jedna zabijacká bábika a kopec tupých, nudných a mŕtvych postav. Pokial hľadáte horor na nudný deň nie je to zlá volba. Mimochodom počkajte si až skončia titulky. 60% - 3* ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Malinko je škoda že si ke konci hraje Chucky na něco co není a snaží se zodpovědět všechny otazníky z minulosti a také se zavděčit jak starým fanouškům tak novějším. Jinak by se dalo říct že se jedná o poměrně povedený díl série čítající 6 dílů. Doporučil bych počkat na potitulkovou scénu. Chucky se držel trošku zpátky a tak jeho skóre nabotnalo jen na 4 chudáky, kteří si víceméně o smrt koledovali. Odřených 50% ()

Galerie (53)

Zajímavosti (26)

  • Brad Dourif, ktorý prepožičal hlas Chuckymu, nahral svoje repliky za necelý deň. (beso74)
  • Prvý film série, ktorý bol upravený digitálne a ktorý bol priamo vydaný na DVD a Blu-ray. (FromHell)
  • V záverečnej scéne, kde sa herečka plazí pred Chuckym do výťahu, je vidieť, že si pritiahla nohy bez pomoci rúk, čo je nemožné, keďže je ochrnutá od pása nadol. (psy.cho)

Reklama

Reklama