Reklama

Reklama

Dětská hra

  • USA Child's Play (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Andy dostane k narozeninám úžasnou hračku, která překračuje všechny představy a fantazie. Nejnovější výkřik technologií, funkcemi a možnostmi nabušená panenka, která umí cokoliv. Už to není jenom hračka, je to ten nejlepší kamarád. Je roztomilá jako obrázek a dětem přináší jenom nadšení a štěstí. Andymu a jeho mamince ale přinese jeho nová panenka ještě něco navíc... hrůzu, děs a strach o život. Nikdo totiž netuší, že tahle panenka je zlá jako všechna pekla světa, že dokáže zabíjet, že vraždí moc ráda a navíc s vynalézavostí těch největších psychopatů. Andy i jeho máma Chuckyho opravdovou podstatu brzy poznají, pomoci se ale nedočkají. Takovéhle pravdě totiž nikdo nevěří. A pokud uvěří, tak nepřežije, aby ji mohl potvrdit. Jako třeba soused, jehož záhadně přejela vlastní sekačka na trávu... Dobrou noc, Andy. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (231)

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $10miliónov║Tržby USA $29,208,403║Tržby Celosvetovo $44,907,074▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,548,367║ Tržby za predaj DVD v USA $1,548,367║ Mal som obavy, lebo Chucky má už veľa dielov, pokračovaní a vždy si držal minimálne nejakú tu priemernú úroveň. Ani raz sa nestalo, že by ma nepobavil svojimi zvrátenými kúskami. A tu to nie je inak, robotický Chucky si ma podmanil, hlavne v prvej tretine súhra Andy a Chucky na výbornú. Potom to občas zakopne ale v zápätí to niečím zachráni. Technicky v pohode, decká sú fajn, je to dosť uletené, pobaví a samozrejme je to aj primerane zvrátené ako je u tohto nezbedu zvykom. /55%/ ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Po dosť kontroverzných hodnoteniach (nerátam teraz zdejšího hororového exprda) som veľa nečakal, napokon prevažuje celkom spokojnosť, ale rozhodne nie nadšenie. Pripomenulo mi to jeden zo segmentov Horror Stories III, ktorý bol rozhodne desivejší. Že sa tvorcovia vydali vlastnou cestou je síce fajn, ani že nekopírujú originál, i keď to s pôvodným Chuckym nemá vôbec nič spoločné. Vymyslieť príbeh o čisto robotickej bábike utrpelo najmä na Chuckyho vizáži a mimike, ktorá mi príde asi najviac nezaujímavá, takže kto čaká pekne nasraný výraz a poskakovanie malého zabijaka po svojich obetiach, tak veľa toho nedostane. Rovnako s napätím sa tvorcovia veľmi nehrali, a tým pádom vytvorili "iba" celkom odľahčený a zábavný, k tomu dokonca vulgárny krváčik so solídnymi vraždami, striekajúcou krvou a sympatickými postavami. Porovnávať tento film so starými časťami vôbec nemá zmysel, ale vlažné prijatie filmu sa dá pochopiť. Moja latka v hororoch až tak "intelektuálne" vysoko nikdy nebola... a keď tak nad tým rozmýšľam, celkom som sa bavil. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1988 bol natočený horror "Detská hra" (Child's Play). Bol o vraždiacej bábke, do ktorej sa prostredníctvom magického rituálu prevtelila duša brutálneho vraha Charlesa Lee Raya. Film si našiel svoju divácku skupinu fanúšikov a tak bolo následne vyprodukovaných niekoľko ďalších pokračovaní. Potom prišla odmlka a až v roku 2019 natočil nórsky režisér Lars Klevberg nový zmodernizovaný remake. V tom už nie je žiadne prevteľovanie, žiadna čierna mágia, žiadny vrah Charles Lee Ray. Namiesto toho je tu porucha systému a preprogramovanie bezpečnostných protokolov robotickej panenky, ktoré z nej urobia zakomlexovanú vraždiacu hračku. Nie, toto ja neberiem. Znegovali kult a charizmu tejto horrorovej postavy. Nehovoriac o tom, že pôvodný démonický Chucky by tohto spuchnutého robotického pajáca roztrhal na kusy. ** ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Kdysi perverzní a mimicky dokonalá panenka dostala robotický design, kdoví proč se pojmenovala Chucky a přišla si postěžovat, že její značka už v roce 2019 tolik (do kin) netáhne. A stalo se, že Buddi/Chucky vypadá o sto procent hůře než jeho sedminásobní předchůdci, dokonce i televizní verze mu výtvarně a animačně dávají na frak. Ano, nový Chucky vypadá dementně a vůbec nebudí respekt. Určitě tohle "vzkříšení" nelze označit za remake, jak se mu často přisuzuje, styčných bodů má zanedbatelné minimum a celkově film nijak významně svůj originál a scény z něj (otrocky) nekopíruje. Chucky se dostává k novému majiteli, je jím už panenkám na hraní odrostlý klučina, co má atraktivní mámu, čímž se nabízela možnost, že Aubrey Plaza skončí s Chuckym ve víru milostných hrátek, kdyby ovšem tvůrci neměli obavu z kauzy harašení, která by případně zvedla vlnu nevole, načež panenku raději moc nepolidštili a vybavili ji ryze psychopatickým manévrováním. A to je na filmu ta nejzábavněji a nejzručněji vyvedená část, jelikož mordy jsou krvavěji vyvedené, protkané černým humorem. Takže když je kamarád Andy v úzkých, vždy ho podrží Chucky, který ho nejdříve zbaví nepřizpůsobivých rodinných příslušníků, zaskočí si i za postarší černošskou sousedkou, aby jí dal lekci z automobilové jízdy, a když zbude čas na velký finální třesk, tak poškádlí i nakupující v obchodě s elektronikou. Nejhůře stravitelným byl nápad, že (robotická) panenka sériové výroby je technologickým výkřikem, po kterém šílí davy. Působilo to značně nevěrohodně, už jen to, jak neatraktivně tento produkt vyhlížel. A k tomu se přidal vážně míněný scenáristický tah, že jejímu kouzlu podlehnou i teenageři. Tuhle nepřístojnost film dohání solidním spádem, invenční ráz má také své zastoupení a Gabriel Bateman a spol. z toho vycházejí vesměs pozitivně. Od verze, co jde do kin, jsem ale přece jen čekal vytříbenější stylové uchopení a progresivnější režii. Lars Klevberg a spol. Chuckyho pokolení uchopili poněkud svérázně a to se promítlo na rozhořčených recenzích i nízkých tržbách. V úvahu však připadá především (s)prostá možnost, že Chucky co měl, to už krvavě (ode)vzdal v jiných filmech. 8/10 ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Reboot Dětské hry se rozhodl vsadit na klasicky béčkové pojetí. Situační humor a bizarní způsoby vraždění, při nichž sice lítají střeva a cáká krev, ale vlastně nevíte, jestli si zakrýt oči, nebo se smát. Podstata Dětské hry, tedy hlavní postavy, jsou aktualizovány tak, aby dávaly větší smysl současnému divákovi, a to i tomu náctiletému. Od novinky Larse Klevberga nečekejte žádnou velkou filmařinu. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (13)

  • Keď na začiatku filmu pracovník v továrni na hračky sabotuje jeden kus (Chucky) a úmyselne ho poškodí, v pozadí na oblohe udierajú rovnaké blesky, ako v prvom filme Detská hra z roku 1988, keď sa snažil Charles Lee Ray prevteliť do bábiky od Good Guys. (tXtX)
  • Titulnú skladbu k filmu "The Buddi Song" zložil skladateľ soundtracku Bear McCreary a naspieval ju sám Mark Hamill, ktorý Chuckyho nadaboval. (tXtX)

Reklama

Reklama