Reklama

Reklama

V plném slunci

  • Francie Plein soleil (více)
Trailer 2

Alain Delon, Maurice Ronet a žár peněz, kterému nelze odolat. Thriller natočený podle románu Patricie Highsmithové. Tom (Alain Delon) a Philippe (Maurice Ronet) na první pohled dva mladí muži, kteří si užívají život plnými doušky na italské reviéře. Ve skutečnosti je mezi nimi však nepřekonatelný rozdíl, postavení a moc, které člověku dávají peníze. Philippe může rozhazovat plnými hrstmi a Tom, nepříliš úspěšný herec, je závislý na tom, zda zůstane v Philippově přízni. Uzavřel totiž s Philippovým otcem obchod, má přivézt marnotratného syna zpátky domů do Ameriky a pak teprve dostane plnou výši odměny. Philippe dává Tomovi najevo, jak jím pohrdá a jak hluboký je mezi nimi rozdíl. Tom touží nejen po životě, který mu nebyl dán, ale i po Philippově dívce, což ho nakonec dovede k riskantnímu plánu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (124)

Markussis 

všechny recenze uživatele

Jak jen popsat můj nejoblíbenější film? Toto dílo má pro mne ve všech ohledech punc naprosté a vytříbené dokonalosti. Všechny aspekty ( herci, scénář, hudba) vytvářejí neuvěřitelně hlubokou a hlavně nadčasovou atmosféru. Tímto dílem se René Clément pro mne stal nesmrtelným režiserém, který své obrazy na filmové plátno přenáší prostředky mající základní podstatu v jisté evropské renesanční esenci. Tyto jisté archetypální prostředky poté následně ve spojení s akční americkou knižní předlohou vytvářejí Thriller, který má všechny důležité prvky stálé a intenzivní uhrančivosti, bez ohledu na plynutí času a měnící se trendy. ()

topi 

všechny recenze uživatele

První filmová verze Talentovaného pana Ripleyho. Jakmile přijde první zvrat, nabere snímek neskutečnou dramatičnost, gradaci a napětí, atmosféra by se dala krájet a infarktové šoky fungují na jedničku! Alain Delon je devízou celého filmu, krásná Marie Laforêt (známá z Belmondovek Veselé velikonoce, Policajt nebo rošťák nebo Mrchožrouti) zde debutuje a trojici doplňuje skvělý Maurice Ronet. Tohle herecké trio bohatě stačí, aby v pohodě utáhlo celý film. Přesto tu šéfuje Delon, bezpochyby největší hvězda francouzského filmu a já mu díky jeho charismatu podvědomě dokonce i fandil, i když postava, kterou hrál byla pěkně chorá. Díry remasteru jsem si tenhle špičkovej biják dokonale užil! S odstupem jednoho dne po shlédnutí, pálím za pět! ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Škoda, že asi skoro každý videl ako prvú verziu z 90. rokov. Potom nikomu nedá neporovnávať. Ale skúsim sa pozrieť na V plnom slnku ako divák bez znalosti novšej verzie. Atmosféra je neopakovateľná, psycho je poriadne a z neho aj toho slnka nás páli chrbát ako Deloina po úpale. Lenže trochu vytŕčajú určité logické nedostatky, ktoré som si chtiac nechtiac spájal s reálnymi situáciami. Naučiť sa po niekom podpis, mi pripadá po skúsenostiach so zapisovaním spolužiakov na vyške ako nič, zato napodobiť hlas je myslím takmer nemožné. Pritom vo filme je to presne naopak. Rovnako pasivita mužskej obete je trochu prekvapivá, ale zase dopĺňa to nepríjemné psycho všade navôkol. Tu z toho slnka všetkým hrabe, mali sa ísť radšej lyžovať. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Oproti remaku, který jsem díky neskutečné Damonově slizkosti a vlezlosti nebyl schopen soustavněji koukat (což je v zásadě kompliment, jen já na to prostě neměl), působí Delon výrazně lidstějším dojem a přestože to také není zrovna dobrák, musel jsem mu fandit. Zvláštní vztah Toma a Philippa by si zasloužil trochu více vykreslit, ale to by asi prodloužilo už tak pomalý rozjezd. Vynikající gradace napětí a skvělý závěr. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Kam se hrabe americký remake! Tahle adaptace Talentovaného pana Ripleye prostě nemá obdoby. V přímém kontrastu s temnotou příběhu stojí nádherné lokace – moře, slunce, italský venkov – i krása protagonistů ústředního trojúhelníku – arogantního Philippa (Maurice Ronet), amorálního Toma (Alain Delon) a křehké Marge (Marie Laforêt). Navíc fantastická hudba Nina Roty. Tleskám. (více zde) ()

Galerie (61)

Zajímavosti (14)

  • V jedné z prvních scén se v epizodní roli objeví Romy Schneider, která v době natáčení byla přítelkyní Alaina Delona. (vesper001)
  • Jedná se o první filmovou adaptaci oblíbeného románu Patricie Highsmith Talentovaný pan Ripley (The Talented Mr. Ripley, 1955). Příběh se stal předlohou pro četná televizní, divadelní i rozhlasová zpracování. (NinadeL)
  • Snímek se dočkal velké obliby zejména v Japonsku. (theSaint)

Související novinky

Reklama

Reklama