Reklama

Reklama

Americký zabiják mapuje vzestup Mitche Rappa (Dylan O'Brien), nováčka CIA pro „černé operace“, pod velením veterána studené války Stana Hurleyho (Michael Keaton). Společně mají za úkol vyšetřit vlnu na první pohled náhodných útoků na vojenské i civilní cíle. Když naleznou určitý vzorec, musí se vydat na misi s cílem zneškodnit tajemného agenta (Taylor Kitsch), jehož touha po osobní i profesionální pomstě může mít katastrofální následky. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (244)

Wysch 

všechny recenze uživatele

Možná proto, že jsem nevěděl dopředu nic, kromě toho, že tam hraje O'Brien a Keaton a Kitsch, jsem až zas tak zklamanej nebyl. V zásadě má pro mě film ale jednu velkou chybu a řadu menších - ta velká spočívá v tom, že úvodní plážovka a následující patnáctiminutovka slibují, že film bude v podstatě lepší a o něčem jiném. Mně osobně žádný ty špionský filmy vlastně ani nevaděj, nevadí mi, že využívají nějakých mustrů, jejichž kořeny lze nalézt v sedmdesátkách, a ty vzorce spisovatelské / scénáristické práce se pouze aktualizujou. Takže jsem asi ani nemohl být zklamanej z toho, že film byl předvídatelnej v podobě hlavního padoucha i hlavního hrdiny (byť malé plus za to, že nesklouzl do klišé a nenechal O'Briena se vyspat s tou Íránkou; a další malé plus za to, že bomba nebyla zneškodněna na poslední chvíli). Zklamanej jsem byl ale z tempa vyprávění, které po úvodním aktu totálně opadlo a trochu naskočilo až v aktu posledním. Zklamanej jsem, že postavy pronášejí klišovitý kecy a že úvodní plážovka je vlastně finále. Ale pokud by se v postavě Mitche Rappa dalo pokračovat, asi bych se na to i mrknul. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $33miliónovTržby USA $36,249,674Tržby Celosvetovo $66,676,062Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Taký priemerný akčný film. Kde je tak všetko na pol plynu, niečo dobré, niečo slabšie. Asi najviac zamrzí účasť Scotta Adkinsa, ktorý sa tu ani nemohol poriadne predviesť, než ho česli. /55%/ ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Úvod na pláži zamrazil, takto realisticky pojatého teroristického útoku jsem ve filmech dlouho nebyl svědkem. Tady jsem si řekl, jo, tenhle film má velký potenciál. Nechci říct, že by se to pak zadrhlo, to vůbec ne, ale je pravda, že jsem si představoval jiný průběh. Po stránce příběhové zde máme asi již tisíckrát omílaný příběh o pomstě z důvodu ztráty blízkého člověka, ale s tím jsem se již smířil. A proč do filmu museli motat zase jadernou bombu? To už mi hlava nebere. Po stránce akční zde ale máme na druhou stranu pár solidních momentů, které za žádných okolností nemohou urazit, to bych prostě filmu křivdil. Jen mi ale přišlo, že při pár sekvencích mi působila zvuková stopa utlumeněji, což je s podivem. Na druhou stranu bitky a přestřelky v rámci žánru nadprůměr. Herecké obsazení také kvalitní, bylo jasně vidět, že hlavní herec přípravu na roli nezanedbal, Kitsch v roli záporáka překvapil. Jen Keaton jako ostřílený veterán málo využitý. Konec otevřený, uvidíme, jestli přijde dvojka (knižních předloh je dost). V porovnání s nedávným 24 hours to live malinko zaostává. Lepší tři hvězdy. Za mě dávám 70 % ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Film, který hodně sliboval, ale nakonec toho nabídl velmi málo. Když se nejsilnější scéna filmu odehraje v prvních pěti minutách, je něco špatně. Zejména když pak místo slibovaného silného tématu osobní msty přetavené do lovu na teroristy dostanete jen další zmatené a nelogické hledání ukradené atomovky, kde se navíc počet klišé blíží nadkritickému množství, a to včetně dětinské motivace hlavního padoucha. Kdyby to aspoň byla zábava. Jenže i přes všechnu akci je to nuda, u které jsem měl pocit, že mám prst na spoušti dálkového ovládání častěji než ten mladý bijec na spoušti svých zbraní. Sice jsem odolal a nezmáčkl to, ale na konci jsem z toho byl otrávenější, než kdybych si ustlal na tom ukradeném plutoniu. Nepřidal tomu nesympatický Dylan O'Brien s komicky zarputilým výrazem ve tváři ani skvadra dalších nezajímavých postav. Jediným kladem tak zůstal skvělý Michael Keaton. Tomu by někdo měl napsat pořádnou akční roli. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jako je to akční...akční je to...celkem jakože hodně.A ta akce je docela solidní a i to Rko je občas znát...nicméně když se nad tím člověk zamyslí,tak dává American assassin zhruba stejný smysl jako kdybych se já po 11.9. rozhodnul,že se pomstím a dostanu Usámu a díky tomu si mě všimla CIA.Ne snad,že bych od podobného filmu čekal nového Bourna,ale tohle bohužel nefunguje moc ani jako béčková oddechovka...40% ()

Galerie (70)

Zajímavosti (12)

  • „American Assassin“ je jedenáctou knihou V. Flynnovy série, podle chronologického pořadí je knihou první. (michy9073)
  • Celosvětová premiéra proběhla 6. září 2017 v New Yorku. (BMW12)

Související novinky

Michael Keaton vs. třetí světová válka

Michael Keaton vs. třetí světová válka

10.03.2016

Poslední dva ročníky Oscarů měli jasného vítěze - Michaela Keatona. Hvězda Burtonových Batmanů sice neurvala žádnou sošku, objevila se ale v Birdmanovi i ve Spotlightu, tedy v obou vítězných filmech.… (více)

Válečník z Asgardu americkým zabijákem

Válečník z Asgardu americkým zabijákem

15.10.2012

Chris Hemsworth právě máchá kladivem na placu Thor: The Dark World a pomalu se připravuje na Spielbergovu Robopocalypse. A pak se možná upíše další možné filmové sérii. Akční špionážní thriller… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno