Reklama

Reklama

Městečko Záhad

(seriál)
Animovaný / Komedie / Rodinný / Horor
USA, (2012–2015), 15 h 18 min (Minutáž: 21–29 min)

Tvůrci:

Alex Hirsch

Hudba:

Brad Breeck

Hrají:

Jason Ritter, Alex Hirsch, Kristen Schaal, Linda Cardellini, Kevin Michael Richardson, Keith Ferguson, John DiMaggio, Will Forte, Grey Griffin, Tara Strong (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(41)

Obsahy(1)

Rodiče pošlou dvojčata Dippera a Mabel na léto k prastrýčkovi Stanovi do Gravity Falls, kde děti zjistí, že se ve městě děje něco velice zvláštního. (Disney Channel)

Recenze (118)

6thSun 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný animák, s příjemnými crazy momenty (trpajzlíci v prvním díle, hi-tech monster ve druhém), potěší i dabing Kristen Schaalové (Flight Of The Conchords). Co naopak dráždí nervy, jsou absurdně dlouhé úvodní titulky, takhle se to přece už dnes nedělá, nejsme v devadesátkách proboha! 60 - 70% ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Takže zahliadla som tu veľmi primitívny komentár typu: je to moc Disney. Predpokladám, že dotyčná osoba uvidela úvodnú scénu s nadpisom Gravity Falls, v hornom rohu televízora nápis Disney Channel, pozrel si prvých 10 minút, a potom nahnevaný vypol televízor, pretože nedávajú Mickeyho Klubík. Polovica videla jednu, dve, možno AŽ štyri časti (áno myslím presne teba) na Disney channel, aj to iba preto, že doma majú malých hnusných harantov, kvôli ktorým kanál beží. Pretože komentáre s jednou vetou mi vôbec neprídu, že dotyčný pozrel obidve série a všetky epizódy. V komentároch jasne vidieť, kto tomu čas venoval a kto nie. Gravity Falls je síce animák ale má príbeh, je to vtipné (samozrejme na to treba mať trošku iný vkus na humor, nie taký suchý a silený a lá Prima Cool) a má to i zaujímavú zápletku, ktorá nie je tak ľahko priehľadná. V dnešnej dobe málokto ocení animák a väčšina mu nedá šancu iba z princípu, že je to animák z Disney Channel. Tak potom aj vyzerá hodnotenie a komentáre dotyčných osôb. ()

Reklama

Emo-haunter 

všechny recenze uživatele

Komentář píšu pár minut po shlédnutí posledního dílu. Jsem dojat, jsem smutný, protože je konec. Seriál jsem s přítelkyní sledoval zhruba týden. A celý tento týden byl pro mě jedním slovem nádherný, protože Městečko záhad je doopravdy dokonalým seriálem, který do sebe vcucl celé moje srdce. V tomto seriálu lze nalézt tolik nádherných motivů, symboliky, pravdy, radosti, lásky a dalších krásných skutečností, před tvůrcem Hirshem naprosto smekám. Každá epizoda měla svou kompozici, respektive výstavbu rozdělenou na roviny Mabel a Dippera, ve které se ukazuje jejich odlišnost i vzájemné propojení! Není to rozhodně jen mysteriózní pohádka pro děti, je to v mnohém ohledu velký příběh i pro nás dospělé, každý si v tom najde to své. Na tento nádherný týden, který tak rychle uběhl budu vždy rád vzpomínat. Nechal jsem se vtáhnout do světa Městečka záhad a spokojeně užíval jeho záhady a mystéria po celou dobu. Škoda, že to tak rychle skončilo. Děkuji za vše, dojali jste mě <3. 100% ()

Urukhaj98 

všechny recenze uživatele

S01-S02: Fakt nechápu, jak mohlo Městečko záhad přes cenzory u Disneyho projít. Jasně, splňuje to základní parametry seriálu pro děti. Je to barvené, hodně se to hýbe a animace je roztomilá. ALE! Celou řadu fórů, ne-li přímo většinu, nemůžou děcka pod 15 pochopit, postupně rozvíjející se mytologie by taky vydala na menší encyklopedii a po úvodních a relativně neškodných dílech najedou tvůrci na skoro až hororovou vlnu, monstra začnou být řádně creepy a zápletky vlastně taky. Nebudu lhát. Naprosto to zbožňuju! 9/10 ()

Hanyou 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem myslela, že to není tak dobré, jako Steven Universe, ale nakonec jsem tomu také propadla. Je to skvělé, jen prostě jinak. Parádní postavy, parádní vtipy, zábava při hledání tajných zpráv a luštění šifer a hlavně jeden z nejlepších záporáků za hodně dlouhou dobý. Bill Cipher je dokonalý a měl by být ve více epizodách, však také Sock opera je zatím má nejoblíbenější (ať žije Bipper). ()

Galerie (31)

Zajímavosti (34)

  • Seriál často odkazuje na číslo 618 - adresa Mistery (S)hack, každá pokladna v seriálu, atd. Toto číslo je datem narození Alexe Hirsche a jeho sestry, tedy 6/18 - 18. června. První záznam v Dipperově deníku je také datován na 18. června. Stejným číslem začínají také všechny produkční kódy epizod. (Myath)
  • Na konci každé epizody je vidět krátký, zdánlivě nesrozumitelný text nebo číslo. Po rozluštění je možné odhalit skrytý vtip nebo referenci na událost v díle nebo v některé z následujících epizod. Návod k rozluštění je ukryt v úvodních titulcích. Stačí si je pustit pozpátku a uslyšíte šepot, který prozradí klíč k rozluštění. Hádanka je v každém díle jiná. (Myath)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno