Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá italská komedie o chlapíkovi, který měl doma škaredou ženu, v práci přísného šéfa, a všechno to snášel víc než statečně.

Hugo Fantozzi pracuje ve veliké společnosti jako účetní. Má pěkné místo, sympatickou a milou ženu, i krásnou dceru. Rovněž je uznávaným šampiónem v přepínání TV stanic na dálkovém ovladači v domě, kde bydlí. Sousedi i kolegové z práce si jej váží. Občas se mu sice přihodí nějaký ten problém či malér. Komu taky ne. Jinak pohoda. Tedy skoro pohoda. To by jste se totiž nesměli jmenovat Hugo Fantozzi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (309)

RedHot 

všechny recenze uživatele

Hned první fór s útěkem z práce sliboval divákovi svižnou a nadprůměrnou zábavu. Bohužel však zbytek filmu úvodnímu slibu nedostál a zatímco v první půlce krátké mezery mezi gagy průměrnými vyplňovaly tu a tam gagy geniální (Fantozzi pojal podezření, Fantozzi sleduje zápas), druhá půle už je o přítomnost těchto úctyhodných zápichů ochuzena a čelní pozici nekompromisně brání gagy hloupé (Fantozzi závodí, Fantozzi maluje na nebe) a gagy trapné (Fantozzi sleduje porno, Fantozzi na lodi). Celkový výsledek této jednoduché rovnice je dost nízký na to, aby mne odradil od jakéhokoli kontaktu s četnými pokračováními. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Přestože miluju komedie všech druhů a subžánrů, zahanbeně přiznávám, že ty italské mi vůbec nic neříkají. Stavím je na stejnou úroveň jako třeba Troškovy Kameňáky. Ale v prvních Malérech pana účetního se to přece jen občas zatřpytí nějakou perlou. Třeba hned úvodní gag s hromadným úprkem účetních z pracoviště je povedený, neustálé záměny Fantozziho dcery s opicí jakbysmet. 40% ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Legendární italská komedie jako pásmo vtipů s panem účetním.  Jako malému mi to připadalo  jako vzorová komedie,  ale dneska už jen nostalgicky úsměvná  věc.  Ale  aspoň to je opravdu trochu vtipné na rozdíl  od ostatních kousků  pana Paola Village (nar. 1932, Itálie). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jo tak tohle je nejlepsi ze serie filmu o ucetnim Fantozzim. Paolo Villaggio je proste buh a pro roli ucetniho se snad narodil. Fantozziho rodinka je taky uchvatna, hlavne dceruska se mu dost povedla. Od zacatku az skoro do konce jsem se smal. Nektery hlasky jsou nezapomenutelny a do toho spousta naprosto silenejch gagu, ktery nejsou trapny, coz je u podobnejch komedii vyjimka. Bohuzel konec to zkazil. Poslednich zhruba 15 minut moc vtipnejch neni, takze to nakonec na plne hodnoceni nebude. Tak po druhem skouknuti musim tu hvezdicku pridat, bavil jsem se i u zaveru. ()

Ebon 

všechny recenze uživatele

Bravůrní bláznivá komedie o strastech i radostech účetního Fantozziho. Vzhledem k tomu, že se i po letech se ženou občas častujeme hláškami z tohoto filmu, tak musím dát minimálně čtyři hvězdičky. Vzpomínky na gagy: „Fantozzi chytil podezření“, „Bavorské karbanátky“ či „Pane účetní, ne tak rychle“ mi ještě nyní při psaní vyluzuji úsměv na tváři a to se počítá. Je to bláznivý, šíleně bláznivý, někdo může říci infantilní, ale mě to přijde super. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Postavu Piny si na rozdiel od prvých dvoch filmov nezahrala herečka Liù Bosisio, ale Milena Vukotic. Tá sa následne objavila vo všetkých zvyšných filmoch v postave Fantozziho (Paolo Villaggio) manželky. Liù Bosisio si zahrala Fantozziho manželku ešte vo filme Superfantozzi (1986), ktorý však nepatrí do série o účtovníkovi Fantozzim. (AxelWers)
  • Ve scéně, kdy chtějí Fantozzi (Paolo Villaggio) a Figlini (Gigi Reder) volat svému nadřízenému, tak si na odraze v zrcadle za Figliniho pravou rukou můžete všimnout nápadně černé kamery, která oba dva pány snímá. (DexMASTER094)
  • Dokumenty na stole vikomta Cobrama nejsou během scény v jeho kanceláři položeny stále stejně. (pavelvojta)

Reklama

Reklama