Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Nová řada kriminálního seriálu oceněného cenou Emmy® sleduje Elizabeth Danversovou (Jodie Fosterová) a Evangeline Navarrovou (Kali Reisová), bývalé partnerky, které musí překonat své neshody, aby vyřešily záhadný zločin. Když ve fiktivním městečku Ennis na Aljašce začne několikaměsíční polární noc, zmizí beze stopy osm vědců, kteří vedou arktickou výzkumnou stanici Tsalal. Aby vyřešily složitý a záhadný případ, musí se Danversová, tvrdá a nekompromisní šéfka policie v Ennisu, a Navarrová, bývalá vojačka, která nyní slouží u policie, postavit temnotě, kterou v sobě nosí - a pátrat po děsivých pravdách, jež se skrývají pod věčným ledem. (HBO Max)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (196)

Davies182 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Temný případ počtvrté, tentokrát jako nesmlouvavě kruté rodinné drama s prvky mystery thrilleru. Baví mě, jak k tomu kritici vesměs přistupují jako k "tomu pokračování skvělé a kultovní první sezóny" a vůbec jim nejde do hlavy, že každá série je v podstatě úplně jiný žánr a potažmo i druh televizní zábavy. A v jádru tak zcela odlišný seriál. Režisérka evidentně disponuje v již poměrně ranném věku nezáviděníhodnou hromadou ošklivých zkušeností se ztrátou blízkých, a rozhodla se, že divákům zprostředkuje nefalšovanou emocionální dráhu o smíření a odpuštění. Přičemž na celé tabuizované téma jen tak mimochodem naroubuje mrazivý detektivní příběh. Smekám před takovou očividnou drzostí a odvahou, a taky před kuráží a sebedůvěrou [HBOmax], že projekt dokázalo posvětit a odklepnout, i když muselo očekávat čirý fanouškovský hejt. Respekt. Jen by to příště i tak chtělo více památných výjevů a šokujících cliffhangerových twistů po schematickém vzoru starších televizních bratříčků. Toho napětí asi mohlo být více. Znovu ještě díky prosím, a fuckující Jodie Foster chci okamžitě za babičku. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mě se to líbilo. Líbilo se mi to dokonce víc než trojka. Ta ledová atmoféra. I to napřirozeno mi vůbec nevadilo, tak co, ve světě se pořád něco nadpřirozeného děje, je to prostě součást naší reality a zrovna komunita takhle žijící na severu věřím, že má různé legendy, kterým věří. Nejvíc téhle sérii ale dala Jodie, táhla to na zádech neuvěřitelně, věřila jsem jí všechno a spadla jsem z ní na prdel. Fakt neskutečná jízda, je to napínavé, bavilo mě to. ()

Reklama

kenkaku odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle bylo víc než strašný. Možná kdyby se nesnažila militantní feministka svou nenávist vůči mužům maskovat za značku True Detective, jednu hvězdičku by to dostalo za dobré navození dojmu "na Aljašce je fakt hnusně". Takhle ale ne. Vyloženě nechutný casting. Idiotský scénář s "hululů" prvky. Utahané vyprávění. A to, že to občas dobře vypadá (průměrně tak 2-5 minut z epizody), nad čímž si většina pětihvězdičkářek kliká pod dekou na mokrou myšku a křičí "hutná... hutná, HUTNÁ ATMOSFÉRA!!!!! Podrobně u jednotlivých epizod. ()

verbal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejpřeceňovanější a nejprudivější seroš všech dob - Opravdová nuda – mimo naprosto vynikající druhou řadu opět neutěšeně pokračuje Nočním dekubitem, a to zcela v souladu se svou hlavní markantou, tedy nekompromisně unudit diváka xmrti. Tentokráte za pomocí plíživých mindráků obskurně odporných ekofašistických inuitských feministek, zaštiťovaných sice herecky výbornou agentkou Fretčí xicht, ovšem ve zcela marné roli, způsobující akutní proleženiny a obrůstání mechem. Úsměvně neumětelská snaha narkoleptické patvůrkyně hrát si na Tvin Píx, ovšem zcela bez jakéhokoliv tvinu, a o píxes ani nemluvě, kde je 59 minut každého dílu naplněno naprosto nezáživnými až otravnými jakože mysteriózními etudami silných, avšak nehostinným prostředím i vesnickými burany řádně frustrovaných aljašských mužen, a jednou minutou nadějného taháku na příštích 59 minut zábavu mrzačící kundí prudy, načež celé to martýrium vyvrcholí notně mongoloidním orientexpresním myslomrdem. Prostě jen další nudofily a artovými rozumbradáči brutálně přebušená ukrutná sračka, kterou jsem však patrně z nějakých masochistických pohnutek jako obvykle nespláchl do hajzlu po třetím dílu, což musím spravedlivě ohodnotit jedním nudou do krve rozškrábaným strupem. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Škoda uspěchaného konce, který například vztah otce a syna Priorových vyhrotil na můj vkus až příliš na sílu a další postavy (dcera Danversové, záhadná Rose) skoro až odbyl. Jinak se mi Noční krajina moc líbila, a to nemluvím jen o fantastické atmosféře a podmanivé kameře, ale především o hereckých výkonech Jodie Foster a Kali Reis. Spojení krimi a mystiky vyšlo, nedokážu si představit vhodnější prostředí, ve kterém by se takový případ mohl odehrát. ()

Galerie (414)

Zajímavosti (2)

  • Seriál se odehrává v neexistujícím aljašském městečku Ennis, ale natáčelo se na Islandu. (raininface)

Související novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

HBO Max se mění

HBO Max se mění

12.04.2023

Sbohem HBO Max, seznamte se s Max. Šéf Warner Bros. Discovery David Zaslav si protlačil svoji a streamovací služba HBO Max, jež se v květnu spojí ještě s obsahem právě Discovery+, ponese v Americe od… (více)

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

28.03.2023

Kabelovka HBO se nedávno rozloučila s první sérii seriálového hitu The Last of Us, už nyní ale diváky přivítala závěrečná sezóna oceňovaného dramatu Boj o moc, ještě v letošním roce nás pak čeká… (více)

Reklama

Reklama