Reklama

Reklama

Temný případ - Série 2

(série)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2015, 8 h 23 min (Minutáž: 56–86 min)

Tvůrci:

Nic Pizzolatto

Kamera:

Nigel Bluck

Hrají:

Colin Farrell, Vince Vaughn, Rachel McAdams, Taylor Kitsch, Kelly Reilly, Ritchie Coster, David Morse, Christopher James Baker, Ronnie Gene Blevins (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Temný případ se vrací na HBO s novým hereckým obsazením i novou kauzou, jež se odvíjí na pozadí vyprahlé kalifornské krajiny. Bizarní vražda svede dohromady tři policisty a zločince, kteří se ve snaze najít pravdu a vykoupení musí vymotat z pavučiny konspirace a zrady. Colin Farrell ztvárňuje postavu kompromitovaného detektiva Raye Velcora z fiktivního průmyslového městečka Vinci poblíž Los Angeles, který zároveň stojí na opačných stranách zákona. Vince Vaughn se představí v roli kariérního kriminálníka Franka Semyona, jemuž hrozí, že ztratí vybudované impérium, když nečekaná vražda obchodního partnera převrátí jeho plány na poctivé podnikání naruby. Pokud jde o korupční praktiky, nejbližším spojencem Franka je jeho morálně rozpolcená žena, bývalá herečka Jordan (Kelly Reillyová). Rachel McAdamsová hraje nekompromisní šerifku Ani Bezzeridesovou, jejíž rázná povaha a netradiční etika jí často staví proti systému. Ve hře je také válečný veterán a důstojník kalifornské dálniční hlídky s problematickou minulostí Paul Woodrugh v podání Taylora Kitsche. Ten objeví místo činu vraždy, což spustí vyšetřování zahrnující tři odlišné policejní týmy, několik kriminálních konspirací a miliardy dolarů. (HBO Europe)

(více)

Recenze (213)

hroubek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S02 - První řada se hned po odvysílání stala skoro kultovní a její tvůrci s herci byly vynášeni do nebes. A pak přišla druhá řada. Řada, které je pro spoustu hardcore fanoušku první řady kontroverzní, rozporuplná, nudná, zdlouhavá, nic neříkající a jiná. Nic Pazzolatto udělal to nejlepší co mohl, a rozhodl se, že podruhé do stejné řeky nevstoupí. Druhá řada je totiž ve všem jiná a spoustu fanoušků to nemůže rozdýchat. Postavy nejsou tak sympatické, samotný případ není, tak zajímavý, žádná konspirace není tolik zajímavá a ke všemu je tam dost logický chyb. A pak je tu druhá strana mince, kde je jasně vidět, že to Pizzolatto udělal zcela naschvál. I když, jsem byl hodně spokojený, tak občas jsem musel dát odpůrcům druhé řady za pravdu, že dialogy a logika nebyly zrovna nejsilnější. Co se týče herců, tak tam je to hodně složité. Někomu se jejich výkon líbil a někdo v tom viděl jasné přehrávání. Colin Farrell je nejlepším hercem druhé řady, mám nejzajímavější postavu a příběh a rozhodně je to zajímavá postava od začátku do konce a Farrell jí zahrál skvěle. Rachel McAdams se mě dost líbila, a svojí postavu zvládla velmi dobře, škoda že nedostala více prostoru na nějaký flashback. Taylor Kitsch z mého pohledu nebyl špatný, jen jeho příběh byl dost průhledný a pro někoho nezajímavý. Vince Vaughn mě mile překvapil, jelikož jsem si ho v této pozici krásně užil, ale je pravda, že několikrát přehrával až to nebylo hezké, ale drsnou pózu jsem mu věřil. Kelly Reilly má méně prostoru, ale rozhodně ho využila na výbornou. Druhá řada má spoustu zajímavých scén, které jsou hodně atmosférické, ale taky má hodně pomalejších a někdy nudnějších, než byly v první řadě. Druhý Temný případ se mi hodně líbil a já od něho dostal něco jiného, než jsem čekal a za to jsem tvůrcům nesmírně vděčný, to že to pak neocení i jiný je věc názoru. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vlastně je to -dalo by se říct- diametrálně odlišné od první sére. Kde byla jednička v detektivní zápletce silná, jednoduchá a přímočará, tam je dvojka překombinovaná, přelidněná, lehce nepřehledná.. Kde v jedničce vytasili videokazetu, tam ve dvojce "šaškujou" na párty. Kde jednička ve finále vyznívá optimisticky a vše uzavírá, tam je dvojka vlasně nedořečená a lhostejná. Jediné co opravdu funguje jsou zase jednotlivé charaktery. Sice už mezi nimi není ta chemie jako mezi dvojicí z jedničky, ale samy o sobě jsou parádně napsané a zase je v nich obrovský kus pravdy. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výměna prostředí za betonové průmyslové město Vinci, Kalifornie, a kompletně nové postavy (tentokrát dokonce 4 hlavní), každá se svými vlastními démony a traumaty, razantně pootočily také vyznění temného případu vraždy podnikatele napojeného na špičky místní zkorumpované politiky a podsvětí. Přestože jsem se ve jménech ztrácel, přišel mi klasičtější, přímočařejší a (až na neuspokojivý fatalistický závěr) vtahujícnější i diváčtější. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti první sérii lehce chaotické, méně zajímavé a režijně ne tak výrazné. Nepříjemné množství omáčky, lehce nevyvážené tempo, přehršel postav, méně emocí. Ale stále nadprůměrný seriálový kus. Navíc pořád šlo o dobu, kdy zkratku VOD skoro nikdo neznal, série obsazené oscarovými áčkovými herci byly tou dobou stále v plenkách. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Půjde to bez Fukunagy, Harrelsona a McConaugheyho ?? Nakonec ano.. Spirituální mystično s několika vraždami na pozadí nahradilo násilí ve městě plném drog, kurev a korupce, ovšem hlavní téma zůstalo zachováno.. Totiž vlastní hříchy, vlastní viny, vlastní kostlivci ve skříních, z nichž je třeba se zpovídat.. Fantastický Pizzolatto to znovu dokázal, byť druhá řada působí hodně tvůrcovsky roztříštěně.. True Detective platí alespoň po dvou sériích jako naprostá žánrová špička, jíž většina konkurence nesahá ani po pytel.. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (13)

  • Fiktívne mesto Vinci z 2. série Temného prípadu má až pozoruhodne veľa podobných charakteristík ako reálne mesto Vernon – priemyselný charakter a blízkosť LA, typická vodárenská veža, podobné zloženie obyvateľstva, starostovia oboch miest žijú v rozľahlých rezidenciách mimo svojho mesta či záhadná smrť vysokopostaveného mestského úradníka a následné vyšetrovanie celého mestského aparátu pre korupciu a zneužívanie verejných financií. (Rorschach_SK)

Reklama

Reklama