Reklama

Reklama

Žena v černém 2: Anděl smrti

  • Velká Británie The Woman in Black 2: Angel of Death (více)
Trailer 3

Skupina osmi školáků, evakuovaných za druhé světové války z Londýna, přijíždí v doprovodu ředitelky skoly Jean Hoggové a mladé učitelky Eve Parkinsové do téměř opuštěné odlehlé vísky Crythin Gifford. Jejich cílem je zchátralá rezidence Eel Marsh, která se nachází na ostrově, spojeném s pevninou pouze úzkým náspem zvaným Nine Lives Causeway a schůdným pouze za odlivu. Ve snaze ukrýt se tu před hrůzami války svou přítomností brzy znovu probudí k životu zlé síly, které tuto působivou osamělou budovu pronásledují po celá desetiletí. S tím, jak se po pozemcích na Eel Marsh znovu rozléhají dětské hlasy, se z temnoty vrací také pomstychtivý přízrak ženy v černém. (Falcon)

(více)

Videa (16)

Trailer 3

Recenze (239)

psy.cho 

všechny recenze uživatele

Z môjho pohľadu sa nejedná vôbec o zručne natočený horor, ale skôr o nejaký fantasy film do ktorého sa napchalo asi dvesto lakacích scén. Aj priemerný divák hororov ich asi 90 percent vie predvídať a stane sa to úmorné až trápne. Samo od seba sa hojdajúce kreslo, kresliaci chlapec čo kreslí vidiny, škaredé bábiky, tak toto tu už bolo asi milión krát. V celom filme mi chýbala tá správna atmosféra pri ktorej by mi bolo nepríjemne, lebo nalakať vie aj video z youtube. To ako už býva zvykom u amerických hororov, tak záver bol zaklincovaný tupým záverečným hero efektom. Dávam dve hviezdy za ksicht malého Edwarda a za pár scén, ktoré sa podarili. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Největším průserem je to, že se film jmenuje Žena v černém 2! Kdyby jsme to nebrali jako pokračování překvapivě vynikající jedničky a škatulkovali to do složky samostatné bezdílné, tak zde máme velice slušnou duchařinu, ve které je i temná atmosféra a najde se zde i slušivý příběh. Dál bych to nerozebíral, snad jen ještě pochválit hlavní hrdinku Foxovou za dobrý herecký výkon. 60% ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tohle pokračování bylo teda o dost slabší než minulý díl. Atmosféra je opravdu mizerná, postavy nejsou moc zajímavé. Je to celé dost tmavé. Lekačky nejsou nic extra a ani samotná Žena se tam moc neobjevuje. Takže děj se posouvá až do roku 1941, kdy jsou do domu v bažinách poslány děti z bombardovaného Londýna. Dvě vychovatelky se tam o ně starají. Děti ale začnou záhadně umírat. Zbytek si asi dokážete domyslet sami, zbytečné pokračování... "Nemám rád vodu." ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Čistě průměrný horor, který je o třídu slabší, než jeho výborný předchůdce. A přitom vše zde vypadá epicky a draze. Druhá světová válka je v plném proudu, Londýn je zasypáván tunami bomb. Co uděláme s ohroženýma dětmi? Vyrazíme s Eve Parkinsovou a celou třídu do opuštěného domu obklopeného bažinami. Tam jistě nacisté nezavítají. A kdyby ano, paní v černém jim vykouzlí v kalhotách hezkého hnědáka. Do té doby ale paní Parkinsová s ostatními zjišťuje, že jejich bezpečný úkryt se sám staví proti nim (třeba žena v Černém je tajná nacistka). Ať je pravda jakákoli, brzy začnou první děti umírat. Jiné se začne jevit posedlé a pomalu tak klišovitě odpadají důvody proč zde setrvat. Zjeví snad muž v bílém a všechno vyřeší? To vám neprozradím, neboť jistě styl konce už ve svých hlavách tušíte (ano, opravdu je to tak předvídatelné). Přesto však několik pozitiv tento snímek má. Předně není tak dlouhý, má místy slušnou atmosféru, je na něm rozpočet znát a s ohledem na nastavovanou kaši jde i tak o slušnou práci zasloužíce si alespoň devět řádků komentáře. Tak splněno a jedem dál na lepší kousky! 60% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tenhle film by se dal označit jako hystorické romantické drama, kde umírají děti.Dejte z popisu film horor a pošlete všechny jeho tvůrce do hajzlu.Už jednička byla čistej průměr, kterej se dal přežít jen díky malému množství slušné atmošky a výtečné desetiminutové pasáži ve středu filmu, kdy baba jaga začala Herymu Pijetorovi zatápět pod prdelí.Nechápu tyhle tvůrce, kteří mají k dispozici dobré herce, slušný námět, děsivou bábu a strašidelný dům a nedokážou kurva natočit děsivý horor, ale zkurveně nudný drama co se vleče jak Zeman u korunovačních klenotů.To je takový problém ten veškerý tým a možnosti využít k tomu, natočit děsivý horor?To prostě dokáže jen režisér bez talentu, který je navíc diletantským čurákem, co ani nedokáže zajímavě krást, jako třeba James Wan, který převážně taky jen krade, ale má i talent a tak jako jediný z mála umí natočit celovečerní horor, který děsí a baví skoro celou stopáž.Proto poslední dobou dávám šanci hororu krátkometrážnímu, který má budoucnost.Žena v černém 2 je otravný a nudný vřed, na pomyslném hníjícím vrcholku sraček kterým poslední dobou moderní horor bývá čím dál častěji.15%. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Tvůrčí tým se oproti prvnímu dílu nezměnil. (MikeCool)
  • Režisér Tom Harper měl požadavek, aby byla vesnice Crythin Gifford, která leží v Dorsetu, zcela opuštěná. Natáčelo set také v londýnské čtvrti King's Cross, na nádraží, v Old Royal Naval College, v Greenwichi a na dalších místech v Londýně a v Anglii. (ČSFD)

Reklama

Reklama