Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv Thorne není žádný anděl - paktuje se zločinci, bere drogy a užívá si s prostitutkami. Jeho život se úplně změní, když na místě vraždy jedné z nich najde tajemnou skříňku. Po jejím otevření se s ním začnou dít podivné věci - vidí vraždícího muže bez tváře a strašlivé věci, které se mají teprve stát. Ocitl se navíc na strašlivém místě, které může být skutečným peklem. Je to skutečnost anebo zlý sen? Aby vyřešil případ, musí se postavit vlastním démonům - a aby unikl z pekla, musí získat zpět zlověstnou skříňku z rukou Pinheada, služebníka samotného ďábla. (SPI Film)

(více)

Recenze (196)

Deimos 

všechny recenze uživatele

VHS/// Obsazení 4/10 Děj 2/10 Hudba 4/10 Efekty 5/10/// +mysteriózní nádech, masky -příběh, děj, hudba, herecké výkony/// Ve skutečnosti páté, v mém případě první setkání s Hellraiserem. A nedopadlo vůbec, ale vůbec dobře. Měl jsem problém se sžít s hlavní postavou. Ovšem nejvíce mě ubíjela všudypřítomná nuda a překombinovaný děj. Tohle prostě nebrat/// Celkem 33%/// ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Této série by se měl konečně ujmout zručný režisér. Scott Derrickson se pro realizaci dalšího pokračování vůbec nehodil. Ničím to nepřekvapí a ani to ničím nevyděsí. Přitom postava Pinheada je natolik charismatická a má takový velký potenciál pro hororový žánr, že je mně až smutno z toho, jak ani jeden z režisérů nedokázal z tak slibného tématu vymáčknout nějakou kapičku hororové kvality. Tento díl opět ukázal, že Pinhead má zatím nakročeno nesprávným směrem. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Všetky dieli pred týmto sú ohromne krvavé ale tu je príbeh zasadený hlavne na detektívke o policajtovi,ktorý hľadá vraha prostitútky a sem tam urobí špinavosť.Mame tu aj nových cenobitov ale sú totálne nezaujímavý a dosť zamrzí aj fakt,že Pinhead je tu veľmi málo.Prvé časti oplývali silnými gore scénami a to tu tiež chýba.Ale zas herecké obsadenie je veľmi dobré zvolené a to hlavne mužská postava excelovala.V niektorých momentoch má film nadupanú atmosféru. Halucinácie,fantázie a tajomno okolo hľadaného inžiniera boli zaujímavým a dosť ojedinelým prvkom v tejto sérii. Určite nieje najlepšia zo serie ale svoju úroveň si zachovala.A film zabíja hlavne predvídateľná pointa. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Nejvyzrálejší Hellraiser --Teprve zde je peklo opravdu děsivé a osobní,teprve zde cítím únavu,zoufalství ,strach,bolest ,,,po vizuální stránce je to hodně povedený snímek,jeho jednoduchost nám sice neukazuje detailně snímaná jatka ale ani nám nepředhazuje laciné triky ze kterých by zub času udělal trapnou záležitost pro pousmání(viz H1,H2.atd..),cenobiti jsou opravdu promakaní,jejich surová,latexová,sexy vizáž je nejlepší (z celé série)vůbec Nakonec bych neměl zapomenout poznamenat to nejdůležitější a tím je fakt,že Inferno není jen tupá vyvraždovačka ale nese i lehce filosofickou přemýšlející rovinu ,což je velké plus díky kterému je tohle dílko králem hellraiserů(se vší úctou k Barkerově jedničce) ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Jednička má své kouzlo a dozajista je to její zásluha, že Hellraiser si zasloužil tolik pokračování, ale bohužel mi tak něco k těm pěti hvězdičkám chybělo. Tady se nezdráhám je dát a obávám se, že lidi tento film zbrkle soudí jen proto, že už je pátý v pořadí. Ano trochu se odklání od původního sekání, nadměrného množství krve a retro efektů, ale mě to prosttě bylo příjemné. Pan pekel trochu zbrzdil a dopřává svým obětem trochu kreativnější formu utrpení než jsou pouze a jen háky na řetězech a mírná proháněčka po labyrintu pekla. Tato nová forma a celkem příjemná forma mučení, kdy člověk musí všechno to utrpení znovu a znovu v různých obměnách zažívat stále dokola. Pokud je urpení stále, učinky nejsou tak ničivé jako když přichází ve vlnách. Podstatné je, že to končí tak jak horor končit má a zlo není poraženo a jeho síla není ani zpochybněna jako tomu bylo ve čtyřce. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Jedná se o první film série, který zamířil přímo do videodistribuce. (gogos)
  • Pracovní názvy filmu byly Hellraiser V, Inferno a také Hellraiser V: Inferno. (gogos)
  • Příběh tohoto filmu je podobný příběhu knihy „The Ghost Downstairs“ od Leona Garfielda. (ČSFD)

Související novinky

Neo zastaví Zemi

Neo zastaví Zemi

31.08.2007

Ne, nechystá se pokračování Matrixu, v němž létající kungfista napodobí trik Christophera Reevea z prvního Supermana s obletováním Země takovou rychlostí, až dojde k jejímu zastavení. Řeč je o remaku… (více)

Reklama

Reklama